FIBA EC: Dudaszós triplával kapott ki az Egis Körmend
19
Oct
2022
FIBA EC: Dudaszós triplával kapott ki az Egis Körmend
2022. október 19.  |  20:23
Az Egis Körmend a Karhutól, a Sporting CP az Anwiltól szenvedett vereséget a FIBA Europe Cup csoportkörének első fordulójában – a két együttes Körmenden találkozott a második fordulóban.
 
Fernandes ziccerére Moore remek triplával válaszolt, majd ismét Fernandes villant, amire Ferencz hármasa volt a körmendi válasz. A vendégek egyenlítésére Moore újabb hármasa érkezett – három triplával nyitott a Körmend, majd két újabb akciógóllal már 13-6 volt az állás. Loncovic egy távolival csökkentette ezt a különbséget, majd LoVett is beleállt egy triplába (13-12). Megrázta magát a Körmend, Ferencz engedett el egy újabb pontos távolit, ami ismét lendületet adott a csapatnak: kis idő múlva már 24-14-nél kértek időt a vendégek. A rövid szünet a portugáloknak tett jót: 24-24-nél eszmélt a hazai együttes, de Williams távolijával már a vendégek vezettek (26-27). Egy eladott körmendi labdából indultak meg a portugálok: Radic zsákolásával lett 28-31 az első negyed.
 
Omenaka zsákolt, de az ellenfél is értékesítette lehetőségeit (30-36). Chambers dobta be ziccerét, és a megítélt plusz egy dobás is jó volt a vonalról. Hiába védekezett jól, eladta a labdát a Körmend, villámgyors triplával büntetett az ellenfél (33-39). Ferencz harmadik hármasa is utat talált a gyűrűbe, kapaszkodott a házigazda, de a vendégeknél is meg-megvillantak a távolról jól célzó emberek – most éppen Armwood (40-44). Durázi mindkét büntetője lejött, a másik oldalon Fernandes egyet bedobott. Megint nem tudta áthozni a félpályán a labdát a Körmend, LoVett büntetett egy ziccerrel. Négy körmendi pontot követően megint egy bosszantó hazai labdavesztés után szerzett könnyű kosarat a vendég együttes. Ferencz-triplával egalizált, majd Durázi ziccerével átvette a vezetést a Körmend. Chambers volt szemfüles, egy megszerzett labdával egészen a gyűrűig robogott (54-49). Egyre tanácstalanabbak voltak a vendégek támadásban, amit ki is használt a Körmend: Durázi is beleállt egy triplába, 59-53-mal ért véget az első félidő.
 
Büntetőkből szerezte első pontjait a Körmend, a Sporting viszont folyamatosan zárkózott a második félidő elején. A vendégek 62-62-nél érték utol a magyar csapatot, majd Williams triplájával egy rövid időre a vezetést is visszavették – rövid időre, mert Chambers a fordulásból szintén hármast dobott. Minimális előnyt szerzett a Sporting, de Moore egyenlített (69-69). Ismét ellépett a Sporting, de visszakapaszkodott a Körmend, majd Mitchell büntetőivel egyenlített. Sokat hibáztak a csapatok, aztán Moore ziccerével újra a Körmend vezetett. A Sporting nem tudta befejezni a negyed utolsó támadását: 77-75-ről jöhetett az utolsó tízperces etap.
 
Egyenlítettek a vendégek, azonban Mitchell triplája is talált. Fenner hármasa is a gyűrűben kötött ki, ismét egál volt a meccs (80-80). Durázi két kimaradt büntetőjét ezúttal Monteiro bosszulta meg akcióból (81-84). Parrish lendült bele, két hármasával pillanatok alatt náluk volt az előny. A kimaradt körmendi akciókat 0-6-tal büntette a Sporting, ráadásul Durázinak sajnos továbbra sem ment a büntetőzés. Kapkodóvá vált a hazaiak támadójátéka, Fenner is jól célzott kintről, így már 87-93 volt az állás. Chambers a vonalról volt nagyon pontos, Ferencz a triplavonalon túlról – pillanatok alatt egyre olvadt a körmendi hátrány. Másfél perccel a rendes játékidő vége előtt ismét a Körmend hozhatta a labdát, és Durázi szépen vissza is tett egy támadó-lepattanót (94-93). Letelt a portugálok támadóideje, 53 másodperccel a negyed vége előtt ismét a hazaiak támadtak, de egy eladott labda kisebb riadalmat keltett hazai oldalon – nem éltek a lehetőséggel a vendégek. Omenaka egyik büntetője volt jó, majd lefutotta ellenfelét a Körmend, és Parrish ziccerével úgy tűnt, el is eldöntötte a meccset (97-93). A vége előtt 12 másodperccel LoVett hármasa ült, Cakarun viszont csak egy büntetőt dobott be a másik oldalon. Alig két másodperce maradt a vendégeknek: Ventura LoVetthez passzolt, aki a dudaszó pillanatában elengedett hármasával megnyerte a meccset a Sportingnak (98-99).
 
Egis Körmend – Sporting CP 98-99 (28-31, 31-22, 18-22, 21-24)
 
FIBA Europe Cup, G-csoport, 2. forduló
Körmend, Körmend Városi Sportcsarnok
V.: V. Velikov (bolgár), N. Perlic (horvát), H. Cavar (bosnyák)
 
Körmend: Chambers 18/6, Mitchell 10/3, Ferencz 16/15, Moore 21/9, Omenaka 11. Csere: Durázi 11/3, Parrish 8/6, Cakarun 3, Doktor P. -, Kiss M. -.
 
Sporting: LoVett 21/12, Armwood 5/3, Williams 18/6, Loncovic 3/3, Feranandes 9. Csere: Fenner 12/6, R. Monteiro 9/3, A. Monteiro -, Ventura 12, Radic 10.
 
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek