Tippmix Férfi NB I: Székesfehérváron nyert a Körmend, Szombathelyen a DEAC
28
Jan
2023
Tippmix Férfi NB I: Székesfehérváron nyert a Körmend, Szombathelyen a DEAC
2023. január 28.  |  20:48
A Körmend is nyerni tudott az Alba otthonában
 
A 18. forduló nyitó meccsén a két vereségből érkező Alba Fehérvár, azt a Körmendet fogadta, amely az ezt megelőző öt idegenbeli mérkőzését elveszítette. A két csapat Körmenden emlékezetes meccset játszott, akkor a piros-feketék nagy hátrányból fordítva verte az Albát.
 
Pongó és Philmore összjátékával kezdődött a mérkőzés, majd az irányító szép betöréssel szerzett két pontot. Mitchell 3 perc után szerezte meg az első körmendi pontokat egy triplával, sőt egy palánkos hármast is elsüllyesztett, amivel átvették a vendégek a vezetést (4-6). Decosey verte meg Mitchellt két pontért, a túloldalon Durázi maradt üresen kint és élt is a kínálkozó lehetőséggel. Omenaka zsákolt egy gyorsindítás végén, a következő támadásnál azonban odaütött DeCoseynak, az Alba légiósa mindkét büntetőt bedobta. Durázi lépett be teljesen üresen a palánk alá és zsákolt, aztán Omeneka tett fel egy ziccert Diong mellett. Egy labdaszerzés után Chambers álhatott bele egy üres triplába, amit be is dobott, Matthias Zollner így 10 pontos hátrányban kénytelen volt időt kérni (8-18). Vojvoda két büntetőjével zárkózott a Fehérvár, Durázi forgatta be Somogyit a palánk alatt, Philmore passzából Diong szerezte meg első pontjait. Durázi találta meg Cakarunt üresen, Somogyi értékesített egy középtávolit, a negyedet Vojvoda ziccere zárta. 16-22
 
Cakarun középtávoli dobásával indult a második negyed, Diong nagy nehezen megkaparintotta a labdát a körmendi palánk alatt, aztán a befejezés már szép volt.  Ismét a fehérvári center volt eredményes egy eurostep után és mivel Pongó Mitchell arcába dobott egy hármast, Kocsis Tamásnak időt kellett érnie (23-24). A szünet után Edwards szórt be egy triplát, Vojvoda azonnal válaszolt, sőt rádobott még egyet, amivel átvették a hazaiak a vezetést. A magyar válogatott floatere után a Körmend ismét időt kért, de Pongó hármasával folytatódott a mérkőzés (34-27). Edward ziccere szakította meg a hazai futást, Adams révén zárkózott tovább a vendég gárda. Omeneka kosara után már csak egy volt közte, Adams zsákolásával pedig már a vasiak vezettek, Ford állította meg egy kettessel, a 8-0-ás futást. DeCosey két büntetőt dobott be, Omenaka zsákolt egy óriásit, a félidő utolsó kosara Fereczhez fűződött, ami miatt előnnyel mehetett a nagyszünetre a Körmend. 38-39
 
Philmore találta meg okosan DeCoseyt miután beduplázták, csapattársa nem is hibázta el a hármast, Durázi lépett be ismét jó ütemben a hazai palánk alá. Decosey egy dobócsellel játszotta tisztára magát és be is dobta a tiszta középtávolit, Ferencz dudaszóra dobott be egy palánkos hármast, majd egyet a sarokból is (43-47). A játékvezetők szerint Pongó színészkedett, a technikaiért megítélt büntetőt Chambers dobta be, Cakarun eladott labdája után Vojvoda fejezte be a gyorsindítást egy 2+1-el. Edwards köszönt be középtávolról, Cakarun ütött oda Somogyinak, aki így is befejezte a ziccert, a fiatal magyar hátvéd a plusz egyet is mellé tette. Vojvoda büntetőivel átvette a vezetést az Alba, de csak ideiglenesen, köszönhetően Chambers hármasának (51-53). Ferencz maradt teljesen üresen a sarokban, természetesen büntetett, Chambers két büntetőjével hét pontra lépett meg a Körmend, Pongó hármasával jött közelebb a Fehérvár. Vojvoda zsákolt, Adams egy büntetőt dobott be, Vojvoda dobta át Ferenczet, mely a negyed utolsó kosara volt. 58-59
 
