Női európai kupák: Ezúttal a PEAC nyert utolsó másodperces triplával
14
Dec
2022
Női európai kupák: Ezúttal a PEAC nyert utolsó másodperces triplával
2022. december 14.  |  23:30

EUROLIGA

 

Az Euroliga a 6. fordulójában a Sopron Basket 61-50-re legyőzte a Basket Landes gárdáját, így a címvédő a negyedik sikerét ünnepelhette az idei kiírásban.

Jelena Brooks öt pontjával a Sopron Basket ragadta magához a vezetést a mérkőzés elején. Marine Fauthoux szerezte a hazaiak első találatát és ezzel új lendületet vett a Basket Landes. Alig több, mint négy perc telt el, amikor 9-9-nél már egyenlítettek a hazaiak. Nem sokkal később, 13-11-nél a Landes együttesénél volt az előny. A Sopron azonban nem hagyta magát. Jelena Brooks egymaga 11 pontot szerzett az első szakaszban és a vezetésével sikerült visszavenni a kezdeményezést. A negyed hajrájában Yvonne Turner és Ezi Magbegor is megvillant, így négypontos előnyre tett szert a Sopron. Az első szakaszt végül Dragana Stankovic duplája zárta, amivel 23-19-re vezettek a mieink. Az első etapban a Sopron 20-ból 9-et, a Landes 18-ból 7-et értékesített mezőnyből. Amilyen pontgazdag volt az első szakasz, a másodikban annál inkább a védekezés dominált. A Sopron közel öt percig nem talált be, de ez idő alatt hazai részről is mindössze egy duplát jegyezhettünk fel.

A soproni kosárcsendet Ezi Magbegor törte meg. Három duplát is értékesített és ezzel 29-23-as előnyhöz juttatta a Sopront. Itt ismét befagyott hosszú percekre az eredményjelző. Marie-Eve Paget triplájával a hazaiak 29-26-ra szépítettek. Még másfél perc volt hátra és mindössze egy duplát jegyezhettünk fel, ami viszont Jelena Brooks nevéhez fűződött. A nagyszünetben 31-26-ra ment a Sopron. A második negyed 8-7-es eredményt hozott összesen 7 mezőnykosárral. A lepattanókban 24-17-re vezetett a Sopron és már 11 gólpassza volt a címvédőnek. A harmadik etapban sem változott a játék képe. Az első két percben egyik fél sem talált be. Laura Gil törte meg a kosárcsendet, míg az első soproni pont Jelena Brooks duplája volt több, mint öt perc játék után. Ezt követően Yvonne Turner talált be és 35-28-nál úgy tűnt, hogy ekkor akár el is szakadhat a Sopron. Az utolsó négy perc azonban nem hozott magyar pontot.

A Basket Landes két legjobbja Regan Magarity és Marine Fauthoux 9-0-s futást vezényelt, amivel 37-35-re fordítottak a hazaiak. Erről az állásról érkezett el a negyedik negyed. Itt az első perc végén Ezi Magbegor révén gyorsan egyenlített a Sopron, majd Czukor Dalma határozott játékával, triplájával, illetve duplájával 42-38-ra fordítottak a mieink. A folytatásban újra Ezi Magbegor vette át a stafétát hat ponttal. Közben Jelena Brooks is betalált. Teljesen más ritmusban támadt a Sopron, mint előtte, miközben a védekezés intenzitása nem csökkent. A negyedik szakasz első öt percében több pontot (14) szerzett a Sopron, mint a második és a harmadik negyedben összesen (12). A különbség Fegyverneky Zsófia duplájával 51-40-nél lépte át a 10 egységet. Lendületben maradt a Sopron és 56-40-nél már 16 egység választotta el a feleket. Sokszor használt fordulat, hogy az Euroligában minden pontnak lehet jelentősége, így 58-42 után a hajrában triplákkal szépítettek a hazaiak, de a soproni siker nem forgott veszélyben. Extra negyedik negyeddel, melyet 26-13-ra nyert a magyar csapat, értékes idegenbeli sikert aratott a Sopron. Ennek köszönhetően a B-csoport harmadik helyéről várja a folytatást.


