Tippmix Férfi NB I: A ZTE idegenben verte az Albát
15
Jan
2023
Tippmix Férfi NB I: A ZTE idegenben verte az Albát
2023. január 15.  |  08:21
Nem volt esélye a bravúrra a Sopronnak Szombathelyen
 
Jones hamar jelezte, hogy jobban van, szép középtávolival szerezte meg a mérkőzés első kosarát, Pot a túloldalon egy triplával válaszolt. Joseph eladott labdája után még oda is ütött Tibynek, aki ennek ellenére bedobta a ziccert, a plusz egy azonban kimaradt. Joseph két büntetőt dobott be, Durham addig forgolódott a palánk alatt míg fel tudta tenni a labdát két pontért, Tiby második 2+1-es akciója már sikeres volt, Durham megtette ugyan ezt a pálya másik oldalán. Tiby továbbra is tarthatatlan volt, Barnett üresen zsákolhatott, majd Pot kosarával és Kovács saroktriplájával négy ponttal ellépett a Falco (15-11). Jones törte fel a hazai védelmet, az ő bejátszása után Barnett dobott egy horgot. Perl a festékből kezdte a pontgyártást, Joseph két büntetőt szórt be, a Falco válogatott játékosa is megtette ezt, aztán Jones robogott végig a pályán. Molnár egy pontot a vonalon hagyott, Kovács kettő plusz egye után Joseph süllyesztett el egy floatert. Barac is feliratkozott a az eredményjelzőre, a negyedet Perl dudaszós ziccere zárta. 26-22
 
Supola bátor betörésével kezdődött a negyed, a túloldalon viszont odaütött Perlnek, aki a fault ellenére is bedobta a ziccert, majd a büntetőt is. Jonesra fújtak sportszerűtlent, Perl mindkét büntetőt a helyére küldte, Cowels pedig egy triplát zúdított be, így 10 ponttal ellépett a Falco, jött is az időkérés Kosztasz Flevarakisztól (34-24). A játékmegszakítás után Barnett dobott egy hármast, Molnár maradt üresen a palánk alatt, Perl játszotta magát üresre és nem hibázott középtávolról. Sitku és Jones is dobott egy-egy triplát, mivel közben csak egy Keller pont érkezett a Falcótól, kettő pontra csökkent a hazaiak előnye, Milos Konakov azonnal kikérte első idejét (37-35). Cowells kosarával jutott egy kis levegőhöz a Szombathely, Sövegjártó faultolta Jonest, aki mindkét büntetőjét értékesítette, Perl ziccerét későn blokkolta Durham, így a játékvezetők megadták a két pontot. Ismét Perl tört be, Valerio-Bodon csak szabálytalanul tudott rajta védekezni, ráadásul 2+1 lett belőle, a Sopron ismét időt kért. A félidőben több kosár már nem esett, hét pontos előnnyel mehetett a szünetre a Falco. 44-37
 
Jones bejátszása után Durham csinált egy 2+1-et Kelleren, aki a túloldalon hatalmasat zsákolt, Joseph két büntetőjével zárkózott a Sopron. Jones eladott labdája után Perl fejezte be a gyorsindítást, hosszú videozás után Jonesra ráfújták a bírók a második sportszerűtlenjét, ennek ellenére ez rövid távon nem zavarta meg az SKC-t, Joseph tempójával és Barnett alley-oopjával 4-re jöttek fel a vendégek, Konakov mester nem is várt az újabb időkéréssel. Keller horga után Pot dobott kosarat faulttal együtt – bár a büntető kimaradt -, Tiby pontjaival megint 10-re nőtt a differencia, így Kosztasz Flevarakisz újfent időt kért (56-46). Cowels csapott oda hátulról Supolának, a játékvezetők ismét sportszerűtlent ítéltek, az SKC játékosa bedobta a büntetőket, ahogy a túloldalon egy sima fault után Barac is. Joseph rontott dobása után Molnár pöcizte vissza a lepattanót, Barac viszont visszaállította a közte 10-et. Joseph egy büntetőt dobptt be, Keller előbb azért kapott egy technikait mert a földhöz csapta a labdát, majd egyet azért, mert meglehetősen hevesen reklamált, Milos Konakov is kapott egyet, Barnett megtette azonban azt a szívességet, hogy egyik büntetőt sem dobta be, Supola a maradék egyet igen. Perl 2/2-vel zárt a vonalról, több kosár nem esett a negyedben, így 10 pontos előnnyel várhatták a záróetapot a hazaiak. 62-52
 
Az utolsó negyed Tiby triplájával kezdődött, ezzela  mérkőzés folyamán először több, mint 10 pont volt a két csapat között. Molnár egy kettessel válaszolt, Pot színészkedésért kapott technikait, Joseph értékesítette a büntetőt, Cowell a sarokból pörkölt be egy triplát (68-55). Egy hatalmas Brown sapka után Perl rohant végig egy pályán, ziccere után időt kért az SKC. Molnár nehéz dobást értékesített, Cowells triplája és Brown 2+1-e után gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés (76-57). Molnár tette fel a labdát egy horoggal a támadólepattanó után, Tiby dudaszós triplájával 20-ra nőtt a különbség, Molnár elkapta a fonalat, más kérdés, hogy ez már nem segített a vendégeken. Az utolsó négy percre csak annyi maradt a kérdés, hogy mennyi lesz a végén a különbség, az SKC szétesett. A Falco sorozatban 14. győzelmét aratta a bajnokságban, a Sopron mérlege 10-6-ra romlott. 86-75
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Sopron KC 86-75 (26-22, 18-15, 18-15, 24-23)
 
Bajnokság, 16. forduló
Szombathely, Arena Savaria
Játékvezetők: Papp Péter, Nagy Viktor, Frányó Péter (Téczely Tamás)
 
Szombathely: Pot 9/3, Z. Brown 3/3, Kovács 7/3, Tiby 18/9, Keller 5. Cserék: Perl 24, Cowels 11/9, Verasztó -, Barac 6, Krivacsevics -, Sövegjártó -, Takács -.
 
Sopron: Joseph 22/6, Jones 8, Valerio Bodon 4, Barnett 9/3, J. Durham 8. Csere: Supola 5, Csendes -, Sitku 3/3, Molnár M. 13, Takács 3/3.
 
 
 
Visszavágott az Albának a Zalaegerszeg
 
Két kihagyott triplával indult a meccs, majd Polster kísérlete hullott a gyűrűbe, de Philmore és Pongó gyors kosaraival azonnal fordított az Alba, majd Somogyi is végigvitt egy gyorsindítást (6-3). Smith hármasának köszönhetően egyelőre nem tudott jobban elhúzni a fehérvári alakulat, de összességében a hazaiak uralták a kezdeti perceket, így nem volt véletlen Sebastjan Krasovec időkérése (15-8). Smith próbálta felzárkóztatni az övéit, de a Vojvoda-Pongó-Somogyi trió vezérletével szinte mindenre jött a válasz a Székesfehérvártól (20-13). A hátralevő két percben még jobban feljebb kapcsolták a rakétákat a hazaiak, így már az első negyed végére megnyugtató előnyt dolgoztak ki. 29-19.
 
Bár a második etap elején beköszönt tíz pont alá a ZTE, DeCosey kosaraival továbbra is tartotta a távolságot az Alba. Rakicevic és Keller lépett elő a vendégeknél, szinte a semmiből fel is jöttek hatra a zalaegerszegiek, de Smith technikai hibáját kihasználva Vojvoda három büntetőt is dobhatott (36-27). Szalay egyből egy triplával szállt be a padról. Ebben a periódusban nagyon kapkodóssá vált a Zete játéka, bő egy percen belül három labdát is elszórtak a vendégek, újra időt kellett kérnie Sebastjan Krasovecnek (40-30). A kis szünet után mindkét oldalon beesett két-két távoli, így a differencia érdemben nem változott a nagyszünetre. 48-40.
 
Somogyi a fordulás után ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta, az ő triplája jelentette az első kosarat, de egyelőre tartotta a távolságot a ZTE (53-45). Olyannyira, hogy Zsíros beállásával fel is lendült a vendégek játéka, mindössze háromra olvadt az Alba előnye, időt is kért Matthias Zollner (53-50). Philmore közelije jókor érkezett hazai szempontból, ám Keller újabb trojkát értékesített (55-53). Ezekben a percekben felváltva érkeztek a kosarak, O’Reilly találatával pedig átvette a vezetést a Zalaegerszeg, majd Keller megint jól célzott távolról (56-60). DeCosey és Vojvoda révén egyenlítettek a hazaiak és bár Philmore közelijével össze is jött a fordítás, Keller újabb hármast szerzett, majd O’Reilly csinált egy 2+1-es akciót (62-65). A játékrész utolsó másodperceiben még Philmore dobott egy újabb kosarat, de így is megmaradt a zalaegerszegi előny. 64-65.
 
Gyors kosárváltással startolt a záró etap, az utolsó hét percre kétpontos vendég vezetéssel fordultak a felek (67-69). Pongó egyenlített büntetőből, ám erre megint három zalaegerszegi pont érkezett, újra időt kellett kérnie Matthias Zollnernek (69-72). Keller maradt a földön egy lepattanóért folyó csata után, de szerencsére komolyabb baj nem történt. Kevesebb, mint négy perc volt vissza, amikor Rakicevic csent labdát, elment öttel a ZTE (69-74). Somogyi találta meg a rést a vendég védelmen, majd több, mint egy percig nem esett kosár. Két és fél perccel a vége előtt, három pontos hátrányban támadhatott a Fehérvár, de lejárt a támadóidő. Rakicevic és Vojvoda is gyors kosarat szerzett, egy perc maradt az órán (73-76). Vojvoda állt bele egy nehéz triplába, de a kísérlete lejött, a visszatámadásból pedig Ostojic visszatett egy támadólepattanót, ezzel pedig megnyerte a forduló rangadóját a Zalakerámia ZTE KK. 73-78.
 
Arconic-Alba Fehérvár – Zalakerámia ZTE KK 73-78 (29-19, 19-21, 16-25, 9-13)
 
Bajnokság, 16. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Kapitány Gellért, Kapusi Gábor (Forrai Sámuel)
 
Alba Fehérvár: Pongó 15/9, Somogyi 18/6, DeCosey 6, Ford 4/3, Philmore 15. Cserék: Vojvoda 13, Takács Mi. 2, Takács Ma. -, Szabó -.
 
Zalaegerszeg: Trice 10, O'Reilly 12/3, Smith 14/6, Polster 3/3, Ostojic 4. Cserék: Keller 14/12, Rakicevic 12, Csuti -, Szalay 3/3, Zsíros 6/6.
 
 
 
Nagy küzdelemben győzte le a Körmend a Szegedet
 
Zalaegerszegi vereségét követően javítani készült hazai pályán a nyolcadik helyen álló Egis Körmend együttese a tizenkettedik Naturtex-SZTE-Szedeák ellen. Biztosra azonban nem mehettek a vasiak, mert a Szeged az előző fordulóban Kecskeméten aratott bravúros győzelmet. Ezen a mérkőzésen mutatkozott be a hazaiaknál a csapat “régi-új” játékosa, Justin Edwards, szegedi oldalon pedig a Milics Sztarovlah helyettesítésére érkezett Kassim Nicholson.
 
Villámrajtot vett a Körmend, 10-0 után szerezte meg első kosarát a Szeged. A vasiaknál Mitchell két triplát is bedobott, majd Cakarun és Chambers is jól fejezte be az akcióját. A vendégek részéről Washington köszönt be, majd Roberson tett a helyére egy közelit. Chambers hármasa után Washington melegedett be egyre jobban, öt pontjával 13-9-re zárkózott a Szedeák. Továbbra is tartotta előnyét a hazai csapat, a negyed közepén Cakarun duplája után 20-13 volt az állás. A szegediek ezt követően egy 6-0-t produkáltak, Balogh kosarával 20-19-re módosult az eredmény. A negyed végére nagy adok-kapok alakult ki, egy pont előnye megmaradt a hazaiaknak (29-28).
 
