Tippmix Női NB I: A 6. forduló válogatottja
24
Oct
2022
Tippmix Női NB I: A 6. forduló válogatottja
2022. október 24.  |  13:30

Veretlenek és nyeretlenek is összecsaptak a női élvonal hatodik fordulójában, így jó és rossz sorozatok egyaránt megszakadtak a bajnokságban. Nagyon kiegyenlített mezőnyt hozott ez a forduló, lássuk a legjobban teljesítő játékosokat!

 

Irányító

Angyal Barbara – E.ON ELTE BEAC (1)

Fontos győzelmet aratott városi riválisa ellen a BEAC, hiszen az újbudaiakhoz hasonlóan a TFSE is két győzelemmel állt a forduló előtt. A hazaiak főként az Angyal – Green – Vojtulek trióra támaszkodtak a támadóoldalon - 83 pontjukból 74-et ez a hármas szerzett, ahhoz pedig, hogy a lehető legtöbbet „préseljék ki” támadásaikból, jól kellett helyzetbe hozni a társakat. Angyal mindkét szegmensben jeleskedett, hiszen 24 pontja (2/6 dupla, 6/9 tripla, 2/2 büntető) mellett 8 gólpasszt osztott ki, 2 lepattanó 4 kiharcolt fault és 1-1 szerzett, illetve eladott labda társaságában. 30 percet töltött a parketten, ezalatt 34 VAL-t szorgoskodott össze.

 

Dobóhátvéd

Kiana Williams – VBW CEKK Cegléd (2)

Megszerezte első idei győzelmét a Cegléd, a szintén első sikerére hajtó PINKK-et múlták felül a kék-sárgák. Az amerikai hátvéd oroszlánrészt vállalt a diadalból, 20 ponttal (3/5 dupla, 4/5 tripla, 2/2 büntető), 6-6 lepattanóval, gólpasszal és kiharcolt szabálytalansággal, illetve 5 labdaszerzéssel segítve övéit. A negatív oldalra 5 eladott labda került beírásra, de összességében így is remek meccset játszott Williams, melyet 37 játékperce alatt elért 35-ös VAL-értéke is példáz.

  

Kiscsatár

Dombai Réka – SERCO UNI Győr (1)

A Győr nyerte a DVTK elleni rangadót, így a Rába-partiak megőrizték veretlenségüket a bajnokságban. Dombai igazi vezérként vette vállára csapatát a derbin, mind támadásban, mind védekezésben jeleskedve – 24 pontját remek hatékonysággal dobta meg (6/8 dupla, 2/4 tripla, 6/8 büntető), öt pattanója, két gólpassza és öt kiharcolt faultja mellett pedig nem kevesebb, mint hét alkalommal csente el a játékszert az óvatlan diósgyőriektől. Két eladott labdája szinte említésre sem érdemes ezen számsor ismeretében, 34 perc alatt 36 VAL-ig jutott a fiatal tehetség.

 

Erőcsatár

Samantha Cooper – VBW CEKK Cegléd (1)

Fentebb már említettük, hogy immáron nem nyeretlen a nehéz sorsolással (Győr, Szekszárd, Sopron, PEAC, TFSE) rajtoló Cegléd, Kiana Williams jó teljesítménye azonban egyedül kevés lett volna az üdvösséghez. Honfitársa, a négyes poszton szereplő Samantha Cooper is remekelt a PINKK ellen, pazar, 26 pontos (9/15 dupla, 2/7 tripla, 2/2 büntető), 10 lepattanós dupla-duplával vétette észre magát. Volt még 55 asszisztja, két eladott és egy szerzett labdája, valamint 6 kiharcolt szabálytalansága, így 38 perc alatt 35 VAL-ig jutott, hasonlóan csapattársához.  

 

Center

Ana Vojtulek – E.ON ELTE BEAC (3)

Szokás szerint centerben volt a legnagyobb harc a csapatba kerülésért, újfent több jó teljesítmény érkezett a palánkok alól. Kiss Virág (PEAC, 25 pont, 8 lepattanó, 35 VAL) folytatta remeklését, zsinórban negyedik alkalommal jutott el legalább 21 pontig és 8 pattanóig. Beatrice Mompremier (Győr, 21 pont, 9 lepattanó, 36 VAL) is hajszálnyira volt a beválogatástól, ráadásul csapata rangadót nyert. A forduló legmagasabb VAL-számát azonban a BEAC horvát középjátékosa hozta, így nem tűnt illendőnek kihagyni a legjobbak közül – Vojtulek 25 pontos (11/16 dupla, 0/2 tripla, 3/4 büntető), 11 lepattanós dupla-duplát szállított a TFSE ellen, 3-3 labdaszerzés és gólpassz, egy blokk és két kiharcolt szabálytalanság került még a neve mellé, így 39 játékperce alatt 37 VAL-t ért el.

 

Rendkívül szoros volt a verseny a forduló MVP címéért, hiszen az öt játékos 34-37 VAL közötti teljesítményekkel rukkolt elő. Vojtulek és Mompremier csatáját előbbi nyerte hajszálnyival, a legjobb játékos viszont Győrből kerül ezúttal ki – Dombai Réka a forduló MVP-je, hála a DVTK elleni rangadón mutatott sokoldalú játékának.

 

  

Vármegyei szövetségek