Tippmix Férfi NB I: Fordulatos meccsen nyert az OSE
01
Oct
2022
Tippmix Férfi NB I: Fordulatos meccsen nyert az OSE
2022. október 1.  |  21:54
Közel két percet kellett várni az első kosárra, Demeter talált be. Keller és Tanoh is pontot szerzett, a Honvéd harcos játéka meglepte a szombathelyieket, Milovics kosarával már 6-2-re vezetett az újonc. 9-4 és 11-7 is volt az eredményjelzőn. Simon Kristóf dobott triplát, extázisban játszottak a budapestiek. A negyed végére összeszedték magukat Milos Konakov tanítványai, Barac különösen jól játszott ebben a periódusban. 21-18.
 
A második negyedet jobban kezdte a Falco, egy 12-0-ás rohanást csinált a bajnok. A negyed első hazai kosarára négy percett kellett várni, Milovics dobott egy triplát. A negyed közepén 27-32 volt az eredményjelzőn. Völgyi és Tanoh kosaraival zárkózott a Honvéd, miután sikerült megállítani a szombathelyi hengert. Nagy akarattal játszott Baksa Szabolcs csapata. A negyed vége azonban a vasiaké volt, közé rakták a tízet. 31-41.
 
Tanoh hármasával indult a második félidő, majd Perl és Milovics is betalált. 38-46, majd 40-46 is volt az eredményjelzőn. Simon dobott egy hármast, de Perl azonnal válaszolt rá. Perl és Keller dobott – a Falco szempontjából – fontos pontokat. A Honvéd azonban nem adta fel, Kopácsi talált be, de Falco állandósítani tudta tíz pont körüli előnyét. 51-61.
 
Peringer szerezte a negyed első kosarát, erre Tiby válaszolt. Ez volt a Falco légiósának az első kosara a mérkőzésen. A játék képe nem változott a Honvéd rengeteg energiát mozgósított, hogy bravúrt érjen el, a Falco azonban őrizte előnyét. A mérkőzése hajrája a Kelleréké volt, a Honvéd elfáradt. 61-78.
 
Budapesti Honvéd SE - Falco KC Szombathely 61-78 (21-19, 10-23, 20-20, 10-17)
 
Bajnokság, 1. forduló
Budapest
V.: Kapitány Gellért, Minár László Balázs, Földesi Ádám (Téczely Tamás)
 
Budapesti Honvéd SE: Simon 13/9, Tanoh 9/3, Milovics 17/9, Demeter 9/3, Peringer 2. Cserék: Hajdú 4, Takács -, Kopácsi 1, Völgyi 6.
 
Falco KC Szombathely: Perl 16/3, Cowels 13/9, Kovács 8, Tiby 6, Keller 6. Cserék: Pot 8, Barac 11, Krivacevic -, Brown 7/3, Verrasztó 3.
 
 
 
Soproni kosárral indult a mérkőzés, Joseph kettesével szerezte meg a hazai csapat a vezetést, amire Tóth tudott a debreceniek közül válaszolni (2-2). Idény eleji dobóforma mutatkozott a csapatoknál, végül Jones törte meg a kosárcsendet, rögtön négy ponttal (6-2). Tóth szakította meg a DEAC rossz sorozatát, Molnár azonnal visszaállította a négy pontos különbséget (8-4). Gumbs zsákolásával két pontra felzárkózott a Debrecen, de Druham és Barnett kosaraival elhúzott a Sopron, ami miatt David Dedek időt is kért (12-6). A negyedvégig azonban már csak hazai kosár született, igaz abból is csak egy Shine talált a gyűrűbe. 14-6
 
A második negyed eleje is a házigazdák szájíze szerint alakul, Sitku hárompontosával már 13 pontos előnyre tettek szert a soproniak (20-7). Joseph kettő plusz egyes akciójával már 9-1-es futásban volt az SKC, Gáspár triplájával sikerült végül ezt lezárnia a vendégeknek (23-10). Gáspár kosara után érkezett az első soproni időkérés, a DEAC-nak sikerült elállítania a vérzést, Mocsán két triplájával sikerült benézniük tíz alá (28-20). A Sopron tudott reagálni, Jones dobásával sikerült 12 pontra nyújtani a két csapat közti távolságot, érkezett is a debreceni időkérés (32-20). Ebben a negyedben már sokkal jobban dobtak a csapatok, Taylor, Joseph és Scott sem hibázott (39-25). Négy másodperccel a vége előtt Taylor kosarával sikerült faragnia a 14 pontos differenciából a DEAC-nak, azonban így magabiztos vezetéssel mehettek félidőre a vendéglátók. 44-32
 