Vojvoda révén rögtön a záróetap elején átvette az Alba a vezetést, sőt rátett egy triplát is, DeCosey verte meg Ferenczet egy az egyben, így Kocsis Tamás időt kért (65-59). Mitchell alley-oop passzát Omenaka húzta be, Philmore forgatta meg Admaset, Ferencz dobott egy ziccert. Adams tett vissza egy támadólepattanót, Mitchell labdalopás után dobott könnyű kosarat, Matthias Zollner időt is kért (65-65). Vojvoda floaterével törte meg a rossz hazai sorozatot, Durázi egy hármassal válaszolt. Mitchell verte meg DeCoseyt, ráadásul +1 is lett belőle, Ford révén jött vissza -2-re az Alba. Chambers dobott be egy fontos hármast, két büntetőjével 1:19-cel a vége előtt 7 pontos előnyhöz jutottak a vendégek (71-78). Pongó kosarára Omenaka válaszolt, amivel eldöntötte a lényegi kérdéseket. 73-82
 
Arconic-Alba Fehérvár - Egis Körmend 73-82 (16-22, 22-17, 20-20, 15-23)
 
Bajnokság, 18. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, dr. Mészáros Balázs, Minár László Balázs (Bodrogváry Iván József)
 
Alba Fehérvár: Pongó Ma. 13/9, Takács Mi. -, DeCosey 13/3, Ford 4, Philmore 4. Csere: Somogyi 5, Vojvoda 28/9, Diong 6.
 
Körmend: Chambers 13/9, Mitchell 13/6, Durázi 12, Ferencz 14/9, Omenaka 12. Csere: Kiss M. -, Cakarun 4, Adams 7, Edwards 7.
 
 
 
Hozta a kötelezőt az Atomerőmű
 
8-0-val villámrajtot vett az Atomerőmű SE, az első vendég kosárra bő két percet kellett várni, ekkor Bazsó talált be. 11-2 után magához tért a Nyíregyháza, és Bazsó egy-, valamint Kass egymást követő két triplájával egyenlített. Copes beszállásával stabilabb lett a Nyíregyháza védekezése. A vezetést azonban nem sikerült átvenniük, mert Eilingsfeld, valamint Atkinson pontjai is jókor érkeztek hazai szempontból. A negyed utolsó kosarát Dickerson jegyezte, ötpontos paksi előny mellett várhatták a csapatok a folytatást (18-13).
 
A második negyedben is sok pontatlanság jellemezte a csapatok játékát, mindkét oldalon több támadás is eredménytelenül zárult. Copes duplájával még 23-20-ra felzárkóztak a nyírségiek, Atkinson kosaraival azonban 29-20-ra megléptek az atomvárosiak. Nagyon kellett Pipiras triplája a vendégeknek. Mindez hiába, mert a vendégek védekezése többször is kihagyott, és ezt kihasználta az Atomerőmű. Tíz fölé kúszott a különbség, az első félidőt 12 pontos fórral zárta Csirke Ferenc csapata (39-27).
 
Két perc alatt újra nyílt lett a találkozó. Perry megszerezte első pontjait a büntetővonalról, majd akcióból is betalált. Ezt követően azonban minden nyíregyházi próbálkozásra volt válasz, Edwin közelről és távolról egyaránt betalált. A paksiak hátvédjének köszönhetően visszaverte az ASE a negyed elején a vendégek próbálkozásait, így a folytatásra újra tíz pont körül állandósult a különbség, nem kellett a hazai drukkereknek izgulnia. Már csak azért sem, mert a negyedet úgy nézett ki, hogy Pipiras középtávolija zárhatja, de nem így lett, mert Grubornak távolról volt válasza (63-49).
 
Az utolsó játékrész már nem tartogatott sok izgalmat, mert hiába volt Kass többször is eredményes távolról, ez csak szépségtapasznak bizonyult a vendégek számára. A 35. perc magasságában már eldőlni látszott a találkozó, a végén mindenki szóhoz jutott az ASE kispadjáról. 17 ponttal nyertek végül a hazaiak (82-65).
 
