Légiós körkép: Hanga Ádám vezette győzelemre a Realt a Fener ellen
20
Nov
2022
Légiós körkép: Hanga Ádám vezette győzelemre a Realt a Fener ellen
2022. november 20.  |  20:36
A Real Madrid nemcsak ezen a héten, hanem a múlt hét folyamán is pályára lépett az Euroligában - másfél hete a Fenerbahcét (94-85), három napja pedig az ALBA Berlint (90-72) verte a királyi gárda, így 5-3-mal feljött a tabella negyedik helyére. Hanga Ádám a törökök ellen kiemelkedő volt, 11 pontjával, 4 lepattanójával és 6 gólpasszával (19 VAL) a spanyolok legjobbjaként zárt, az ALBA ellen pedig 6 és fél percet töltött mindössze a parketten (2 lepattanó). A Real ma délben a UCAM Murciát fogadta az ACB Ligában, és borzasztóan könnyedén győzött (93-57), így 6-2-re javította mérlegét, a 3. helyen áll. Hanga ezúttal nem volt nevezve.
 
A EuroCupban megtartották a válogatott szünetet, így a Joventut Badalona csak egy találkozón szerepelt: ma este a Barcelonát fogadta, és kiváló második félidejével 82-79-re győzött, így 4-4-gyel ott van a tabellán a rendkívül sűrű középmezőnyben. Maronka Zsombor nem lépett pályára.
 
A FIBA Europe Cup is állt természetesen, amíg a válogatottaké volt a főszerep. A Niners Chemnitz a német élvonalban pénteken fogadta a Hakro Merlins Crailsheim együttesét, és a 36-19-re megnyert első felvonással el is döntötte az összecsapást a maga javára (106-94). Filipovity Márkó továbbra is elképesztően jó formában van, ezúttal 19 pont és 3 lepattanó (17 VAL) került a neve mellé, csapata pedig sorozatban harmadik győzelmével már a hetedik a tabellán (3-2).
 
A 7Bet-Lietkabelis tegnap este rangadót nyert a CBet otthonában, miután 20-9-es harmadik negyedével fordítani tudott, és szoros végjátékban 3 pontos sikert aratott (88-91) - mindkét gárda 7-2-vel áll, de a Lietkabelis ezzel a győzelemmel megelőzte ellenfelét, már második a Zalgiris mögött. Golomán György kezdő volt, 26 perc alatt 6 ponttal és 4 lepattanóval segítette csapatát ehhez a rendkívül fontos idegenbeli sikerhez.
 
A Rytas az utolsó előtti Gargzdai vendége volt szintén tegnap délután, és magabiztos diadalával (81-99) a negyedik helyen áll a tabellán (6-3). Váradi Benedek csereként lépett pályára, de így is kapott 21 és fél percet, és megint nagyon sokoldalú és hasznos volt: 9 pont, 3 lepattanó és 5 gólpassz került a neve mellé. A Bajnokok Ligája a FIBA EC-hez és a EuroCuphoz hasonlóan állt, így itt nem lépett pályára a vilniusi együttes.
 
A Gravelines-Dunkerque-nek továbbra sem megy a francia élvonalban - a Dunkerque-i gárda most egy ki-ki meccset bukott el közvetlen riválisa, a Pau-Lacq-Orthez otthonában (91-80), így 3-6-tal le is csúszott ellenfele mögé a 13. helyre. Benke Szilárd 14 perc alatt 2 pontig, illetve 1-1 lepattanóig, gólpasszig és szerzett labdáig jutott.
 
Japánban a válogatott szünet sem hozott változásokat, legalábbis ami a Niigata Albirexet illeti, amely a Gunma Crane Thunders ellen is kikapott mindkét hétvégi meccsén (72-100, 81-93), így már 1-10-zel áll a Central csoport és a teljes japán élvonal utolsó helyén. Rosco Allennek ezúttal nem ment: az első találkozón 32 perc alatt 7 pont, 10 pattanó és 3 gólpassz (9 VAL) volt a mutatója, a második összecsapáson pedig mindössze másfél percig volt a parketten - egyelőre nincs arról információ, hogy megsérült volna.
 
Az UnaHotels Reggio Emilia a Tezenis Veronát fogadta az olasz élvonal hétvégi fordulójában, és 70-65-re kikapott, így 2-5-tel már az utolsó előtti helyen tanyázik a tabellán. Mikael Hopkins 8 ponttal, 11 lepattanóval és 1 gólpasszal (12 VAL) próbálta segíteni övéit, de egyelőre nem megy a játék a Reggio Emilia-i alakulatnak ebben a szezonban.

Vármegyei szövetségek