A harmadik negyedben végképp kinyílt az olló a két csapat között, a Debrecen sem védekezésben sem támadásban nem találta az ellenszert a Sopron játékára. A DEAC összesen két sikeres mezőnykísérletig jutott, miközben a hazaiakat triplát is bevágtak, így 30 pont fölé nőtt a hazai előny. 70-38
 
A negyedik negyedben Scott nyitotta meg a kosarak sorát egy hármassal, Shine egy duplával, Joseph egy triplával válaszolt  (75-41). Mócsán öt ponttal próbálta a DEAC nehézségeit enyhíteni, de Shine megint betalált kintről (81-49). A védekezés láthatóan felengedett mindkét oldalon, Drenovac hármasával már mindkét csapat elérte a negyedben a 18 pontot (88-56). Minden vendég erőfeszítés ellenére Taylor kosara csak azt jelentette, hogy 30 pontra csökkent a különbség a két csapat között. 90-62
 
Sopron KC - DEAC 90-62 (14-6, 30-26, 26-6, 20-24)
 
Bajnokság, 1. forduló
Sopron
Praksch Péter Árpád, Frányó Péter, Farkas Gábor (Forrai Sámuel)
 
Sopron KC: Joseph 18/6, Jones 13/3, Valerio 1, Barnett 6, Molnár 8. Csere: Durham 8, Shine 21/15, Takács 9/9, Sitku 6/6
 
DEAC: Scott 7/3, Gumbs 4, Drenovac 13/3, Gáspár 5/3, Tóth 6. Csere: Mócsán 15/12, Taylor 10, Balázsi 2
 
 
 
Hughes közelije nyitotta a meccset, majd Barnes pöcizett vissza egy támadólepattanót a túloldalon. Az újonnan érkező Griffin is hamar beköszönt a hazaiaknál, ám erre is válaszoltak a szolnokiak, sőt, kicsit később a vezetést is átvették egy hármassal (4-7). Gabric középtávolija ért célt, de ahogy eddig is, most is azonnal jött a vendég találat, ezúttal Williamson ziccerezett, majd Subotic büntetőzött jól (8-11). Aris hármasból egyenlített, továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok (15-15). Subotic középtávolija pontos volt, míg a kaposváriaknál Hughes csak az egyik egypontosát küldte a helyére, ráadásul a játékrész vége előtt Pallai triplája is beesett. 18-22.
 
Jobban kezdte a második etapot az Olajbányász, végül Griffin egy triplával állította meg a vendégek futását (21-27). Ivan Rudez is érezte, hogy kisebb gödörbe került a csapata, Durham középtávolija és egy hazai eladott labda után időt kért (21-29). Aris betörése és Gavin büntetői jelentették a következő pontokat, egyelőre nem tudott közelebb férkőzni a somogyi alakulat, amikor jött Hendlein triplája és Gasper Potocnik időkérése (26-31). Barnes jól célzott, de Gabric azonnal reagált egy erőszakos betöréssel. Durhan nagy trojkát dobott, majd Gavin is hármast értékesített, jött az időkérés a kaposváriaktól, hiszen így elment több, mint tízzel a Szolnok (28-39). Gabric triplázott, de Durham a sarokból válaszolt (31-41). Továbbra is tartotta a kétszámjegyű differenciát az Olajbányász, ám Hendlein visszatett támadólepattanójával bejött tíz alá a Kaposvár, ami lendületet adott a somogyiaknak, Krnjajski is jól tört be (37-43). A szolnokiak időkérését követően igazi triplapárbajba mentek bele a felek, végül kilencpontos szolnoki előnnyel zárult a félidő. 40-49.
 
