Kezdődik a női Hepp Kupa négyesdöntője
11
Feb
2023
Kezdődik a női Hepp Kupa négyesdöntője
2023. február 11.  |  11:30

Szombaton és vasárnap rendezik Budapesten a Gabányi László Sportcsarnokban a Női Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa 2023-as négyesdöntőjét. A Csata DSE, az MTK-TFSE, a BEAC Újbuda és az NKA Universitas PEAC II. küzdhet meg a trófeáért. Megjósolhatatlan, mit hozhat a hétvége.

 

Az első elődöntőben a Csata DSE és az MTK-TFSE méri össze az erejét. Az MTK-TFSE gárdájából Hegedűs Péter vezetőedzővel és Burján Laurával is készítettünk átfogó interjút a napokban, így betekinthettünk a csapatnál zajló munkába és a várakozásokba - írja a Wbasket.hu. Idén a Hepp Kupában az MTK-TFSE az első fordulóban a BKG Príma Szigetszentmiklós II. (66-53), a másodikban a Vasas Akadémia II. (66-54) csapatát győzte le, míg a negyeddöntőben az SZPA-HSE-t verte 83-47-re. A csapat az Amatőr bajnokság Zöld-csoportjában is jó formát mutat, 11/1-es mutatóval listavezető. Sorozatban már a nyolcadik sikerénél jár.

A Csata DSE az egyetlen a mezőnyben, mely az elmúlt évadban is ott volt a négy között. Sőt, az elmúlt három évben megszakítás nélkül eljutottak eddig. 2021-ben elhódították a trófeát, 2020-ban ezüstérmesek voltak, míg a tavaly soproni Final4 során bronzérmet szereztek. Jelenleg a Csata DSE 11/1-es mérleggel vezeti a Piros-csoportot. A Hepp Kupában a TFSE-MTK U23-as alakulatán és a Nyíregyházán keresztül vezetett az útja a négyes döntőbe. Éles küzdelemre van kilátás, mindkét keretben láthatunk élvonalbeli rutinnal rendelkező játékosokat. Sőt, mindkét együttes kifejezetten mély kerettel dolgozik, mely több opciót kínál a szakvezetőknek. A számok alapján a mezőny két legjobb formában lévő együttese.

A második elődöntőben a BEAC Újbuda és az NKA Universitas PEAC II. mérkőzik. A BEAC Újbuda 8 győzelemmel és 2 vereséggel jelenleg a második helyen áll a Piros-csoportban. A Hepp Kupában pedig az Ajkát, a MAFC és a Dávid Kornél KA gárdáját győzte le. Lapunk készített egy átfogó interjút Zsámár Lilivel, míg a klub honlapja Juhász Angélával beszélgetett. Az a pozitív hullám, mely az élvonalbeli gárdát húzza magával, egyértelműen jellemző a B-csoportos együttesre is. A BEAC számára nagy fegyvertény, hogy a keretből a legtöbb játékosa az egész évadban együtt készül. Amennyiben mindenki rendelkezésre áll közülük, szintén a második vonal topcsapataihoz tartoznak.

Az NKA Universitas PEAC II. hat győzelemmel és négy vereséggel a Piros-csoport 4. helyét foglalja el. Az elmúlt három találkozójukat elveszítették a pécsiek a bajnokságban, de januárban mindössze egyetlen mérkőzésük volt más bajnokságok kötelezettségei miatt. Ennek megfelelően a hónap vége és március majd nagyon sűrű lesz a PEAC második csapatának. A Hepp Kupában a PINKK PVSK U23, a Baja és végül a negyeddöntőben ZTE NKK együttesét múlták felül. A BEAC Újbuda és az NKA Universitas PEAC II. december 18-án vívott bajnoki mérkőzést. Akkor 87-57-re nyert a BEAC Zsámár Lili és Angyal Barbara 21-21 pontjával, illetve Tóth Franka 18 pont, 11 lepattanós dupla-duplájával. Akkor több hiányzójuk volt a pécsieknek. A BEAC ereje elvitathatatlan. Ennek az elődöntőnek a forgatókönyve egyértelműen azon múlhat, hogy most milyen felállásban lesznek a pécsiek.

 

MENETREND

 

Február 11., szombat

15:30 Csata DSE — MTK-TFSE (A)
18:00 BEAC Újbuda — NKA Universitas PEAC II. (B)

Február 12. vasárnap

13:00 „A” vesztes – „B” vesztes (Mérkőzés a 3. helyért)
15:30 „A” győztes – „B” győztes (Döntő)

 

Vármegyei szövetségek