Tippmix Női NB I: A 21. forduló válogatottja
06
Mar
2023
Tippmix Női NB I: A 21. forduló válogatottja
2023. március 6.  |  17:00

A rájátszás szempontjából kulcsfontosságú fővárosi derbiket, valamint egy valódi rangadót is hozott a legutóbbi forduló a hölgyek élvonalában.

 

Irányító

Morgan Green – E.ON ELTE BEAC (7)

Gyenge kezdés után erős harmadik negyedének, na meg ellentmondást nem tűrő védekezésének köszönhetően behúzta a Csata elleni idegenbeli kulcsmérkőzést a BEAC, ezzel bejutott a rájátszásba az újbudai alakulat. Önmagában védekezéssel azonban nem győzhetett volna Mészárosné Kovács Andrea alakulata, valakinek pontokat is kellett szállítani – ebben pedig legfőképpen két légiósára, Morgan Green-re és Ana Vojtulekre (17 pont, 12 lepattanó, 24 VAL) támaszkodhatott. Green nem véletlenül került be hetedik alkalommal a forduló legjobbjai közé, ezúttal 25 ponttal (8/14 dupla, 1/6 tripla, 6/6 büntető), 10 gólpasszal, 7-7 lepattanóval és kiharcolt faulttal, egy blokkal, valamint két szerzett és öt eladott labdával zárta ezt a mindkét félnek fontos fővárosi derbit – 36 perc alatt ugyanennyi VAL-t elérve.

 

Dobóhátvéd

Bernáth Réka – DVTK-Hun-Therm (3)

Nem borult a papírforma, simán győzött a Cegléd otthonában a DVTK. Nem először fordul elő a diósgyőriek esetében, hogy egy csereként beszálló játékos nyújtja a legjobb teljesítményt, most is ez volt a helyzet: Bernáth a játék több szegmenséből is bőséggel kivéve részét 11 ponttal (2/5 dupla, 2/3 tripla, 1/2 büntető), 10 lepattanóval, 5 gólpasszal, 3 kiharcolt szabálytalansággal, valamint egy blokkal zárta az összecsapást – 24 perc alatt 25 VAL-lal végzett.

  

Kiscsatár

Tyaunna Marshall – TFSE - MTK (3)

A fővárosi derbik fordulója volt ez, hiszen a Csata – BEAC mérkőzés mellett Vasas – TFSE összecsapásra is sor került. Ezen közel száz pontot dobva, szép játékkal diadalmaskodott a TFSE, a siker (egyik) fő letétményese pedig – a DVTK-hoz hasonlóan – itt is a padról érkezett. Marshall rendkívül hatékonyan dolgozott, alig hibázva jutott el 21 pontig (7/9 dupla, 1/2 tripla, 4/4 büntető). Emellett leszedett 7 lepattanót, volt egy szerzett és három eladott labdája, egy gólpassza, valamint egy kiharcolt szabálytalansága is, 28 játékperce alatt 25 VAL-t gyűjtött.

 

Erőcsatár

Jelena Brooks – Sopron Basket (2)

A forduló rangadóján a két vereséggel álló, második helyezett Győr fogadta az eddig egyszer (Szekszárdon) botló Sopront. Kiváló hangulatot varázsoltak a Széchenyi István Egyetemi csarnokba a kilátogató szurkolók, és nem is kellett csalódniuk: vérbeli rangadót láthattak. És mint sok korábbi rangadónak, ennek is volt egy hőse – a Rába-partiak bánatára ez a hős ezúttal soproni színekben pattogtatott. A klublegenda Brooks kimagaslóan a legjobb játékos volt a mezőnyben, 27 pontot (5/11 dupla, 5/8 tripla, 2/2 büntető) szórt 6-6 lepattanó és kiharcolt fault, egy gólpassz és három eladott labda mellett – 36 perc alatt 28 VAL-lal zárt. Bár ennél többen is magasabb értéket értek el, egy ekkora rangadó legjobbjának lenni mégsem mindennapi dolog, így ezúttal Jelena Brooks a forduló MVP-je.

 

Center

Beatrice Mompremier – SERCO UNI Győr (7)

Bár a Győr nem tudta legyőzni a Sopront, azért akadt jó teljesítmény a Rába-partiaknál is. A Morgan Green-hez hasonlóan „fordulóválogatott-veterán” Mompremier 18 pontot, 12 lepattanót, 3 gólpasszt, 7 kiharcolt faultot, valamint egy-egy blokkot és labdaszerzést szállított a rangadón három labdaeladás mellett, 35 perc alatt 36 VAL-lal zárva a derbit.  

Vármegyei szövetségek