Atomerőmű SE - HÜBNER Nyíregyháza BS 82-65 (18-13, 21-14, 24-22, 19-16)
 
Bajnokság, 18. forduló
Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
V.: Kapitány Gellért, Farkas Gábor, Kovács Nimród János (Téczely Tamás)
 
ASE: Edwin 22/6, Pajor 2, Buckingham 6/3, Eilingsfeld 20/6, Atkinson 20. Csere: Taiwo 2, Grubor 6/6, Csizmadia -, Karosi 2, Kékesi -, Géringer 2.
 
Nyíregyháza: Perry 6, Kass 14/12, Bazsó 11/6, Pipiras 14/6, J. Williams -. Csere: Kiss B. 3/3, Szobi -, Dickerson 9/3, Copes 8.
 
 
 
Az OSE vendégeként is kikapott a Sopron
 
Sorozatban elszenvedett négy veresége után a Sopron KC elleni hazai találkozón igyekezett javítani mérlegén az MVM-OSE Lions a bajnokság alapszakaszának 18. fordulójában. A soproniak sem várták túl jó formában a meccset: három vereséget jegyeztek zsinórban.
 
Jones hamar megadta a kezdőlökést csapatának, majd Molnár is beköszönt az első percben, Szabadfi triplája pedig a második minutum elején érkezett. Az ötödik pontját is megszerezte az OSE játékosa, 5-10-es állásnál még csak ő szerzett pontot a hazaiaknál négy percet követően. Barnjak triplájával és duplájával lépett közelebb az OSE (10-12), majd a kilencedik minutum elején Henry már a vezetést is megszerezte övéinek (18-16). A negyed utolsó percében Valerio Bodon keze sült el távolról, amit még Barnett duplájával fejeltek meg a vendégek (20-23).
 
Sitku közelijével nőtt a különbség, Carev és Mucza akcióival viszont egy perc múlva már egyenlő volt az állás (25-25). Kissé beragadtak a csapatok, utóbbi játékos büntetőjét több rontott támadás követte, majd Barnjak vállalt el egy hármast, sikerrel – időt kértek a vendégek (28-25). Mucza dobott triplát, amire Valerio Bodon újabb hármasa érkezett, de Barnjak is újabb hármast jegyzett az oroszlányi időkérést követően (36-30). Krestinin kihagyta egyik büntetőjét, de az újabb jó védekezést Calloway triplája követte (40-32). Egy kosárváltást soproni időkérés követett, nyolc ponttal mentek a házigazdák. Jones két büntetőt is rontott, de Mucza hármasa sem ért célba. Jones és Joseph is betalált a félidő hajrájában, így 42-38-as hazai vezetéssel zárult az első húsz perc.
 
Nagy lendülettel jött ki a második félidőre a Sopron: Jones hármasa és Joseph közelije máris vezetést ért a vendégeknek, Henry és Barnjak azonban kétszer is visszavette az előnyt a hazaiaknak. Újra egyenlítettek a vendégek, majd ismét a mezőny legeredményesebbje, Barnjak köszönt be közelről – 18 pontnál járt már ekkor –, azt követően Calloway zsákolt, aztán egy újabb kettest tett helyre (55-49). Három perce nem dobott pontot a Sopron, amikor technikait ítéltek a hazaiak ellen: Jones háromból egy büntetőt bedobva vetett véget a gólcsendnek. Joseph triplája ült, újra egyetlen pont volt a hazaiak előnye (55-54). Nem hibáztak a büntetővonalról a hazaiak, ráadásul Calloway második triplája is talált (62-56). A harmadik negyed végén is az oroszlányiak légiósa villant, 64-56-ra módosítva az állást.
 
Jones technikaiját Ruják egy büntetővel, Barnjak egy kettessel büntette – meglett a kétszámjegyű hazai előny (67-56); Jones hozta tízen belülre a Sopront villámgyorsan, majd két büntetőt is dobhatott, de abból csak egy ment be – 3/9-es mutatóval állt a vonalról ekkor a vendég együttes… Valerio Bodon előbb egy kettest, majd egy triplát jegyzett, de Calloway is a vonalon túlról célzott jól, így maradt a közte nyolc a negyed közepééhez érve (72-64). Ruják is szerzett egy hármast, Jones is, de Calloway akciójával így is tíz volt már a hazai fór négy perccel a vége előtt (77-67). Nagyot futott a Sopron, sorban nyolc pont érkezett alig másfél perc alatt a vendégektől, az oroszlányi rövidzárlatot időkéréssel igyekezett javítani a hazai kispad (77-75). Krestinin akcióból volt eredményes, de Jones most mindkét büntetőjét a helyére tette. Calloway negyedik triplája a legjobbkor jött a hazaiaknak (82-77). Egy perc volt még vissza, de pontot már nem szereztek a felek, így 82-77-es hazai siker született.
 
