Tippmix Női NB I: Magabiztosan verte a PEAC a BEAC-ot
28
Dec
2022
Tippmix Női NB I: Magabiztosan verte a PEAC a BEAC-ot
2022. december 28.  |  19:58
A bajnokság 14. fordulójában az NKA Universitas PEAC 84-62-es győzelmet aratott az E.ON ELTE BEAC együttese ellen.
 
A mérkőzést Ana Vojtulek pontjai indították, amivel a BEAC-hoz került a kezdeti előny. Válaszként érkezett Kiss Virág sikeres büntetője, ez viszont nem volt elég az egyenlítéshez. Következőnek Milkovics Réka talált be a vendégek oldaláról. A pécsi együttes ezután ritmust váltott és végül 6-6-nál egyenlítettek. Kiss Virág középtávoli találata után pedig már 8-6-ra változott az állás, amivel Jovan Gorec csapata vette át a vezetést. Ezután fej-fej mellett haladt a találkozó. 9-9-nél regisztrálhattunk ismét egált, majd Wentzel Nóra süllyesztett egy triplát ellenfelük hálójába. A táblán ezután 12-9 volt olvasható, és Horváth Bianka kért időt tanítványainak. A BEAC oldalán ugyanis a másodedző vezényelte az újbudai gárdát, hiszen vezetőedzőjük, Mészárosné Kovács Andrea jelenleg is a pöstyéni ORV-n szereplő U16-os magyar válogatottat irányítja. A játék ezután Simon Zsófia büntetőivel folytatódott, majd ismét Kiss Virág volt sikeres, vagyis még Morgan Green közeli kosarával is a Pécsé maradt az öt pontos előny. Az utolsó percekben ezt a különbséget egy ponttal tudták csökkenteni a vendégek, így a második felvonás 18-14-ről folytatódhatott.
 
A következő tíz percet Wentzel Nóra büntetőtalálata vezette fel, mellyel a differencia visszaugrott 5 pontra. Így tehát továbbra is a hazaiak élvezhették a lépéselőnyt, a BEAC  viszont végig ott maradt a pécsi együttes nyomában. 19-19-nél pedig Morgan Green triplájába egyenlítettek ismét a vendégek. A vezetést viszont nem tudták átvenni, erről pedig Wentzel Nóra hárompontos találata gondoskodott. Ekkor következett Tóth Franka kosara, melyet egy újabb pécsi tripla ellensúlyozott. Négy perc elteltével tehát 25-21-et mutatott az eredményjelző. A következő percekben is hasonló ritmusban folytatódott a játék. A PEAC ezután sem tudott jelentősen elszakadni, a pár pontos előnyt viszont stabilan tartották. 30-23-nál járt a mérkőzés, amikor is Cassidie Burdick szerzett találatot. Ezzel a különbség 7 pontra nőtt, majd BEAC-os időkérés következett. Visszatérve azonban továbbra sem tudta igazán rendezni sorait a vendég együttes. A ritmusváltás csak később következett. Egy 5-2-es periódussal ugyanis ismét felzárkózott a BEAC (32-28), a legnagyobb problémáik azonban eztán is a védőtérfélen voltak. Kiss Virág játéka nagy gondokat okozott a vendégeknek, aki kevesebb, mint húsz perc leforgása alatt már 10 dobott pontnál járt. Az első félidőt végül a Pécs zárta magabiztosabban, és a felek végül 37-30-ról fordulhattak.
 
A második félidőt a PEAC egy 9-2-es rohammal indította, amivel a csapatok közti különbség 14 pontra növekedett (46-32). A vendégek gyengébb teljesítményét Milkovics Réka triplája ellensúlyozta, miután kezdetét vette az adok-kapok játék. Ezt, 54-40-nél Horváth Bianka időkérése szakított félbe. A folytatásban viszont szintén fej-fej mellett haladtak a csapatok. Kosárra-kosár volt a válasz, ez azonban azt jelentette, hogy a differencia sem változott sokat. A harmadik negyedet végül Sierra Calhoun középtávoli találata zárta, mellyel 62-46-ra változott az állás. A végső tíz percet Angyal Barbara kosara vezette fel, melyre Ivana Katanic válaszolt közelijével. A BEAC játékában pedig ezután is Angyal Barbara tartotta a lelket. A vendégek bedobója ugyanis egymagában 17 pontot gyűjtött, amivel nemcsak csapata, de a mezőny legjobbja volt. Újabb három perc elteltével már 68-54-et regisztrálhattunk, majd Katanic büntetői következtek. Katanic találatai után tovább peregtek a másodpercek, percek, a felek közti differencia pedig továbbnövekedett. 75-58-nál egy újabb vendég időkérés szakított meg a játékot. A folytatásban azonban már nem lehetett kérdéses a győztes kiléte. A különbség 78-58-nál érte el a húsz pontot, mely a találkozó végéig csak tovább növekedett. Az NKA Universitas PEAC így végül magabiztos, 84-62-es győzelmet aratott az E.ON ELTE BEAC együttese ellen.
 
NKA UNIVERSITAS PEAC - E.ON ELTE BEAC 84-62 (18-14, 19-16, 25-16, 22-16)
 
Bajnokság 14. forduló
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Söjtöry Tamás, Nyilas István, Major Ádám (Maár Gábor)
 
NKA Universitas PEAC: Calhoun 10/3, Sanchez 5/3, Laczkó 3/3, Wentzel 18/9, Kiss 18, Burdick 8. Csere: Simon 5, Pap -, Olawuyi 4, Katanic 10, Szűcs -, Selcova 3/3.
 
E.ON ELTE BEAC: Angyal 19/3, Tóth 10/3, Green 13/6, Vojtulek 6, Milkovics 5/3. Csere: Radócz -, Orosz -, Benke -, Bodnár -, Zsámár 4, Katona -, Juhász 5.
 
 
 
Fotó - peacpecs.hu

Vármegyei szövetségek