Basket Landes - Sopron Basket 50-61 (19-23, 7-8, 11-4, 13-26)

Euroliga, 6. forduló
Mont de Marsan, Espace Francois Mitterrand
Gintaras Vitkauskas (Litvánia), Ewa Matuszewska (Lengyelország) Hrvoje Cavar (Bosznia-Hercegovina) – Martin Ford (Nagy-Britannia)

Basket Landes: Magarity 14, Fauthoux 14/6, Turcinovic, Harmon 4, Chery 2. Csere: Dumerc, Roumy, Gil 6, Mann, Paget 10/6.

Sopron Basket: Kunek, Fegyverneky 6, Stankovic 4, Brooks 22/3, Böröndy. Csere: Magbegor 15, Varga, Czukor 8/6, Turner 6.

 

Az Euroliga 6. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd 73-64-es győzelmet aratott az olasz Virtus Segafredo Bologna együttese ellen.

A mérkőzést Sabrina Cinili középtávoli találata indította, mellyel a vendégek ragadták magukhoz a vezetést. Előnyük azonban nem tartott sokáig, kontrában ugyanis a Szekszárd támadhatott, melyet Studer Ágnes fejezett be sikeresen. A mérleget azonban nem tudták maguk felé billenteni a hazaiak. Következőnek ugyanis Kitija Laksa dobott kosarat, amivel kezdetét vette a Bologna-roham. Az olaszok 9 pontot szereztek sorozatban, amivel 2-11-re megléptek. Ez viszont jó ébresztő volt a KSC számára. A rosszabb periódus után ritmust váltott Zseljko Djokics együttese, és végül két pontra zárkózott fel (9-11). Védekezésben azonban továbbra is voltak hiányosságok, amit Cheyenne Parker ki is használt. A Bologna légiósa távolról talált be, amivel 9-14-re változott a kijelzőn olvasható eredmény. A folytatásban viszont 5 pontot szereztek sorozatban a hazaiak, melynek köszönhetően 14-14-nél végül ki is egyenlítettek. A vezetést azonban sajnos továbbra sem tudta átvenni a fehér-kék gárda. Előszőr Kitija Laksa, majd Sabrina Cinili voltak sikeresek, így még Cyesha Goree ziccer-találatával is három pont maradt a felek közti különbség (16-19).

A következő tíz perc tehát 16-19-ről folytatódhatott. Az első találatot Cyesha Goree szerezte, amivel az Atomerőmű KSC Szekszárd egy pontra zárkózott fel. Ezután viszont lelassult a pontszerzés. A csendesebb periódust végül Studer Ágnes pontjai törték meg, amivel a hazaiaknak sikerült megfordítani a mérkőzést (20-19). Az előnyt végül nemcsak megtartották, de növelték is Zseljko Djokics tanítványai, kiengedni azonban korai lett volna. A Bologna ugyanis végig ott lihegett a szekszárdi együttes nyakában. Olyannyira, hogy 22-24-nél, méghozzá Cecilia Zandalasini triplájával, ismét magukféle billentették a mérleg nyelvét. Innentől pedig ismét egy vendég roham következett, melyet csak Zseljko Djokics vezetőedző időkérése tudott megszakítani. A játék 24-29-ről folytatódhatott. Visszatérve rendezte sorait a Szekszárd, és Ruthy Hebard vezetésével megint csak 1 pontra zárkóztak fel. Majd érkezett Lakta triplája, amivel 28-32-re változott az állás. A KSC azonban egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet. Vezetőedzőjük újabb időt kért, és a folytatásban sikerült kiegyenlíteniük. 32-32-nél következett a félidő utolsó fél perce, a labda pedig a vendégeké volt. További találat azonban már nem született, vagyis a felek az eddigi 32-32-ről fordulhattak.