A második negyed elején rögtön átvette a vezetést a Szedeák, miután Washington újabb távolit hintett be. Hiába egyenlített Chambers büntetőkből, a vendégeknek sikerült tartaniuk előnyüket Nicholsonnak köszönhetően. Az új igazolás közelről és távolról egyaránt eredményes volt ebben a szakaszban, hátán vitte a csapatát. A 23. percben, Ferencz tripláját követően mutatott újra hazai előnyt az eredményjelző. A Tisza-partiak nem hagyták magukat lerázni, Washington 43-43-nál újra egyenlített. A játékrész hajrájában a hazaiak voltak pontosabbak. Megszerezte Edwards is első pontjait. Hét ponttal vezettek a hazaiak a pontgazdag első félidőt követően (52-45).
 
Nem kellett sokat várnia a szegedi szurkolóknak, két perc elteltével Bognár büntetője után újra egál volt a meccs. A kezdeményezés a Körmendnél maradt, pár ponttal tartottak előrébb ebben a szakaszban. A vendégek nem hagyták magukat, Nicholson extrán játszott, így neki és Washingtonnak köszönhetően sikerült átvenniük a vezetést 25. percben a szegedieknek. Az amerikai irányító két triplát is bevágott, ekkor már 60-66 állt az eredményjelzőn. Nicholson hozzátett egy duplát, a túloldalon Mitchell és Durázi válaszolt. A 28. percben Chambers közelije után visszajött egy pontra a hazai csapat, majd a ponterősen és a lepattanókat is jól szedő Durázi kosarát követően már a piros-feketék vezettek. Bognár azonban triplát dobott, és mivel több kosár nem született, így előnnyel várhatta a folytatást a Szedeák (69-71).
 
Mitchell duplájával egalizált, majd Edwards hárompontosa után már vezetett a Körmend. A Szeged kihagyta a lehetőségeit, Mitchell betörése után 76-71 állt az eredményjelzőn. A meccsnek azonban még nem volt vége, Washington hetedik hármasa után 78-76-ra jöttek fel a vendégek. Ezzel azonban ellőtte a maradék puskaporát a Szedeák, öt pontnál már nem sikerült közelebb kerülniük. Az utolsó perceket a hazaiak bírták jobban, így nyolcpontos győzelmet arattak (93-85).
 
Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák 93-85 (29-28, 23-17, 17-26, 24-14)
 
Bajnokság 16. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Tőzsér D. K., Goda L., Balog Gy. A. (dr. Gincsai J. P.)
 
Körmend: Chambers 18/3, Mitchell 20/9, Kiss M. -, Durázi 25/3, Cakarun 15. Csere: Ferencz 3/3, Herczeg -, Edwards 12/3.
 
Szeged: Washington 31/21, Polányi -, Person -, Bognár 15/3, Roberson 9. Csere: Nicholson 23/3, Kerpel-Fronius B. -, Filipovics 2, Balogh S. 5.
 
 
 
Végig vezetve verte a Kaposvárt a Paks
 
Jól bekezdett az ASE, egy perc elteltével már 5-0 állt az eredményjelzőn, végül Hughes állította meg a hazai futást, de a különbséget még tartani tudták a hazaiak (9-4). Paár triplájára Pajor hármasa érkezett válaszként, majd Hughes közelijével lopta a távolságot a somogyi alakulat (13-9). Eilingsfeld és Edwin jól játszott paksiaknál, így sokkal közelebb egyelőre nem tudott jönni a KKK (16-11). Brown betörése célt ért, de erre is válaszolni tudott az ASE, amely egy nagy futással kétszámjegyűre hízlalta az előnyét, időt kért Ivan Rudez (25-13). Ez sem lendítette át a holponton a vendégeket, így megmaradt a magabiztos paksi vezetés az első negyed végére. 29-17. 
 
