Női NB I: A 8. forduló válogatottja
08
Nov
2022
Női NB I: A 8. forduló válogatottja
2022. november 8.  |  13:00

A csapatsiker általában plusz "bónusz" a forduló válogatottjainak kiválasztásánál, de vesztes csapatból sem lehetetlen bekerülni - lássuk a legutóbbi kör legjobbjait a hölgyeknél!

 

Irányító

Brittney Sykes – Sopron Basket (3)

A legutóbbi fordulóhoz hasonlóan ezúttal is a Sopron amerikai légiósa „vitte” az egyik hátvédposztot, a címvédő pedig 23 ponttal győzte le a tavalyi kupagyőztes DVTK-t. Sykes 17 ponttal (7/8 dupla, 0/1 tripla, 3/4 büntető), 7 lepattanóval, valamint 4-4 gólpasszal, labdaszerzéssel és kiharcolt szabálytalansággal vette ki a részét a sikerből, gyakorlatilag hiba nélkül kosárlabdázott a rangadón – ezt 26 játékperce alatt elért 33 VAL-ja is alátámasztja. Több jó teljesítmény is akadt a játékmesterek körében a fordulóban, Aaryn Ellenberg (Győr, 19 pont, 9 lepattanó, 7 gólpassz, 27 VAL), Papp Klaudia (Vasas, 16 pont, 5 gólpassz, 26 VAL) és Angyal Barbara (BEAC, 14 pont, 8 gólpassz, 25 VAL) is remekelt, de Sykes egy fokkal még náluk is jobban teljesített.

 

Dobóhátvéd

Dombai Réka – SERCO UNI Győr (2)

Alaposan megszórta a PINKK-et a győri gárda, 118 pontnál álltak meg a Rába-partiak, így továbbra is őrzik veretlenségüket. Több jó teljesítmény is akadt Cziczás László együttesében (négyen értek el legalább 25 VAL-t), de a legnagyobbat alighanem Dombai játszotta. A válogatott hátvéd/bedobó 26 pontot szórt kiváló hatékonysággal (4/5 dupla, 6/7 tripla), de a védekezésből is kivette a részét 4 labdaszerzésével – ebben a kategóriában jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban 2.38-as átlaggal, aktív kezeivel, jó ütemérzékével sok passzba belenyúl. 2-2 lepattanót és gólpasszt is jegyzett, így 25 perc is elegendő volt számára 32 VAL-hoz.  

  

Kiscsatár

Tyaunna Marshall – TFSE-MTK (1)

Már Khaalia Hillsman nélkül állt ki az amerikai centerrel szerződést bontó TFSE a Szekszárd otthonában, így a szokásosnál is nagyobb teher hárult Magyar Bianka rotációjának tagjaira. Bár a nemrég első Euroliga-győzelmét ünneplő tolnai együttes gond nélkül győzött a mérkőzésen, a korábban Szekszárdon is megforduló Marshall húzóemberré lépett elő a fővárosiaknál: 26 pontot (5/7 dupla, 4/7 tripla, 4/4 büntető), 7 lepattanót, 2 gólpasszt, 3 kiharcolt faultot, valamint 1-1 blokkot és labdaszerzést tett a közösbe, 29 perc alatt 30-as VAL-mutatót összehozva.

 

Erőcsatár

Kayla Jones – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós (2)

Sykes-hoz hasonlóan Jones is duplázott, egymás után másodszor került be a forduló legjobbjai közé - ráadásul ezúttal győzelmet is ünnepelhetett, a Cegléd ellen megszerezte első idei sikerét a szigetszentmiklósi gárda. Az amerikai erőcsatár 19 pontjával (7/12 dupla, 0/4 tripla, 5/6 büntető), 9 lepattanójával, 6-6 gólpasszával és kiharcolt szabálytalanságával, valamint 2-2 labdaszerzésével és blokkjával kulcsszerepet vállalt a diadalból, az összképen csak nagyon minimálisan ront három eladott labdája - 33 perc alatt 31 VAL-lal zárt.

 

Center

Samantha Fuehring – Ludovika Csata (1)

Közel járt a meglepetéshez, és végül csak hosszabbításban maradt alul a PEAC otthonában a Csata – remekül játszottak a fővárosiak az esélyesebb mecsekaljaiak otthonában. Fuehring különösen kitett magáért, hiszen a Kiss – Burdick palánk alatti páros ellen sosem könnyű az élet – ennek ellenére remek számokat szállított az amerikai magasember. 25 pontja (11/15 dupla, 1/5 tripla) mellé 14 lepattanót szedett össze, de három asszisztot is kiosztott a társaknak. Egy labdaszerzése mellett kétszer adta el a játékszert, de volt egy blokkja, valamint 4 kiharcolt faultja is – tett mindezt kettő perc pihenő mellett. 43 perce alatt 38 VAL-ig jutott, ehhez a mutatóhoz senki nem került ezúttal közel, így övé a forduló MVP címe.

 

 

 

Vármegyei szövetségek