A második félidő első találatát Sabrina Cinili szerezte, mellyel ismét a Bologna került előnybe. A válasz szinte azonnal érkezett is Ruthy Hebardtól, ezután viszont lelassult a pontszerzés, mígnem a játékvezetők megállították a játékot. Ruthy Hebard ugyanis egy kellemetlenebb szituációban, láthatóan kisebb sérülést szenvedett, cserét azonban nem kért. A Szekszárd légiósa fogait összeszorítva folytatta a játékot, mely ezt követően is fej-fej mellett haladt. Következőnek ismét a vendégek oldaláról érkeztek a pontok, majd Sydney Wallace sikeres tempója egyenlített. Wallace azonban reklamáció miatt technikai hibát kapott, amiért Kitija Laksa dobhatott büntetőt. A találat után pedig a Bologna jöhetett oldalról, mely támadást Francesca Pasa fejezett be sikeresen. Ezzel 36-39-re változott az állás, és a Szekszárd kért időt eligazításra. A folytatásban a játékvezetők Zseljko Djokics vezetőedzőnek is ítéltek egy technikai hibát, amiért ismét Laksa állhatott vonalra. Ez viszont már kellőképpen feltüzelte a hazaiakat, akik hatalmas rohamot indítottak, és végül 43-43-nál ismét kiegyenlítették a mérkőzést. Ezzel azonban még nem ért véget a szekszárdi kosárzápor. Egyenlítés után ugyanis egy 8-2-es hazai periódus következett, mellyel 51-45-re változott az állás. Innen folytatódhatott tehát a mérkőzés záró szakasza.

A végső tíz percet Ruthy Hebard tempója indította, amivel a Szekszárd légiósa a 15. pontját szerezte meg. Bár a Bologna oldaláról is érkezett találat, a hat pontos előnyt továbbra is a hazai együttes élvezhette. Lazítani azonban még korai lett volna. Pillanatok leforgása alatt ugyanis ritmust váltott az olasz gárda, és újból felzárkóztak. Öt perc elteltével 55-54-et regisztrálhattunk és hazai időkérés következett. Visszatérve azonban egyre inkább eldurvult a játék. Cyesha Goree-t egyik védekezése során arcba könyökölték, s mivel orrából ömlött a vér, így orvosok segítségével kellett lekíséri a pályáról. Sabrina Cinili támadóhibájáért végül sportszerűtlen faultot kapott. Ez azonban nem az egyetlen sportszerűtlen/ technikai hiba volt, amit a játékvezetők kiosztottak – a mérkőzés utolsó percei igazi verekedésbe, illetve reklamációkba mentek át. Ez azonban a lényegen már nem változtatok. A találkozó utolsó egy percét ugyanis 7 pontos szekszárdi előnnyel indították a felek, amit a Bologna a meccs végéig már nem is tudott ledolgozni. A lefújásig a különbséget 9 pontra növelték Zseljko Djokics tanítványai, és végül 73-64-es magabiztos győzelmet arattak.

 

Atomerőmű KSC Szekszárd - Virtus Segafredo Bologna 73-64 (16-19, 16-13, 19-13, 22-19)

Euroliga 6. forduló
Szekszárd, Szekszárd Városi Sportcsarnok
Ciprian Stoica, Peter Zenis, Alin Faur (Milan Brziak)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Goree 13, Hebard 19, Holcz -, Studer 14/6, Wallace 11/3. Csere: Boros -, Horváth -, Miklós 3/3, Szűcs -, Vivians 13/3.

Virtus Segafredo Bologna: Cinili 6, Laksa 23/15, Parker 14/3, Pasa 3, Zandalasini 14/6. Csere: Andre 4, Barberis -, Del Pero -, Orsili -, Roccato -.

 

Az Euroliga 6. fordulójában a DVTK HUN-Therm 94-52-es vereséget szenvedett a Perfumerias Avenida Salamanca otthonában.

Cheridene Green duplájával a DVTK szerzett vezetést a mérkőzés legelején. A folytatásban azonban a Salamanca vette át az irányítást. A hazaiak 11-3-ra fordítottak. Aleksandra Crvendakic és Silvia Dominguez is triplát értékesített ezen futás alkalmával. A DVTK Darcee Garbin, Arella Guirantes és Bernáth Réka találataival kezdte meg a felzárkózást. Amikor pedig Cheridene Green duplája is célt ért, 17-13-nál Roberto Iniguez időt kért. Joggal szólt a vastaps a csapatukat Spanyolországba is elkísérő diósgyőri szurkolóktól. Bernáth Réka triplája után 19-16-nál három pontra is felzárkóztak a mieink. A negyed végére is ez a különbség maradt. A második 10 percnek 21-18-ról futottak neki a csapatok. Az első szakaszban a 15 mezőnykísérletéből 7-et értékesített a DVTK és 9-6-ra vezetett a lepattanókban. Kiváló helytállást láthattunk és ez folytatódott a második negyedben is. Kiss Angelika és Arella Guirantes révén 25-22-ig karnyújtásnyi közelségben követte ellenfelét Völgyi Péter együttese.

A második negyed feléhez érkezve felpörgette a játékot a Salamanca. Aleksandra Crvendakic, Silvia Dominguez és Maite Cazorla is triplát értékesített, így hirtelen megugrott a differencia. 42-27-nél 15 ponttal elszakadtak a hazaiak. A DVTK azonban nem hagyta magát. Bernáth Réka és Kányási Veronika triplát, Kiss Angelika duplát értékesített, így 44-35-nél a félidőre sikerült 10 egység alá bejönni. A nagyszünetben Bernáth Réka már 11 pontnál járt. A DVTK a 30 kísérletéből 13-at értékesített mezőnyből és továbbra is vezettek lepattanókban a mieink. Leginkább a 7 eladott labda okozhatott fejfájást. A harmadik negyed nem indult jól. Négy és fél percig nem talált be a DVTK. Ez idő alatt 51-35-re elléptek a spanyolok. Amíg a második szakaszban sikerült 15 pontos hátrányból felzárkózni, ezúttal a játék képében ez nem volt benne.

Cheridene Green törte meg a kosárcsendet, de ezt újabb nyolc hazai pont követte. 59-37-nél átlépte a 20 pontot a differencia. A harmadik negyed utolsó négy percében Aho Nina és Kányási Veronika büntetőit jegyezhettük fel magyar részről. A Salamanca óriási nyomást gyakorolt és kiemelkedő ritmusban kosárlabdázott. 29-5-re nyerték végül ezt a negyedet. A 73-40-ről induló záró szakaszban nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Becsülettel küzdött a DVTK, de a különbség 80-40-nél már a 40 pontot is elérte. Nagyjából itt állandósult a differencia. Völgyi Péter 91-45-nél még időt kért és a hajrában szépített is a magyar csapat Arella Guirantes hét pontjával. A Puerto Rico-i válogatott klasszis végül 13 egységig jutott és a DVTK legeredményesebbje lett. A záró szakaszt 21-12-re, a mérkőzést 94-52-re nyerte a Salamanca, mely a második 20 percben a 32 mezőnykísérletéből 19-et értékesített. A DVTK a veresége ellenére őrzi 6. helyét a B-csoportban.

 

Perfumerias Avenida Salamanca - DVTK Hun-Therm 94-52 (21-18, 23-17, 29-5, 21-12)

Euroliga, 6. forduló
Salamanca, Pabellón Municipal Wurzburg
Jelena Tomic (Horvátország), Alexandra Stan (Románia), Sinem Tetik (Törökország) - Edwin Yeats (Gibraltár)

Perfumerias Avenida Salamanca: Cazorla 8/6, Dominguez 15/9, Crvendakic 16/6,Carleton 10, Reisingerova 5. Csere: Rodriguez 7/3, Gulbe 2, Vilaro 3/3, Nogic 5/3, Fasoula 14, Onyenwere 9.

DVTK HUN-Therm: Green 6, Kányási 4/3, Aho N. 3, Garbin 7/6, Guirantes 13/3. Csere: Aho T., Kiss 6, Vég-Dudás, Oláh, Bernáth 10/6.

 

EURÓPA KUPA

 

z Európa Kupa 6. fordulójában a SERCO UNI Győr 58-53-as vereséget szenvedett a litván Kibirkstis csapatával szemben.

A találkozót Weninger Virág találata vezette fel, mellyel a Győr került előnybe. Ezután következett viszont Gabriele Sulske 2+1-es találata, amivel a vendégek felé billent a mérleg. Kosárra-kosár volt a válasz már az első pillanattól kezdve, mígnem Dubei Debóra és Aaryn Ellenberg hárompontosaival a Győr 4 ponttal meglépett. Laura Juskaite pontjaival azonban ismét felzárkózott a Kibirkstis, ekkor pedig 7-5-öt regisztrálhattunk. Ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok, mígnem ismét Cziczás László együttese vette át a vezetést. Ezzel pedig hivatalosan is kezdetét vette a ‘győri dominancia’, ami egészen 18-9-ig folytatódott. Ekkor ugyanis a vendégek időkérése szakította meg a játékot. Visszatérve azonban a litvánok léptek fel határozottabban, amivel összesen 5 pontot tudtak lefaragni hátrányukból. A negyed hátralévő idejében csupán egy további játékos, Peyton Williams a SERCO UNI Győr oldaláról szerzett találatot, amivel 20-14-re változott az állás. A második felvonás tehát innen folytatódhatott.

A következő tíz perc pontszerzés tekintetében lassabban folytatódott. Az első találat ugyanis két perc után született, méghozzá litván oldalon – Gabriele Sulske volt sikeres. A válasz azonban nem a győriektől érkezett. Ismét a vendégek találtak be, méghozzá Justina Miknaite, amivel kettő pontra zárkózott fel a Kibirkstis. A hazaiak pedig továbbra sem találták a ritmust. Dobásaik egyre pontatlanabbak voltak, míg ellenfelük játéka egyre motiváltabbnak tűnt. S bár a mérkőzésnek csoportgyőzelem szempontjából nem volt jelentősége, a rájátszás miatt igencsak fontos szereppel bírt. E mondatot befejezvén következtek is Miknaite büntetői, amivel a vendégek 20-20-nál egyenlítettek. A vezetést azonban továbbra sem tudták átvenni. Érkezett ugyanis Török Ágnes hárompontosa, ami ismét előnybe helyezte a Győrt. A litvánok kemény, határozott támadásokkal próbáltak meg kompenzálni, ezeket viszont nem sikerült jó százalékban befejezniük. A büntetőket azonban kiharcolták, melyeknek köszönhetően partiban tudtak maradni. A félidő hajrájának kezdetén 26-23-at mutatott az eredményjelző. Ezután Dombai Réka és Gintare Petronyte váltottak kosarakat, majd egy rövid időre megszakadt a játék. Nagy Dóra ugyanis sérülést szenvedett, akit végül ölben kellett lekísérni a pályáról. Ez a szerencsétlen esemény pedig szemmel láthatóan megzavarta a hazai együttest, ugyanis a negyed végére két pontos hátrányba kerültek. A felek tehát végül 28-30-ról fordulhattak.

A második félidő Peyton Williams pontjaival folytatódott. A Győr légiósa összesen 6 pontot szerzett, amivel 34-30-ra változott az állás. Az előny tehát ismét a hazai együttesé volt. Ekkor érkezett azonban Laura Juskaite triplája, mellyel újból 1 pontra zárkóztak fel a litvánok. Ahogy azt az eredmény alakulása is tükrözte, egy igazi harcias, kiélezett mérkőzés kerekedett. A hangsúly pedig leginkább a harciasságon van, ugyanis a csapatok egyértelműen a faulthatáron kosárlabdáztak, amit a játékvezetők nyugodtszívvel engedélyeztek. Az agresszív játék ezúttal viszont a Győrnek kedvezett, Cziczás László gárdája ugyanis ismét 3 pontos előnyre tett szert. 36-33-nál a Kibirkstis kért időt eligazításra. Visszatérve a győriek két ponttal növelték tovább előnyüket, amikor Rachel Theriot találata következett. Ezt a három pontos különbséget a negyed végére ötre növelte a Győr, az állást pedig Varga Zsófia találata regisztrálta.