Puska jelentkezett egy szép betöréssel, majd Gabric csinált egy 2+1-es akciót, rögtön a negyed elején bejött tíz alá a Kaposvár (29-22). Grubor egy hármassal megszerezte a tizedik pontját a mérkőzésen, ám azonnal jött egy Gabric dupla a túloldalon (32-24). Bár próbálkoztak becsülettel a somogyiak, mindenre jött a válasz a Pakstól, így a tíz pont körüli differenciáról nem sikerült elmozdulniuk (37-26). Aris hármasa talpra ugrasztotta a vendégeket, időt is kért Csirke Ferenc (39-31). Ezúttal nem tört meg a kaposváriak lendülete, akik a Gabric-Brown-Hughes trió pontjaira alapozva a félidő előtt feljöttek három pontra is, ám a hajrában jobban összpontosított a Paks. 45-40.
 
Buckingham egyből egy triplával nyitott, majd Aris jutott el a gyűrűig (48-42). Egy szép kettő-kettő után Eilingsfeld vált le az emberéről, Edwin révén pedig újra meglett a közte tíz (52-42). Megint felváltva jöttek a pontok mindkét oldalon, így a hazai előny továbbra sem forgott komolyabb veszélyben. Buckingham ezúttal egy 2+1-es akcióval jelentkezett, de Bogdán távolijával újra bejött tíz alá a Kaposvár (59-51). Sokáig nem tarthatott a vendégek öröme, hiszen Grubor is pontosan célzott, ám erre Aris zsinórban öt ponttal tudott válaszolni (65-59). Újabb akciót sikerült kivédekeznie a vendégeknek, míg a túloldalon Brown büntetett, Csirke Ferencnek időt kellett kérnie (65-61). A kis szünet után Gabric is beköszönt, mindössze kettőre olvadt a Paks előnye, igaz, hamar jött a válasz (67-63). Aris dobott egy nagy hármast, majd Taiwo zsákolt másfél perccel a negyed vége előtt (69-66). Az utolsó percben is potyogtak a kosarak, végül 72-71-ről várhatták a záró etapot a felek.
 
Edwin büntetőzött pontosan, majd Atkinson fordult le az emberéről (76-71). Hughes szépíteni tudott, ám Edwin újra megvillant, hatra nőtt a paksi előny (79-73). Nem adta magát könnyen a vendég együttes, egy labdaszerzést követően Hughes zsákolt, Csirke Ferenc pedig időt kért (79-75). Sokáig nem esett újabb kosár, majd a remek meccset hozó Edwin büntetőzhetett (81-75). Egy időkérést követően Brown talált a gyűrűbe, ám Eilingsfeldtől hamar jött a reakció és már csak kevesebb, mint két és fél perc volt vissza (83-77). Buckingham sarokhármasa kulcsfontosságú volt és erre nem is tudott válaszolni a Kaposvár, amelynek innen már nem volt visszaút. Az Atomerőmű SE összességében végig vezetve győzte le a Kometa Kaposvári KK együttesét. 93-81.
 
Atomerőmű SE – Kometa Kaposvári KK 93-81 (29-17, 16-23, 27-31, 21-10)
 
Bajnokság, 16. forduló
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Minár László Balázs, Györfy Rúben (Páli dr. Kálmán)
 
ASE: Edwin 22/6, Pajor 10/6, Buckingham 14/12, Eilingsfeld 11, Atkinson 10. Cserék: Grubor 18/12, Taiwo 8, Karosi -.
 
Kaposvár: Borwn 19, Aris 17/9, Puska 2, Gabric 17, Hughes 17. Cserék: Halmai -, Paár 3/3, Bogdán 3/3, Hendlein 3/3.
 