A fordulás után Hughes közelről tette a gyűrűbe a labdát, amire Williamson két büntetővel válaszolt, majd jött Aris és csinált egy 2+1-es akciót (44-51). Hiába Gavin távolija, Krnjajski is jól célzott, maradt a közte hat, amikor Lukács állhatott oda a vonal mögé. Az első bement, a második kimaradt, de Gavin megint betalált a sarokból, ráadásul Subotic is büntetőzhetett (48-59). Megint kezdett lendületbe jönni a Szolnok, időt kért Ivan Rudez. Ez sem lassított le az Olajbányászt, már tizenöt volt közte, amikor jött Krnjajski hármasa a sarokból (51-63). Subotic centerezett, majd Halmai ugrasztotta talpra a hazai publikumot egy hármassal (54-65). Aris két labdát is eladott egymás után, kezdett megint meglépni a piros-fekete alakulat, hazai szempotból jókor jött Krnjajski kiharcolt sportszerűtlen hibája, igaz, ebből csak egy pontot tudott hozni a somogyi gárda (55-69). Továbbra is elképesztően hatékonyan triplázott a Szolnok, így megnyugtató előnyben várhatta a záró etapot. 62-76.
 
Durham és Krnjajski adta meg az utolsó felvonás alaphangját, majd Pallaitól jött egy középtávoli (64-80). Griffin szerzett négy pontot egymás után, időt kért Gasper Potocnik (68-80). Williamson zsákolt látványosat, míg a túloldalon Griffin fejezett be egy szép akciót. Akárhányszor lehetőséghez jutott a Kaposvár, mindig jött egy jó védekezés, majd egy gyorsindítás a szolnokiaktól, de Griffin hármasa még életben tartotta a reményeket (73-84). Durham betörése célt ért, majd Hughes egy technikai hibát kapott. Ez feltüzelte a hazaiakat, akik fel is jöttek tíz pontra, de Subotic egy hármassal gyakorlatilag lezárta a találkozót. A Szolnoki Olajbányász végig magabiztosan kosárlabdázva nyerte meg a Kaposvár elleni szezonnyitót még úgy is, hogy az utolsó percben Gabric két hármast is bedobott. 88-94.
 
Kometa Kaposvári KK – Szolnoki Olajbányász 88-94 (18-22, 22-27, 22-27, 26-18)
 
Bajnokság, 1. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Földházi Tamás Péter, Győrffy Pál Attila, Ádám József (Dernei Gábor)
 
Kaposvár: Aris 12/3, Puska -, Griffin 19/6, Gabric 13/9, Hughes 12. Cserék: Halmai 3/3, Paár 3/3, Krnjajski 16/9, Hendlein 8/3, Bogdán -, Csorvási 2.
 
Szolnok: Durham 11/3, Pallai 11/6, Williamson 14, Subotic 14/3, Barnes 5. Cserék: Pongó 6/6, Gavin 17/12, Rudner 2, Lukács 12/3, Révész 2.
 
 
 
Barnjak betörésével kezdődött a mérkőzés, Moore válaszolt azonnal (2-2). Egy támadólepattanót követően megint a hazaiak szerezték meg a vezetést, de Moore megint reagálni tudott. Krestinin csak egy büntetőt dobott be a kettőből, de egy szerzett labdát követően Dorogi révén növelni tudta előnyét az Oroszlány (7-4). Takács is betalált, minden hazai kosárra volt reakviója a körmendieknek, de Dimitrijevic és Branjak révén próbált ritmust váltani az OSE (14-10). Harcosak voltak a hazaiak, több támadólepattanót is megkaparintottak, ám pontot nem sikerült ezekből szerezni. Az éppen Oroszlányról Körmendre igazoló Parrish hozta közelebb az övéit, majd Dimitrijevic büntetőzött (16-12). Elkezdtek beesni a körmendi triplák, ezzel meglett az egyenlítés is a vendégeknek, sőt, Cakarun középtávolija már a fordítást jelentette (18-20). Kisebb gödörbe kerültek a hazaiak, Simon Petrov időt is kért, ahogy kezdtek ellépni a vasiak (18-24). Dimitrijevic ezúttal sem hibázott a vonal mögül, viszont a – kimondottan pontgazdag – negyed végéig már nem tudtak egyenlíteni a hazaiak. 29-32.
 
