Tippmix Férfi NB I: Szegeden győzött a Kecskemét
09
Oct
2022
Tippmix Férfi NB I: Szegeden győzött a Kecskemét
2022. október 9.  |  20:44
Nagyon bekezdett a Szeged, Washington remek játékának köszönhetően gyorsan közé tették a tizet. A negyed derekán 14-4 volt az eredményjelzőn. Bognár Kristóf pontjaival nyílt tovább az olló, majd Karahodzsics talált be. Felváltva potyogtak a kosarak. 19-9, majd 21-12 is volt az eredményjelzőn. Borisov pontjaival zárkózott Kecskemét, időt is kért Simándi Árpád. Végül 25-22 lett ennek az etapnak a vége.
 
A harmadik negyedet a vendégek kezdték jobban, a vezetést is átvették, de Starovlah pontjai kimozdították a holtpontról a Szegedet. Kevés pont született ebben a periódusban, sok volt a rontott dobás. Townes két duplát is dobott pár másodpercen belül, 27-30-ra vezetett a Kecskemét. Bognár dobott kosarat, de azonnal érkezett rá válasz. A nagyszünetig semmi nem dőlt el. harcos mérkőzést játszottak a csapatok. 37-38.
 
Wittmann és Person kosaraival indult a második félidő. Rengeteg volt a hiba mindkét oldalon, inkább a küzdelem dominált. Két perc után 42-42 volt az eredményjelzőn. Kucsera dobása hullott be, Klobucar is betalált. Meglépni készült a Kecskemét, időt kért a Szeged. Washington dobott egy hármast, amire Borisov büntetőből válaszolt. 49-51 volt a táblán a negyed végén. Állandósult a vendégek fölénye, de jelentős előnyt nem tudtak kiharcolni. 56-58.
 
Bognár egyenlített a negyed elején, majd hibák tömkelege következett mindkét oldalon. Hosszú gólcsend után Townes talált be, majd Dramicanin hintett egy hármast. Időt kértek a hazaiak. Townes pontjaival nyílt tovább az olló, hat perccel a vége előtt kilenc pont volt a vendégek előnye. Filipovic pontjaival zárkózott a Szeged, majd Bognár is betalált. Person triplájával három volt már csak a különbség, időt kért Forray Gábor. Wittmann talált be távolról, majd Klobucar is szerzett egy duplát. Ezek a percek sorsdöntőnek bizonyultak. Szeged a végjátékban sem adta fel, de már nem tudta megfordítani a mérkőzést. 69-77.
 
Naturtex-SZTE-Szedeák - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 69-77 (25-22, 12-16, 19-20, 13-19)
 
Bajnokság, 2. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
Jv: Praksch Péter Árpád, Minár László Balázs, Lengyel Ádám József
 
Naturtex-SZTE-Szedeák: Washington 19/9, Polányi 2, Starovlah 6 ,Bognár16 , Roberson 4. Cserék: Balogh -,Person 11/9, Filipovic 11, Kerpel-Fronius -, Mayer -, Kovács -.
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Townes 21, Wittmann 12/12, Ivkovic -, Dramicanin 5/3, Karahodzsics 10. Cserék: Borisov 6, Kucsera 2, Tóth B. -, Klobucar 17/6, Kiss 4.
 
 
 
 
Fotó - KTE Kosárlabda Klub facebook

Vármegyei szövetségek