 
 
A Kecskemét bírta jobban az idegek harcát
 
A bajnokság 16. fordulójában a tizedik helyen álló DEAC fogadta a hetedik Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét együttesét. A felek 3. fordulóban rendezett “odavágóján” 87-69-re a kecskemétiek nyertek. A hazai pályán debütáló Govens-szel felálló debreceniek ezen az estén javítani készültek.
 
Fazekas triplájával indult a mérkőzés, majd Drenovac értékesített két büntetőt a túloldalon. Felváltva vezettek a csapatok a találkozó első perceiben, a 6. percben 11-9 volt az állás Boriszov büntetőjét követően a Kecskemétnek. 16-14-nél Mócsán hárompontosát követően már a DEAC tartott előrébb. Innen már megtartotta előnyét a negyedből hátralévő két percben a hazai együttes, Tóth zsákolása jelentette az utolsó kosarat (20-17).
 
Fazekasé volt az első kosár a második negyedben is, amire Polyák válaszolt rögtön. A 13. percben Karahodzsics közelije után ismét KTE előnyt mutatott az eredményjelző, ám sokáig nem örülhettek a vendégek, mert Drenovac fejezett be egy 2+1-es akciót a túloldalon. A játékrész közepén hullottak a triplák: Scott távolijára Boriszov, Polyákéra Dramicsanin válaszolt. Dramicsanin elkezdte “szállítani” a pontokat, míg a DEAC elhibázta helyzeteit. Ennek köszönhetően megfordította az állást a vendég csapat, és hétpontos előnnyel vonulhatott a nagyszünetre (40-47).
 
Másfél percet kellett várni a második félidő első kosarára, ekkor Drenovac volt eredményes távolról. Taylor közelije és Scott távolija után már csak két pont volt a KTE előnye, de Drenovac révén az egyenlítés is összejött a hazaiaknak. 50-50-et követően Mócsán dobott egy duplát, erre Boriszov válaszolni tudott. A negyed hátralévő perceiben sem változott a játék képe, felváltva születtek a kosarak. Townes közelije után 60-59-re feljött a Kecskemét, a negyed utolsó pontját pedig Drenovac szerezte (61-59).
 
Ahogy arra számítani lehetett, a záró etap még sok izgalmat tartogatott. Továbbra sem tudott meglépni egyik fél sem a másiktól, a 35. percben Kucsera zsákolása után 64-65 volt az állás. Taylor és Mócsán révén fordított a DEAC. Mindkét oldalon több lehetőség kimaradt, így tovább nőtt a feszültség. 69-65-nél Townes dobott a vendégek szempontjából nagyon fontos triplát, ezzel visszahozva egy pontra csapatát két perccel a vége előtt. Arra azonban kevesen számítottak, hogy ezt követően már nem fog debreceni kosár születni. A Kecskemét pontosan célzott a büntetővonalról is, szoros végjátékban hat ponttal megnyerte a meccset (69-75).
 
DEAC - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 69-75 (20-17, 20-30, 21-12, 8-16)
 
Bajnokság 16. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
V.: Benczur Tamás, Győrffy Pál Attila, Fodor Attila (Dernei Gábor)
 
DEAC: Scott 13/9, Polyák 6/6, Drenovac 20/3, Kovács II. Ák. 2, J. Taylor 10. Csere: Govens 2, Balázsi -, Tóth Á. 10, Mócsán 6/3.
 
KTE: Townes 12/3, Wittmann 8/6, Kucsera 4, Fazekas M. 5/3, Karahodzsics 10. Csere: Boriszov 19/3, Dramicsanin 15/6, Kiss D. -, Tóth B. 2.
 
 
 
Magabiztosan győzött a Honvéd az Oroszlány ellen
 
Dimitrijevics kosarával indult a találkozó, Peringer gólpasszából Mijovics egyenlített, Tanoh Dez pedig egy triplát szórt be. Mijovics két büntetőt is bedobott, Tanoh Dez két közeli találatával már 11-2-t mutatott az eredményjelző, Simon Petrov természetesen időt kért, az OSE első 7 mezőnykísérletéből csak egyet értékesített. A rossz sorozatot Barnjak zárta le, Demeter maradt telejen üresen a palánk alatt, Ruják dobta az első vendég hármast (13-7). Simon két büntetőjével és zsákolásával 10-re nőtt a differencia, Carev két büntetőt értékesített, Mucza a festékből tett fel szépen egy bejátszást, Mijovics is hibátlan volt a vonalról. Völgyit birkózta le Carev, a Honvéd játékosa kihasználta a két büntetőlehetőséget, a negyedben pedig más már nem történt. 21-11
 
Egy csúnya vendég elváltás után Hajdú annyira üresen maradt a palánk alatt, hogy Baksa Szabolcs volt hozzá legközelebb a dobás pillanatában, Völgyi kettesével pedig már 14 volt közte, Carev hármasa így annyira kellett a Lionsnak, mint egy falat kenyér. Henry megszerezte első kosarát a mérkőzésen, sőt Barnjak révén már csak 7 pont volt a hazai előny, Baksa Szabolcs időt kért (25-18). A szünet után Simon rögtön bevágott egy hármast, Demeter állhatott a vonalra Henry faultja után, kettőből egyet dobott be. Krestinin Simon szabálytalansága ellenére is eredményes tudott lenni, a plusz egy azonban kimaradt. Krestinin megint a plusz egyen csúszott el, ahogy Tanoh Dez is (31-22). Demeter 45 fokból dobott egy triplát, Henry egy büntetőt dobott csak be. Barnjak bejátszása kintről beesett a gyűrűbe és mivel több pont már nem esett a negyedben, féltávnál 8 ponttal vezettek a hazaiak. 34-26
 
Demeter könnyen törte át a vendég védelmet, Mijovics két büntetőt dobott be, majd egy triplát, Simon Petrov kénytelen volt ismét időt érni (41-26). Mucza törte meg a vendégek rossz sorozatát, Henry palánk alatti kosarával zárkózott az OSE, Mucza hármasa után Baksa Szabolcs kért időt. Az Oroszlánynak volt lehetősége tovább zárkózni, de Völgyi 2+1-es akciójával nőtt a különbség. Carev két büntetőt dobott be, Mijovics lépett be szépen és üresen tehetett fel ziccert Demeter passza után, Krestinin hibátlan volt a vonalról, Dimitrijevics tempójával 6-ra csökkent a különbség. Barnjak kettőből egy büntetőt dobott be, a nehéz hazai időszakot Simon hármasa zárta le. Tanoh Dez és Hajdú kosaraival ismét 10 fölé kúszott a differencia. A negyedet Illés pontjai zárták. 53-42
 
Simon triplával indult az utolsó negyed, Dimitrijevics egy középtávolival válaszolt. Hajdú távoli találata után Simon Petrov megint időt kért, Illés pedig egy hármassal hozta közelebb a csapatát, majd egy kettest is dobot (59-50). Barnjak süllyesztett el egy tempót, Henry kosara után már csak 5 pont volt a különbség, Mijovics egy nehéz dobással levegőhöz juttatta csapatát, Simon betörése után ismét megnyugtatónak tűnt a Honvéd 9 pontos előnye, két és fél perccel a mérkőzés vége előtt. Illés egy büntetőt dobott be, Demeter triplája lezárta a lényegi kérdéseket. 70-61
 
Budapesti Honvéd SE - MVM-OSE Lions 70-61 (21-11, 13-15, 19-17, 17-18)
 
Bajnokság, 16. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Farkas Gábor, Lengyel Ádám József (Bodrogváry Iván József)
 
Honvéd: Simon 18/9, Mijovics 16/3, Tanoh 11/3, Demeter 11/6, Peringer -. Cs: Kopácsi -, Völgyi 7, Hajdu 7/3.
 
Oroszlány: Dimitrijevics 8, Ruják 3, Carev 7/3, Calloway -, Krestinin 7. Csere: Mucza 7/3, Dorogi -, Henry 9, Illés 8/3, Barnjak 12/3.

Vármegyei szövetségek