Tippmix Női NB I: A 13. forduló válogatottja
05
Feb
2023
Tippmix Női NB I: A 13. forduló válogatottja
2023. február 5.  |  16:45

Kurta-furcsa lett a 13. forduló válogatottja – hasonló magához a fordulóhoz, amely október 11-én kezdődött, majd novembert és decembert is érintve most pénteken, február 3-án fejeződött be. Két játékos, akik eséllyel pályáztak akár a forduló MVP címére is, már nem állnak akkori klubjuk alkalmazásában, így helyettük más került be a legjobbak közé – annyit azonban mindenképpen megérdemelnek, hogy felelevenítsük remek mutatóikat.

Egyikük a Sopron Baskettől november végén távozó, azóta már Gironában pattogtató Brittney Sykes, ő a TFSE ellen hozott egy 20 pontos, 8 gólpasszos, 6 lepattanós, 3 blokkos meccset, 26 perc alatt 39 VAL-t szállítva. A másik játékos pedig éppen a Sopron akkori ellenfelétől, a TFSE-től szintén novemberben elküldött Khaalia Hillsman, aki 27 ponttal, 11 lepattanóval és 11 kiharcolt szabálytalansággal, 33 perc alatt 40 VAL-lal vétette észre magát a címvédő ellen. Hillsman ezzel a „40-essel” sem lett volna a legjobb center, de ne lőjünk el mindent a bevezetőben…

 

 

Irányító

Miklós Melinda – Atomerőmű KSC Szekszárd (3)

Az erőviszonyoknak megfelelően magabiztos sikert aratott a Cegléd otthonában a Szekszárd, 11 játékost forgathatott érdemben Zseljko Djokics, közülük hatan is kétszámjegyű VAL-lal zártak. A padról beszálló Miklós 13 pontot (2/3 dupla, 3/5 tripla), 6-6 lepattanót, gólpasszt és szerzett labdát tett a közösbe, 4 kiharcolt személyi hiba és két labdaeladás mellett. 24 perc is elegendő volt számára 26 VAL-hoz, sokoldalúan kosarazott.

 

Dobóhátvéd

Wentzel Nóra – NKA Universitas PEAC (1)

A PEAC is hozta a kötelezőt a PINKK otthonában, egy félidőnyi jó játék is elegendő volt Jovan Gorec együttesének a győzelemhez. A felnőtt válogatott kerettag Wentzel remek dobóformát kifogva 24 ponttal (3/4 dupla, 6/8 tripla) segítette övéit a derbin, de a játékszervezésből is kivette a részét 5 gólpasszával. Három lepattanó, két szerzett és három eladott labda, egy kiharcolt fault, valamint egy blokk színesítette statisztikai lapját, 25 perc alatt 30 VAL-t jegyzett.

  

Kiscsatár

Alice Kunek – Sopron Basket (2)

Ha Sykes nem is, de egy másik soproni légiós azért bekerült válogatásunkba. Az ausztrál bedobó 18 pontot (2/2 dupla, 2/6 tripla, 8/9 büntető) szórt a TFSE-nek 7 lepattanó, 5 kiharcolt szabálytalanság és egy gólpassz mellett, 20 játékperc is elegendő volt neki 26 VAL-hoz.

 

Erőcsatár

Kiss Virág – NKA Universitas PEAC (4)

A klasszikus négyesek között nem akadt igazán kiemelkedő teljesítmény a fordulóban, ezért csaltunk kicsit, és – a válogatott szünetre való tekintettel is – beválogattuk a nemzeti csapat egyik legjobb magasemberét. Kiss kiváló idényt fut, valódi húzóembere a PEAC-nak, ez a PINKK elleni, fentebb említett mérkőzésen sem volt másként: 22 pontja mellett 10 lepattanót, 9 kiharcolt szabálytalanságot, valamint két blokkot jegyzett egy-egy szerzett és eladott labda társaságában, 22 perc alatt elért 37 VAL-ja önmagáért beszél.

 

Center

Beatrice Mompremier – SERCO UNI Győr (5)

Szokás szerint erős mezőny gyűlt össze a centereknél, a már fentebb említett Hillsman és Kiss Virág mellett Samantha Fuehring (Csata, 17 pont, 9 lepattanó, 30 VAL) és a szekszárdi Ruth Hebard (19 pont, 7 lepattanó, 28 VAL) is jól teljesített. Kiemelkedett azonban közülük a Rába-partiak középjátékosa, aki a BEAC ellen idegenben megnyert találkozón masszív, 19 pontos (8/10 dupla, 3/4 büntető), 17 lepattanós dupla-duplát ért el. Hatszor is csak személyi hiba árán tudták feltartóztatni a fővárosi védők, volt 2-2 blokkja és gólpassza, valamint egy szerzett és három eladott labdája, így összességében 28 perc alatt 41 VAL-ig jutott – kiérdemelve a forduló MVP címét.

 

Vármegyei szövetségek