MVM-OSE Lions – Sopron KC 82-77 (20-23, 22-15, 22-18, 18-21)
 
Bajnokság, 18. forduló
Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Tóth Cecília, Nyilas István (dr. Páli Kálmán)
 
OSE: Illés M. Cs. 2, Szabadfi 5/3, Barnjak 20/12, Calloway 20/12, Krestinin 9. Csere: Henry 12, Mucza 6/3, Ruják 6/3, Carev 2.
 
SKC: Joseph 10/3, Jones 25/6, Valerio Bodon 15/9, Barnett 11, Molnár M. 4. Csere: Durham 10, Sitku 2, Takács N. -, Shine -.
 
 
 
Kaposváron szakadt meg a ZTE sorozata
 
A bajnokság második leghosszabb – hat meccs – győzelmi sorozatát magáénak tudó Zalakerámia ZTE KK a Kometa Kaposvári KK vendége volt az alapszakasz 18. fordulójában.
 
Smith zsákolásával a második perc közepén kezdődött a pontgyűjtés, majd ismét a ZTE-légiós volt eredményes, amire Brown triplája érkezett válaszul. Még 6-5-re is a zalaiak vezettek, erre azonban négy hazai pont érkezett, így már a Kaposvárnál volt az egykosárnyi előny (9-6) – a kilenc kaposvári pontból hét Brown nevéhez fűződött. A négy hazai pontot négy vendég egység követte (9-10). A zalaiak tartották minimális előnyüket, Gabric hármasával azonban fordított a KKK. Zsiros is triplát dobott, de egy akció végén Gabric ezúttal kettessel jelentkezett, amire megint Zsiros felelt (20-21). Szoros első negyedet produkáltak a csapatok, Puska kettesével alakult ki a 22-21-es állás az első tíz perc végén.
 
Ott folytatták a csapatok, ahol az első etapot abbahagyták: felváltva estek a kosarak, két perc után már 27-27 volt az eredményjelzőn. Gabric kettese talált, a zalaiak időt kértek. A negyed közepéhez közeledve is egál volt az állás, Gabric kosarával vette vissza a minimális fórt a Kaposvár. Trice hármasára Petersen felelt, majd Csuti hatodik pontja következett – újra egyenlő (34-34). Továbbra is felváltva vezettek a csapatok, egy-egy pont volt a különbség, a félidő végén azonban jobban koncentráltak a vendégek: O’Reilly vezetésével 47-42-re vezetett a ZTE, de Brown akciója egy kosárra hozta a hazaiakat (44-47).
 
Trice triplájával lett közte hat, Hughes és Gabric akcióival azonban ismét csak egyetlen kosárnyi előnyt tudhatott magáénak a ZTE (48-50). Keller triplája tett róla, hogy ne így legyen, Gabric kettessel felelt. Több lett a hiba, így több mint két percen keresztül nem növelték pontjaik számát a csapatok. Keller következő hármasa törte meg a pontcsendet (50-56). Hughes gól jó plusz büntető-akcióját egy rontott zalai támadás követte, de Parsons is eladta a labdát, majd ismét a zalaiak rontottak. Egy pontra zárkózott a Kaposvár, O’Reilly büntetőivel távolodott a ZTE, Brown egyenlítő kosarát azonban már a vendégek időkérése követte. Trice-é volt a következő kosár, erre a hazai pad reagált egy rövid szünettel. A Kaposvár a következő két akciójával meg is fordította az állást, 63-61-ről jöhetett a negyedik etap.
 
Két perc elteltével öt pontot jegyzett a Kaposvár, s ugyanennyit a ZTE a negyedik negyedben. Hughes kettese is beakadt, a zalaiak pontcsendjét pedig Petersen is megbüntette, ráadásul egy triplával (73-66). A zalaiak két percen keresztül nem találtak be, de Osztojics faulttal együtt dobott pontot, és a vonalról sem hibázott – a negyed közepén ötpontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (75-70). Brown távolijával már a tízhez közelített a hazaiak előnye, ami Hughes akciójával meg is lett (80-70). Innen már nem engedte ki a győzelmet a Kaposvár, amely 89-82-es győzelemmel szakította meg a ZTE sorozatát.
 
