Férfi Hepp-kupa: Együtt a négyesdöntő mezőnye
27
Feb
2023
Férfi Hepp-kupa: Együtt a négyesdöntő mezőnye
2023. február 27.  |  14:24
Ahogy az előző évadokban, ezúttal sem szűkölködtek meglepetésekben a férfi Hepp-kupa előcsatározásai. A sorozat eljutott a végjátékáig, kialakult a négyesdöntő mezőnye.
 
A piros csoportos Veszprém csak nagy nehezen, egy 59-57-es sikerrel jutott túl a SzoESE megyei bajnokságban szereplő gárdáján, az NB II-es MAFC Martos negyedet sem vesztve, megérdemelten ért el 65-59-es bravúrgyőzelmet a zöld csoportos Dunaharaszti ellen. Már a sorozat elején "összejött" egy piros csoportos párharc, amelyben a Cegléd meglepően simán jutott túl a Salgótarjánon. Az NB II-es Szombathelyi Egyetem a Győrt "izzasztotta meg", a szintén NB II-es Celldömölk pedig az akkortájt elég "sűrű" menetelésben lévő, s a zöld csoport "üde színfoltját" jelentő SMAFC gárdáját "kapta el", de utána a Győr megállította.
 
A Jászberény saját otthonában alaposan megszenvedett a zöld csoportos MEAFC (78-75) ellen, és szintén piros-zöld "felállásban" a Dávid Kornél KA együttese Veszprémben tudott győzni. "Zöld vert pirosat" Hódmezővásárhelyen is, ahol nagy csata után a Cegléd búcsúzott a sorozattól. 4 pont híján két osztályt "ugrott" a Békéscsaba a Nagykőrös ellen (97-101). A Dunaharasztit búcsúztató Martos a Vasas ellen már nem tudott jelentős ellenállást kifejteni.
 
A nyolcaddöntőben egyetlen pont döntött a DKKA-Győr meccsen a vendégek javára. Ahogy az utóbbi években, a sorozatban ezúttal is összekerült a Budafok és a MAFC, és ezúttal is remek, látványos összecsapást hozott a két gárda ütközete, amelyből ezúttal a "műszaki alakulat" jött ki jobban (102-112). A Nagykőrös - igaz otthonában - sokkal könnyebben jutott túl a Hódmezővásárhelyen, mint korábban a Békéscsabán. Ha más jelleggel is, mint idén, de szintén hagyományos Hepp-párharcnak nevezhető az NKA és a PVSK ütközete, csakhogy ezúttal a "nagy PVSK" vívott városi derbit a piros csoport éllovasával, annak otthonában, és a Vasút "robogott" tovább a negyeddöntőbe.
 
Februárra maradtak a negyeddöntők. Itt a Jászberény a Vasast könnyebben (82-71) győzte le, mint korábban a MEAFC-ot, a MAFC magabiztosan harcolta ki a négyesdöntőbe jutást Nagykőrösön (58-75), a PVSK könnyedén verte a Megyeri Tigrisek gárdáját, míg a 8 közé különösebb nehézség nélkül eljutó BKG a negyeddöntő egyetlen zöld csoportos csapatának, a Győrnek az otthonában diadalmaskodva kvalifikálta magát a sorozat végjátékába.
 
 
A négyes döntő résztvevői
 
BKG Príma Akadémia
Jászberényi KSE
MAFC
PVSK-VEOLIA
 
A férfi Hepp-kupa négyesdöntőjének sorsolását kedden tartják a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében.

Vármegyei szövetségek