A mérkőzés záró szakasza tehát 42-37-ről folytatódhatott. Előszőr Gintare Mazionyte, majd Dombai Réka ziccerét láthattuk, vagyis a differencia változatlan maradt. Következett azonban Gintare Petronyte találata, amivel kezdetét vette az utolsó negyedre jellemző, szokásos adok-kapok játék. Újabb négy perc elteltével már 46-45-öt regisztrálhattunk, majd Laura Juskaite büntetői következtek. Két sikeres találat után pedig a litvánok kerültek egy pontos előnybe. Ekkor Cziczás László időkérése következett. A játék tehát 46-47-ről folytatódhatott, a győriek védekezésében azonban továbbra is kavarodás volt. Ezt a Kibirkstis maximálisan kihasznált. A találkozó utolsó három percét Cziczás László időkérése indította, amikor is 48-50-et regisztrálhattunk. Visszatérve a vendégek előnye egyre jobban növekedett, játékuk pedig ezzel egyidejűleg egyre verekedősebbé vált. Laura Juskaite egyik betörése közben Aaryn Ellenberget térdelte le brutálisan, akit Nagy Dórához hasonlóan, szintén támogatva kellett lekísérni a pályáról. Ezzel meg is kezdődött tehát a találkozó utolsó perce, és a győriek továbbra is 5 pontos hátrányban voltak. Peregtek a másodpercek, a fordítás pedig egyre inkább távolibbnak tűnt, mígnem Weninger Virág egy távolit értékesített. Ez viszont már túl későnek számított, így a győzelem végül a litván Kibirkstis-é lett. Az 58-53-as végeredményt pedig Laura Juskaite sikeres büntetői regisztrálták.


SERCO UNI Győr - Kibirkstis 53-58 (20-14, 8-16, 14-7, 11-21)

Európa Kupa, 6. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Zdenko Zubak, Diana Lapanovic, Eduard Uhrin (Dražen Štrok)

SERCO UNI Győr: Ellenberg -, Török 5/3, Weninger 7/3, Dubei 3/3, Mompremier 6. Csere: Dombai 11/3, Williams 10, Bach 2, Nagy 5/3, Oroszová 2, Rozmán -, Varga 2.

Kibirkstis: Miknaite 4, Petronyte 13, Raulusaityte 2, Juskaite 16/6, Sulske 14. Csere: Kazociunaite -, Zabotkaite -, Kraujunaite 1, Mazionyte 6, Sakeviciute -, Theriot 2.

 

Az Európa Kupa 6. fordulójában hatalmas izgalmak közepette Sierra Calhoun utolsó másodperces triplájával 64-63-re legyőzte az NKA Universitas PEAC a török Hatay gárdáját. A pécsiek ezzel 5/1-es mutatóval megnyerték a B-csoportot és kedvező pozícióból készülhetnek a januárban kezdődő rájátszásra.

Cierra Burdick duplája vezette fel a találkozót. Erre Alexis Prince válaszolt 2+1-es megoldással.  A folytatásban Wentzel Nóra, Kiss Virág és Sierra Calhoun révén ismét a PEAC ragadta magához a vezetést. 10-3-nál már török időkérés miatt állt a játék. A rövid megszakítás után triplával tértek vissza a vendégek. Kiegyenlítetté vált a játék. Az utolsó percben 12-12-nél egyenlített a Hatay, de végül Kiss Virág büntetőivel 14-12-re a PEAC vezetett 10 perc után. A második etap elején is Kiss Virág és Wentzel Nóra volt a főszereplő. Ketten hét pontot szereztek három perc alatt. Kiegyenlített mederben zajlott a küzdelem a második szakasz elején, egyik csapat sem tudott 2-3 egységnél jobban ellépni. A mérkőzést 21-19-es pécsi vezetésnél török időkérés állította meg. Érdemben ezt követően sem változott a játék képe. A félidő utolsó öt percébe 23-21-es PEAC előnyről érkeztünk.

Elsősorban a kihagyott lehetőségek okozhattak fejfájást a pécsi stábnak. A második negyedben a 15 hazai mezőnykísérletből mindössze négy lett sikeres. Epiphanny Prince vezetésével igyekezett ezt kihasználni a Hatay és hajrához érkezve úgy nézett ki, hogy meg is tudja tenni. Amikor Epiphanny Prince második hármasa célt ért, majd Gizem Basaran duplát értékesített, már 31-23-ra mentek a vendégek. A félidőt Wentzel Nóra két büntetője zárta, aki már 9 pontnál járt ekkor. A nagyszünetre így 31-25-ről fordultak a felek. A PEAC 29-20-ra vezetett a lepattanókban, kevesebb eladott labdája volt, de a 27%-os mezőnymutató (10/37) komoly lépéshátrányt jelentett. A harmadik negyed elején Kiss Virág vette kézben a meccset, 50 másodperc alatt 31-30-ra felhozta a PEAC-ot. Sierre Calhoun duplájával pedig 32-31-re már a mieink vezettek. Időt kértek a törökök, melyet Alexis Prince és Wentzel Nóra triplaváltása követett. Ebből is kiderül, hogy felpörgött a mérkőzés. Pontosabb támadások jellemezték a harmadik negyedet.

A harmadik szakasz feléhez közeledve Kiss Virág és Cierra Burdick 41-37-es előnyhöz juttatta a PEAC-ot és ekkor reális esély nyílt még nagyobb előnyre. Simon Zsófia duplájával 43-37-nél ezt sikerült is kialakítani, de döntő futás nem nőtt ki ebből. A negyed hajrájához érve 43-41-re felzárkóztak a vendégek. Szücs Réka és Wentzel Nóra gondoskodott arról, hogy maradjon előny. Az utolsó 10 percnek 48-44-ről futottak neki a felek. A harmadik negyedben a 19 kísérletéből 10-et értékesített a PEAC. Megduplázták a mezőnykosaraik számát a pécsiek, ahogy a festékből szerzett pontjaikat is. 12 volt a félidőben és 24 a harmadik etap végén. A negyedik negyed elején 52-47-re ellépett a PEAC és ismét megnyílt az esély, hogy leszakítsa riválisát. Ezzel nem sikerült élni, sőt 55-54-nél már a Hatay vezetett. Még öt perc volt hátra, mely óriási izgalmakat ígért. A PEAC-nak a minél kedvezőbb rájátszásbeli pozícióhoz nyerni kellett és ezért mindent megtett. Két perccel a vége előtt 61-57-es előnyre tett szert a pécsi együttes. A Hatay azonban 61-61-nél egyenlített, majd 12 másodperccel a vége előtt Gisem Basaran duplájával 63-61-re vezettek is. Időkérés után a PEAC támadhatott a győzelemért és Sierra Calhoun triplájával végül behúzták a fordulatos csatát. Ez volt a 18. alkalom, hogy változott a vezető gárda kiléte, de ennek örültünk a legjobban.


NKA Universitas PEAC - Hatay BB Spor 64-63 (14-12, 11-19, 23-13, 16-19)

Európa Kupa, 6. forduló
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia
Haris BIJEDIC (Bosznia-Hercegovina, Nemanja NINKOVIC (Szerbia), Maid LASETOVIC (Bosznia-Hercegovina) És Miodrag LICINA (Szerbia)

NKA Universitas PEAC: Kiss 19, Calhoun 11/3,Laczkó, Wentzel 19/9,Burdick 11. Csere: Simon 2, Szücs 2, Selcova, Sanchez.

Hatay: Akbas, Akgun 6/6, E. Prince 21/9, Basaran 15, A. Prince 19/6. Csere: Sahin.

Vármegyei szövetségek