Légiós körkép: Jól megy a játék Váradi Benedeknek Litvániában
03
Oct
2022
Légiós körkép: Jól megy a játék Váradi Benedeknek Litvániában
2022. október 3.  |  10:17
Az elmúlt hét folyamán lényegében mindenhol elkezdődtek a bajnoki küzdelmek.
 
A Real Madrid hét közben a Básquet Girona otthonában diadalmaskodott (88-94), majd a hétvége során a Monbus Obradoirót is legyőzte hazai pályán (93-79), így a spanyol szuperkupa-győztes 2-0-val indította az ACB Liga idei küzdelmeit. Hanga Ádám sérülése miatt egyik találkozón sem szerepelt a Realnál, és lehet, hogy ez még így is lesz sajnos egy ideig.
 
A Joventut Badalonának nem sikerült ilyen jól a bajnoki rajt: a Surne Bilbao Basket a második félidőben fordítva nyert a badalonai gárda otthonában (76-81). Maronka Zsombor valamivel több mint 7 perc alatt 5 pontot és 1 gólpasszt jegyzett. Vasárnap este aztán a Valencia Basket vendégeként is vereséget szenvedett a Joventut, méghozzá hosszabbításban (101-97). Maronka ezen a találkozón 6 percet töltött a pályán, a Badalona pedig 0-2-vel kezdte így az idényt.
 
Litvániában zajlott az élet, a Rytas például kétszer is játszott az elmúlt egy hétben. A bajnoki címvédő két nagyon sima sikert aratott: előbb 93-67-re verte a Neptunast hazai környezetben, aztán a Labas Gas vendégeként sem izzadt meg jobban (66-89). Váradi Benedek bemutatkozott új csapatában: előbb 13 perc alatt 6 pontot és 1 lepattanót, majd 15 perc alatt 9 pontot, 2 lepattanót, 4 gólpasszt és 1 szerzett labdát tudott felmutatni. A második meccsen a Rytas egyik legjobbja volt, amely egyébként 3-0-val második a tabellán.
 
A 7Bet-Lietkabelis egy sokkal szorosabb találkozót tudott megnyerni a Siauliai otthonában (85-88). Golomán György is hozzájárult a sikerhez 18 perc alatt szerzett 4 pontjával, 3 lepattanójával, 1 gólpasszával és 2 blokkjával. A panevezysi együttes tegnap a Gargzdai vendége volt, és 20 pontos sikert aratott (71-91) - Golomán 11 ponttal, 3-3 pattanóval és szerzett labdával, valamint 1 gólpasszal, összesen 12 VAL-lal csapata egyik legjobbja volt. A Lietkabelis sem kapott még ki ebben az idényben, 3-0-s mutatójával jelenleg a harmadik a litván pontvadászatban.
 
A Gravelines-Dunkerque egy nagyon csúnya pofonba szaladt bele a múlt hét közepén, amikor 111-70-re kikapott a Roanne vendégeként - Benke Szilárd 22 perc alatt 5 pontig és 7 lepattanóig jutott. A BCM ezt követően a JDA Dijon ellen tudott javítani saját közönsége előtt (71-69), így három meccs után az ötödik pozícióban található 2-1-es mutatójával. Benke ez utóbbi összecsapáson 3 ponttal és 2 lepattanóval tudta segíteni övéit.
 
A Niigata Albirex is megkezdte az alapszakaszt Japánban, méghozzá rögtön egy sikerrel a Shimane Susanoo Magic ellen (82-73). A csapat egyik legjobbja nem meglepő módon ezúttal is Rosco Allen volt: 34 perc alatt 20 pont, 10 pattanó, valamint 2 gólpassz került a neve mellé. Másnap Rosco (11 pont, 6 pattanó) és csapata is sokkal visszafogottabb volt, 30 pontos zakóba szaladt bele a Niigata (49-79), amely így 1-1-gyel áll két mérkőzést követően.
 
Olaszországban az UnaHotels Reggio Emilia rendkívül könnyedén győzött a Nutribullet Treviso Basket csarnokában (58-78). Mikael Hopkins 24 perc alatt 9 pontot, 13 pattanót, 2 gólpasszt és 1 blokkot tett a közösbe.
 
Egyedül Filipovity Márkó és a Niners Chemnitz maradt még adós a bajnoki bemutatkozással - a német együttes holnap este kezdi meg a bajnokság idei alapszakaszát a Heidelberg ellen.

Vármegyei szövetségek