Kometa Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK 89-82 (22-21, 22-26, 19-14, 26-21)
 
Bajnokság, 18. forduló
Kaposvár, Kaposvári Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Ádám József, Szilágyi Bálint (Dernei Gábor)
 
KKK: Brown 23/6, Petersen 10/6, Halmai D. -, Gabric 25/6, Hughes 18. Csere: Parsons 9, Hendlein 2, Puska B. 2, Bogdán -.
 
ZTE: Trice 16/6, O'Reilly 9, Polster 2, Smith 15/3, Osztojics 15. Csere: Keller I. 8/6, Csuti 6, Rakicsevics 6, Zsiros 5/3.
 
 
 
A Szedeák ellen is otthon tartotta a két pontot a Honvéd
 
Alsóházi rangadót rendeztek a fővárosban: a találkozót megelőzően egyaránt négy győzelemmel állt Honvéd és Szedeák. Tanoh kezdte a pontgyártást egy betöréssel, Washington egyenlített, sok hibával indítottak a csapatok. Nicholson lépett elő vezérré a vendégeknél, közelről, távolról és a büntetővonalról is beköszönt, de a több lábon álló hazaiak Demeter egyéni akciójával fordítottak öt perc játékot követően (10-9). Ekkor ismét Nicholson pillanatai köveztkeztek, egy nagy zsákolást követően egy triplát is bevágott. Mijovics vezérletével zárkózott a Honvéd, Crawley is megszerezte első kosarát a BHSE színeiben, tíz perc után mindössze egy pont volt a különbség (19-20).
 
Mijovics duplájával ismét a budapestieknél volt az előny, ráadásul Crawley is beemelt egy trojkát, majd Mijovics is így tett, 27-20-as állásnál időt kért Simándi Árpád. Ez sem segített a szegedieken, akik a negyed első felében mindössze két pontot szereztek, miközben védekezésben is szétestek, Demeter betörése után 40-26 állt a táblán, a 17. percben másodjára is magához szólította övéit a Szedeák mestere. Sherman hárompontosával már tizenhéttel vezetett a Honvéd, ekkor azonban megkezdte a felzárkózást a vendég együttes, zsinórban nyolc pontot szereztek, de Sherman két közelijével a félidő utolsó percére ismét tetemes előnyben voltak a piros-feketék (47-34), végül Mijovics egypontosaival alakult ki a 49-34-es félidei eredmény.
 
Felváltva estek a kosarak a harmadik etap elején, aztán több technikai hibát is vétettek támadásban a hazaiak, amit Washington triplával, Nicholson zsákolással büntetett, a 24. percben, 54-43-nál időt kért Baksa. Az eligazítás után Crawley értékesített egy távolit, de a Nicholson-Washington duó vezérletével bejöttek tíz alá a csongrádiak (57-48). A BHSE új szerzeménye állt csapata élére, 1:40-nel a játékrész vége előtt ismét kétszámjegyű lett a különbség, időt is kért Simándi. Tanoh betörésből, Mijovics távolról növelte pontjai számát, tíz perccel a vége előtt is magabiztosan vezetett a Honvéd (69-55).
 
Nagy tűzijátékot hozott a záró felvonás eleje, amiből a piros-fehérek jöttek ki jobban,  Demeter zsákolásával hét és fél perccel a vége előtt az addigi legnagyobb differencia alakult ki 78-59-nél. Crawley büntetőivel a hazaiak előnye és az amerikai magasember is elérte a húsz pontot, miközben a Szedeáknak semmi nem jött össze, Mijovics távolija után 23 volt közte, végérvényesen eldőlt a mérkőzés (85-62). Ezt követően már csak a kék-feketék találtak be, de tizenhárom egység megmaradt a hazaiak előnyéből, így nem csupán ötödik győzelmüket aratták, de az egymás elleni összevetést is a maguk javára fordították a Szedeákkal szemben (Szegeden, az 5. fordulóban 77-67-re győztek a hazaiak).
 