Werner közelije indította a második felvonást, Kisstől jött a válasz. Cakarun büntetői a helyére mentek, majd a center újabb faultot harcolt ki, ezúttal sem hibázott (31-38). Többperces gólcsend következett, melyet egy Mitchell-közeli tört meg, míg a hazaiaktól Barnjak talált be a triplavonalon túlról (34-40). A légiós ezután egy duplát is a helyére tett, időt kért Antonisz Konsztantinidesz (36-40). Moore továbbra is ponterősen kosárlabdázott, ezúttal egy távolit szerzett, Dimitrijevic és Barnjak kosaraival tartotta magát az Oroszlány (40-43). Calloway visszatett támadólepattanóját követően már csak egy volt közte, Dorogi közelijével pedig fordítani tudtak a hazaiak (44-43). Parrish jól büntetőzött, majd megint elkezdtek jönni futószalagon a kosarak mindkét oldalon, ebből pedig a félidőre a Körmend jött ki jobban. 49-51. 
 
A fordulás után rögtön visszavette a vezetést az Oroszlány, Calloway hármasa hullott a gyűrűbe, ettől pedig lendületbe jött a hazai együttes, amely jobban kezdte a harmadik negyedet (56-53). Dimitrijevic továbbra sem rontott büntetőt (8-ból 8-nál járt ekkor), majd egy támadóhibát is kiharcolt. Barnjak hármasával már nyolc volt közte, időt kértek a körmendiek (61-53). Ferencz lopta a távolságot a felek között, de Dimitrijevic megállíthatatlan volt, ráadásul technikai hibát is kapott a vendég kispad (64-55). Egy eladott labda után Cakarun állt bele egy középtávoliba, aki ezekben a percekben egymaga tartotta meccsben az övéit (67-60). Pápai dobott egy ziccert, majd Durázi büntetőzött, maradt a közte hét (69-62). Mitchell zsákolásával kezdett feljebb jönni a Körmend, de Dimitrijevic újabb két dobást harcolt ki, ezúttal sem hibázott (71-64). hiába talált be újra Mitchell, Calloway hármassal válaszolt, Barnjak közelijével pedig meglett a közte tíz (76-66). Mitchell egy 2+1-es akciót is csinált, Durázi triplájával pedig feljött négyre a Körmend, ám Calloway gyorsan reagált (79-72). Töredezett volt a harmadik negyed vége, sok volt a fault, végül kettőt őrzött meg az előnyéből az OSE. 80-78.
 
Durázi büntetőivel egyenlített a Körmend a záró felvonás elején, míg a túloldalon Krestinin célzott jól (83-80). Omenaka villant meg kétszer is, de Krestinin is elkezdte gyűjtögetni a pontokat, továbbra is ha csak minimálisan is, de vezetett az MVM-OSE Lions (85-84). Chambers kosarával összejött a fordítás a vendégeknek, időt kért Simon Petrov (85-86). Egy ideig nem született újabb kosár, majd Calloway bedobta az ötödik hármasát is, majd egy duplát is értékesített (90-86). Moore fontos trojkát küldött a helyére, és bár a vezetésért támadhatott a Körmend, Omenaka középtávolija kimaradt, a körmendi kispad pedig újabb technikai hibát kapott (91-89). Calloway is dobott egy nagy saroktriplát, időt kért Antonisz Konsztantinidesz (94-89). Lélektani fölénybe kerültek a hazaiak, innen pedig már nem volt visszaút a körmendieknek, nagy győzelemmel kezdte a szezont az MVM-OSE Lions. 104-98.
 
MVM-OSE Lions – Egis Körmend 104-98 (29-32, 20-19, 31-27, 24-20)
 
Bajnokság, 1. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Papp Péter, Söjtöry Tamás Ferenc, Nyilas István (Bodrogváry Iván József)
 
Oroszlány: Ruják -, Dimitrijevic 28/6, Barnjak 21/6, Dorogi 4, Krestinin 12. Cserék: Szabadfi 2, Illés 5/3, Pápai 6, Calloway 22/18, Werner 4, Mucza -.
 
Körmend: Chambers 10, Mitchell 16, Takács 2, Moore 24/15, Cakarun 13. Cserék: Kiss 2, Parrish 11/3, Ferencz 2, Durázi 7/3, Omenaka 11.
 
 
 
 
Fotó - Oroszlányi Sport Egylet facebook

Vármegyei szövetségek