Légiós körkép: Váradi Benedek továbbra is nagy formában Litvániában
28
Nov
2022
Légiós körkép: Váradi Benedek továbbra is nagy formában Litvániában
2022. november 28.  |  15:00
A Real Madrid az elmúlt héten három összecsapást vívott, ebből kettőt az Euroligában. Előbb a Valencia vendégeként nyert a királyi gárda Európa első számú klubsorozatában (73-80), majd a Partizant verte egy pontgazdag összecsapáson (105-97), így 7-3-mal már a harmadikok a tabellán. A Real a bajnokságban borzasztóan simán verte a sereghajtó Betist (55-73) - itt 7-2-vel a második a madridi együttes. Hanga Ádám egyik találkozón sem lépett ezúttal pályára.
 
A Joventut Badalona újabb győzelmet aratott a EuroCupban, ezúttal a német ratiopharm Ulm otthonában (54-68), a spanyol alakulat így 4-1-gyel vezeti az A csoportot. Maronka Zsombor 10 perc alatt 2 lepattanót gyűjtött össze. Az ACB Ligában fontos sikert aratott a Joventut a Carplus Fuenlabrada vendégeként (81-85) - már pozitív mérleggel áll a badalonai együttes a nyolcadik pozícióban (5-4). Maronkát nevezték a meccsre, de nem került pályára.
 
A Niners Chemnitz nagyon könnyedén, 101-72-re verte a koszovói Golden Eagle Yllit, így 3-2-vel áll a FIBA Europe Cup A csoportjában - igaz, így is csak a harmadik, ki-ki meccset játszik majd az izraeli Hapoel Nofar Galil Elion ellen az utolsó fordulóban a továbbjutásért. Filipovity Márkó 12 ponttal, 6 lepattanóval és 2 gólpasszal járult hozzá a sikerhez (17 VAL). A német első osztályban megszakadt a Niners hárommeccses győzelmi sorozata, 88-75-ös vereséget szenvedett a Chemnitz hazai pályán a Brose Bamberg ellen, így 3-3-mal áll hat mérkőzést követően. Ezen a meccsen 4 pont, valamint 1-1 gólpassz és lepattanó került Filipovity neve mellé.
 
A 7Bet-Lietkabelis a hét közben az Umana Reyer Venezia otthonában kikapott a EuroCupban (74-71), így 2-3-mal most a kilencedik a litván gárda az A csoportban. Golomán György 4 pontot, 3 lepattanót és 1 blokkot jegyzett. A litván bajnokságban jól megy a Lietkabelisnek, amely pazar harmadik negyedének köszönhetően verte a Neptunast (80-73), így 8-2-vel továbbra is ott van a második helyen. Az ezúttal is kezdőként szereplő Golomán ezen a találkozón 2 pontot, 4 lepattanót, 2 szerzett labdát és 1 blokkot tett a közösbe.
 
A Rytas a Bajnokok Ligájában nem lépett még pályára a válogatott szünet után. A litván élvonalban tegnap 85-80-ra nyertek a vilniusiak a Siauliai vendégeként, így 7-3-mal a negyedik helyet foglalják el továbbra is. Váradi Benedek továbbra is jó formában van: 19 perc alatt 10 pont, 5 lepattanó és 3 gólpassz (12 VAL) voltak a mutatói, kifejezetten hatékonyan kosárlabdázik új csapatában is a magyar válogatott irányítója.
 
A Gravelines-Dunkerque-nek továbbra sem megy a játék, ezúttal a Cholet otthonában kapott ki a gárda (76-64), így már csak a 15. helyen áll a tabellán 3-7-es mérlegével. Benke Szilárd ezúttal 26 percnyi játéklehetőséget kapott, ráadásul kezdőként: 6 pontot, 2 lepattanót és 3 szerzett labdát ért el, és egy 12 ponttal elveszített mérkőzésen +8 volt a +/- mutatója, amivel csapatában a legjobb volt.
 
Nincs változás Japánban sem: a Niigata Albirex újabb két vereséget gyűjtött be a hétvégén, ezúttal a Yokohama B-Corsairs ellen (95-68, 88-67), így már 1-12-vel áll a Central csoport és a japán élvonal utolsó helyén. Rosco Allen sérülés miatt egyik találkozón sem szerepelt.
 
Az UnaHotels Reggio Emilia a Bajnokok Ligája B csoportjában fontos sikert aratott a török Pinar Karsiyakával szemben (74-70), bár az egymás elleni eredményeket nézve így gyengébb maradt - 2-2-vel jelenleg a harmadik a csoportban, de a Bonnt és az AEK-et is magában foglaló négyes még kifejezetten érdekesen alakulhat. Mikael Hopkins 16 perc alatt kipontozódott, 3 pontot és 7 lepattanót jegyzett. Az olasz bajnokságban viszont komoly bajban van a Reggio Emilia, miután egy elképesztően pontszegény mérkőzésen kikapott a Givova Scafati vendégeként (61-59), így 2-6-tal a 14. helyet foglalja el - az utolsó helyezettnek és a 12-nek is ugyanilyen mérlege van. Hopkins ezen a meccsen nem lépett pályára.

Vármegyei szövetségek