Vereséggel kezdett a FIBA Europe Cup-ban a Körmend
12
Oct
2022
Vereséggel kezdett a FIBA Europe Cup-ban a Körmend
2022. október 12.  |  20:10

A finn Karhu Basket vendégeként kezdte meg FIBA Europe Cup-szereplését az Egis Körmend.

Dolenc tripláját Kaukiainen kettese követte, Mitchell két duplájával kapaszkodott a Körmend, de Skinner is dobott egy triplát (8-4). Egy büntetőt is értékesített a Karhu, majd a Körmend rontott támadásban, de Moore remek blokkal javított a saját gyűrűje alatt. Kicsivel később újabb hármast süllyesztett el a hazai együttes. Egy Cakarun-büntetővel jött közelebb a Körmend, aztán egy gyűrűből kicsorgó hazai dobás után újabb támadást vezetett a magyar csapat, amit Parrish zsákolása zárt (12-9). Kantonen állt bele egy triplába, jól. Mitchell ismét pontokat szállított, de Kuany is távolról válaszolt a magyar találatra – az ötödik hazai triplára körmendi időkérés volt a reakció. Mitchell labdát szerzett, zsákolt, Skinner duplával válaszolt; Parrish jegyezte a Körmend első hármasát a másik oldalon – 20-17 az első negyed vége.

Durázi hármasa lejött, Skinner a másik oldalon két büntetőt dobott be, a fordulásból Parrish csak egyet. Durázi betörése után maradt egyetlen kosáron belül a Körmend, egészen Hakamaa a sarokból elengedett hármasáig (27-22). Ez kissé megfogta a vendégeket, néhány pillanat múlva már kilenc volt közte (31-22). Két körmendi büntető helyre került, amit rontott támadások követtek, de a szigorúbb körmendi védekezés kifizetődő volt: 31-28-nál a hazaiak kértek időt, de Cakarunt ez sem zavarta meg a két büntetőjénél. Jól ment a finneknek kintről: Marttinen zárta le a pontcsendet egy hármassal. Az egyenlítésért is támadhatott a Körmend az utolsó perchez közeledve, majd a negyed végén is – Moore hármasa lejött, Takácsra fújtak még faultot, így Kuany két büntetője következett, de a Körmendnek még maradt alig egy másodperce, ami elég volt Moore-nak még egy akciógólhoz (39-37).

Mindkét oldal elrontott támadásokkal kezdett, majd Crockett is jegyzett egy hármast, amit Skinneré követett (45-37). Dolenc közelije is helyre került, 47-37-nél meglett a közte tíz. Mitchell kettese majd’ három perc körmendi pontcsend után érkezett. Kaukiainen már a hetedik játékos volt a finnektől, aki hármast jegyzett (50-41). Durázira fújtak sportszerűtlent, Kantonen egy büntetőt dobott be, a triplájuk viszont lejött (51-43). Chambers kapcsolt rá a hajrában, de hiába közelített a Körmend, Jones a 11. Karhu-triplával zárta le a harmadik negyedet (57-48).

Chambers szerzett védőpattanót, és meg sem állt a másik gyűrűig, Mitchell eladott labdáját viszont megint hármassal büntette a Karhu, majd még eggyel… időt kértek a vendégek, de Jones tovább növelte a különbséget (65-50). Faragott a hátrányból a Körmend, de tízen belülre nem tudott jönni, így fordultak a felek a rendes játékidő utolsó öt percére (67-56). Dolenc kipontozódott, ezt kissé nehezen viselték a hazaiak, de Parrish hibáját Kuany kettesével büntették. A húszat közelítette a differencia, amikor időt kértek a vendégek, de ez már nem segíthetett a csapaton: 77-62-re nyert a Karhu.

 

Karhu Basket – Egis Körmend 77-62 (20-17, 19-20, 18-11, 20-14)

FIBA Europe Cup, G-csoport, 1. forduló
IKH Areena, Kauhajoki
V.: M. Uuehendrik (észt), J. Barkauskas (litván), B. van Slooten (holland)

Karhu: Kaukiainen 5/3, Jones 13/3, Skinner 11/6, Crockett 5/3, Dolenc 11/3. Csere: Hakamaa 6/6, Marttinen 3/3, Kantonen 7/6, Kuany 13/6, Innamaa -, Patterson 3.

Körmend: Chambers 10, Mitchell 20, Kiss M. -, Moore 8, Cakarun 9. Csere: Omenaka 2, Doktor P. 1, Durázi 2, Parrish 10/3, Takács K. -.

Vármegyei szövetségek