BL: Nagy győzelemmel búcsúzott a Falco
21
Dec
2022
BL: Nagy győzelemmel búcsúzott a Falco
2022. december 21.  |  19:55
A fontos kérdések már korábban eldőltek a Bajnokok Ligája A csoportjában, a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely nem jutott tovább az egyik legnehezebb négyesből, így a listavezető SIG Strasbourg elleni mérkőzésen a sorozat szép lezárása lehetett az egyetlen célja Milos Konakov csapatának.
 
A vendégek kezdték jobban a találkozót. Potyogtak a hármasok a szombathelyi gyűrűbe, a Falco gyakorlatilag az öltözőben maradt. 3-11 volt a táblán, amikor Pot dobott be két büntetőt, de Berzins azonnal triplával válaszolt rá. A vasiak ezt követően megrázták magukat, jó játékkal zárkóztak. Pot és Cowels is betalált. Folyamatosan javult a teljesítménye a magyar csapatnak, három perccel a negyed vége előtt három pontra olvadt a Strasbourg előnye. Az első tíz perc végén pedig még jobban festett az eredményjelző. 24-23.
 
A második negyedet is a franciák kezdték jobban, Kurucs jól dobott, míg hazai oldalon sok volt hiba. Krivacevic szállt be jól a mérkőzésbe, két duplát is dobott fél percen belül. Perl duplájával vette vissza a vezetést a Falco, majd Keller is betalált. Cavalière szerzett hosszú idő után pontot a vendégeknek, de Brown duplájával továbbra is a sárga-feketéknél maradt az előny. 36-35, majd 38-37 is volt a táblán. Három perc volt ekkor a nagyszünetig. 42-42 lett a negyed vége.
 
Lansdowne duplájával és Cowels két triplájával indult a második félidő. Pot is betalált, így 55-44-re vezetett a magyar csapat. Tiby hármasa után pedig már időt is kért a Strasbourg. Perl büntetőivel nyílt tíz fölé az olló. A negyed közepén 57-50 volt az eredményjelzőn. A Falco nagyon jól játszott, Cowels és Barac is nagyon sokat tett a közösbe, 62-52-es állással fordultak a csapatok ennek a tíz percnek a hajrájára. Brown dobott egy hármast, tovább nyílt az olló a két csapat között. 70-52.
 
Beaufort triplájával indult az utolsó negyed, hazai oldalon Keller talált be. Maradt a magabiztos Falco vezetés, annak ellenére, hogy ebben a periódusban a sárga-feketék is sokat hibáztak. Perl szerzett fontos kosarat. Remekül kosarazott a magyar bajnok, jó játékkal kompenzálták a franciák brutális fizikai fölényét. 78-60 volt a táblán a negyed közepén, gyakorlatilag minden fontos kérdés eldőlt. A szombathelyiek remek napot fogtak ki, nagy győzelemmel búcsúztak a sorozat idei kiírásától. 89-71.
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - SIG Strasbourg 89-71 (24-23, 18-19, 28-10, 19-18)
 
Bajnokok Ligája 6. forduló
Szombathely, Aréna Savaria
Zapolski, Yalman, Manheim
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Pot 14/3, Cowels 12/12, Brown 5/3, Tiby 11/3, Keller 6. Cserék: Perl 17, Verasztó -, Sövegjártó -, Barac 17/3, Krivacevic 7 , Kovács B. -, Takács Zs. -.
 
SIG Strasbourg: Berzins 13/9, Keene 3, Kurucs 14/6, Cavalière 8, Lansdowne 10/3. Cserék: Massa 4, Pietrus 4, Beaufort 12/6, Belle 2, Maille -, Correa -, Ilvovszkij 1.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek