Tippmix Női NB I: A Vasas otthonában győzött a DVTK
03
Feb
2023
Tippmix Női NB I: A Vasas otthonában győzött a DVTK
2023. február 3.  |  21:00

A női bajnokság 13. fordulójából pótolt találkozón a DVTK HUN-Therm 80-55-ös sikert aratott a Vasas Akadémia otthonában.

Aho Tyra és Nadia Smailbegovic találatai vezették fel a találkozót.  Az első percekben felváltva estek a kosarak. Aho Nina triplája után 9-4-nél volt a DVTK-nak egy megugrása, de innen 11-9-re felzárkózott a Vasas. Schaquilla Nunn volt ennek a vezére, aki mind a két mezőnykosarát az első negyedben ekkor szerezte. Összességében az első szakaszban nem alakult ki nagy különbség a felek között. Sőt, Nadia Smailbegovic triplájával és Papp Dia duplájával 14-13-nál átvette a vezetést a házigazda és Völgyi Péter időt is kért. Kányási Veronika és Kiss Angelika tripláival vett új lendületet a DVTK. Sikeres távoli dobásokkal a Vasas sem maradt adós, Nadia Smailbegovic is hármast értékesített a hajrában. Végül Monika Grigalauskyte duplája zárta az első szakaszt, amivel 23-22-re ment a DVTK. A második negyed elején sem változott érdemben a játék képe, de ekkor már stabilan a DVTK járt előrébb pár ponttal. Kányási Veronika, Bernáth Réka és Kiss Angelika voltak a pontszerzők a vendégeknél.

29-24 után Schaquilla Nunn és Papp Dia felhozta a Vasast egy pontra, de a vezetést már nem tudta magához ragadni a házigazda. Sőt, a DVTK váltott ekkor. Amikor Aho Tyra triplája célt ért, már 37-28-ra mentek a vendégek. Ez a 8-0-s futás alapjaiban határozta meg a folytatást. Innentől már nem engedte közelebb riválisát a DVTK. A félidő hajrájában Kiss Angelika öt pontjával kétszámjegyűre nőtt a differencia. A félidőben 43-30 állt az eredményjelzőn. A DVTK legeredményesebbje a 11 pontos Kányási Veronika volt. A Vasasnál Schaquilla Nunn járt 10 pontnál. A harmadik negyedet Nadia Smailbegovic triplája és Nunn büntetői vezették fel, így az első két percben 43-35-re felkapaszkodott a Vasas. Aho Nina törte meg a DVTK kosárcsendjét, majd Monika Grigalauskyte és Kiss Angelika visszaállította a nagyobb különbséget. Már a félidőben jelentős különbség mutatkozott a lepattanókban és ez a harmadik negyed elején tovább nőtt. Védekezésben pedig nagy nyomást tudott helyezni a DVTK a Vasasra.

A különbség a harmadik negyed utolsó három percében már a 20 pontot ostromolta. Egészen pontosan Monika Grigalauskyte dupláját követően 55-37-re módosult az állás. Milos Pavlovic ekkor időt is kért, de Aho Nina triplája és Darcee Garbin duplája után 60-39-nél átlépte a 20 egységet a differencia. A harmadik negyed végén Papp Dia és Bernáth Réka váltott triplát, majd Cheridene Green alakította ki a 65-42-es állást. A harmadik szakaszt 22-12-re nyerte a DVTK. Az utolsó 10 percben a győztes kiléte nem lehetett kérdés. A vendégeknél Darcee Garbin lépett fel vezérré, egymaga öt pontot szerzett. Bernáth Réka duplája után 72-45-re vezetett a DVTK. A Vasas becsülettel küzdött, Salamon Zsófia, Papp Dia, majd a triplát értékesítő Kádár Orsolya révén 72-52-re szépítettek a hazaiak. Az utolsó percekben ismét növelte előnyét a vendég együttes. Bacsó Zsófia öt pontot szerzett, Oláh Fruzsina is betalált. Mindkét oldalon minden nevezett játékos pályára lépett. A DVTK egy rendkívüli terhelést hozó időszakot zárt le ezzel a találkozóval és Arella Guirantes hiányában is magabiztos 80-55-ös sikert aratott.


Vasas Akadémia - DVTK-Hun-Therm 55-80 (22-23, 8-20, 12-22, 13-15)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 13. forduló
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Praksch Péter Árpád, Kovács Nimród János, dr. Németh Patrik (Reisz Péter)

Vasas Akadémia: Smailbegovic 11/9, Nunn 13, Papp 11/3, Tóth, Madár E. 6. Csere: Budácsik 1, Láng-Miticzky 2, Van Rijs, Szerencsés, Salamon 5, Madár K. 2, Kádár 4/3.

DVTK HUN-Therm: Aho T. 6/3, Green 8, Aho N. 11/6, Garbin 11/3, Bernáth 7/3. Csere: Kányási 11/3, Grigalauskyte 8, Bacsó 5, Vég-Dudás, Kiss 12/6, Oláh 1.

Vármegyei szövetségek