Budapesti Honvéd SE - Naturtex-SZTE-Szedeák 85-72 (19-20, 30-14, 20-21, 16-17)
 
Bajnokság, 18. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Benczur Tamás, Makrai Márton, Jakab László Imre (Balogh László György)
 
Honvéd: Simon 2, Tanoh Dez 6, Sherman 19/3, Demeter 6, Peringer 2. Cs: Mijovics 25/15, Crawley 20/9, Völgyi 5, Hajdu -, Kopácsi -.
 
Szedeák: Washington 10, Polányi -, Nicholson 28/12, Bognár 6, Roberson 4. Cs: Filipovics 4, Person 17/9, Balogh -, Kerpel-Fronius 3.
 
 
 
Meglepetés a javából, Szombathelyen nyert a DEAC
 
Keller duplájával indult a találkozó, majd Tóth egalizált gyorsan. 2-2 után 6-2-re meglépett a Falco, de az ex-szombathelyi Govens tripláival a DEAC megfordította az állást. Pot vette kezébe a karmesteri pálcát hazai részről, és büntetőivel, valamint triplájával 15-10-es előnyt harcolt ki a sárga mezeseknek. Govens újfent betalált, majd Taylor közelijével ismét egyenlő volt az állás. A vezetést nem engedte ki a kezéből a Falco, Perl akciójának köszönhetően előnnyel várhatta a folytatást (20-15).
 
A második negyedben egy perc alatt egyenlítettek a hajdúságiak, majd Taylor újabb duplájával a vezetést is átvették. Govens ismét hármast küldött a helyére, miközben a szombathelyi támadások megakadtak. Kovács középtávolija után 26-26-nál sikerült újra egyenlíteniük, de Govensnek erre is volt válasza. Vezettek a vendégek, amit Polyák távolról tovább növelt. Perl büntetőire, Drenovac válaszolt, majd újfent Perlt faultolták, aki beállította az első félidő végeredményét (35-37).
 
Hiába jöttek fel két pontra a hazaiak, mégis a DEAC jött ki lendületesebben a második félidőre. A 23. percben Mocsán büntetői után 36-47 állt az eredményjelzőn. Barac talált be hazai oldalról, de Tóth részéről rögtön érkezett a válasz. Továbbra is kimaradtak a Falco távoli próbálkozásai, aminek köszönhetően a vendégek tartották tíz pont körüli előnyüket. A 29. percig kellett várni, hogy újra szoros legyen a találkozó, amikor Brown sokadik távoli próbálkozása behullott a gyűrűbe. 51-55 után azonban Govens is triplát dobott, majd Perl közelije zárta az etapot (53-58).
 
Scott középtávolija indította az utolsó tíz percet, amit Brown eladott labdáját követően Taylor toldott meg egy újabb kettessel. Tiby büntetőivel, majd Perl betörésből szerzett kosarával kapaszkodott a Falco. A válogatott hátvéd egyértelműen hátára vette csapatát – ahogy az nehéz pillanatokban lenni szokott –, de a DEAC-nak volt tartása ezekben a pillanatokban is. Két perccel a vége előtt Tóth triplát dobott, ezzel hétpontosra növelve csapata előnyét. Az ellentámadásból Pot távolit hibázott, egyre jobban égett a ház a szombathelyieknél. Az utolsó percben megpróbálták faultokkal tördelni az időt a hazaiak, de a DEAC már nem engedte ki kezéből a győzelmet (75-81).
 
Ezzel a győzelemmel Andjelko Mandiccsal a kispadon 2-ből 2-nél tart a DEAC, legyőzve a Szolnokot és a Falcót, míg a listavezető szombathelyiek idei második vereségüket szenvedték el.
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - DEAC 75-81 (20-15, 15-22, 18-21, 22-23)
 
Bajnokság, 18. forduló
Szombathely, Arena Savaria
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Györfy Rúben, Sörlei Attila (dr. Gincsai János Péter)
 
Falco: Pot 10/3, Brown 7/3, Kovács B. 8, Tiby 11/3, Keller Á. 6. Csere: Perl 22, Barac 11, Verasztó -, Sövegjártó -.
 
DEAC: Govens 23/12, Mócsán 5, Balázsi -, Drenovac 13, Tóth Á. 13/3. Csere: Scott 8, Polyák 5/3, J. Taylor 12, Kovács II. Ák. 2, Neuwirth -.

Vármegyei szövetségek