Tippmix Férfi NB I: Az 5. forduló válogatottja
23
Oct
2022
Tippmix Férfi NB I: Az 5. forduló válogatottja
2022. október 23.  |  09:00
Több nagy fordítást is hozott a Tippmix Férfi NB I A csoportjának 5. fordulója - lássuk, kik nyújtották a legjobb egyéni teljesítményt!
 
 
 
Djordje Dimitrijevics - MVM-OSE Lions (2)
 
Az OSE nagyobb izgalmak nélkül kikapott Sopronban, de Djordje Dimitrijevics így is jó teljesítményt nyújtott. Egyedül a tripladobás nem ment neki (1/7), de összességében 20 ponttal (5/8 dupla, 7/7 büntető), 4 lepattanóval, 8 gólpasszal, 2 szerzett és 4 eladott labdával, illetve 8 kiharcolt faulttal, 35 perc alatt 29 VAL-lal zárta a találkozót.
 
Andre Jones - Sopron KC (1)
 
Épp az Oroszlányt győzte le a soproni alakulat, Jones pedig kifejezetten hatékonyan kosárlabdázott. Ő az oroszlányi irányítóhoz hasonlóan 4 labdát adott el, egyébként viszont nagyon szép számsort hozott: 21 pont (6/8 dupla, 3/5 tripla), 1 pattanó, 6 gólpassz, 4 szerzett labda, 2 blokk, valamint 1 kiharcolt személyi hiba, 35 perc alatt 27 VAL került a neve mellé.
 
Michael Moore - Egis Körmend (1)
 
Moore ugyan alapvetően négyes, ám hármas poszton most nem voltak olyan kiemelkedő produkciók, a Körmend pedig az ő vezetésével fordított nagy hátrányból az egyik legnagyobb bajnokesélyesnek tartott Alba ellen. Az amerikai játékos 29 pontot (1/4 dupla, 9/12 tripla), 6 lepattanót, 1 blokkot, 1 szerzett és 2 eladott labdát, illetve 1 kiharcolt faultot, 35 perc alatt 30 VAL-t jegyzett. Voltak ugyan ennél jobb egyéni teljesítmények is a fordulóban, de mivel Eilingsfeld a sereghajtó és nyeretlen Nyíregyháza ellen szerepelt jól, Hughes pedig kikapott a Kaposvárral, így Moore megosztott MVP lett a fordulóban.
 
Eilingsfeld János - Atomerőmű SE (2)
 
Lassan megszokott lesz a 2022/23-as szezonban egy ASE-magasember és Eilingsfeld jelenléte is. A magyar válogatott játékos ezúttal 19 ponttal (6/9 dupla, 0/3 tripla, 7/9 büntető), 13 lepattanóval, 1 gólpasszal, 1 szerzett és 2 eladott labdával, valamint 9 kiharcolt faulttal, 36 perc alatt 33 VAL-lal vezette győzelemre övéit Nyíregyházán. A kaposvári Hughes mögött ő hozta a második legjobb egyéni teljesítményt a hétvégén, így Moore mellett ő lett a forduló másik megosztott MVP-je. Bognár Kristófot is meg kell említeni, ő 31 VAL-lal alig maradt el Eilingsfeld mögött.
 
Michael Hughes II - Kometa Kaposvári KK (1)
 
A második negyed közepén úgy tűnt, komoly nyerési esélyei lesznek a Kaposvárnak Zalaegerszegen, aztán a harmadik felvonásban akkorát változott a játék képe, hogy a KKK jó hajrájának ellenére sem tudott győzni. Hugheson múlt ez legkevésbé: 23 pontot (7/9 dupla, 1/1 tripla, 6/8 büntető), 10 pattanót, 2-2 gólpasszt és blokkot, 3 eladott labdát, illetve 6 kiharcolt faultot, 32 perc alatt 36 VAL-t írhattak fel a neve mellé a statisztikusok. Ez volt a forduló legjobb egyéni mutatója, de mivel nem nyert a Kaposvár, így MVP nem lehetett.

Vármegyei szövetségek