Tippmix Női NB I: Hazai sikerek, csak a Sopron nyert idegenben
28
Sep
2022
Tippmix Női NB I: Hazai sikerek, csak a Sopron nyert idegenben
2022. szeptember 28.  |  22:30

A Tippmix Női NB I 2. fordulójában a Sopron Basket 91-81-es győzelmet aratott a TFSE-MTK otthonában.

A mérkőzés 20 perces csúszással indult. Ez azonban – legalábbis a támadásokat tekintve biztosan – nem zökkentette ki a csapatokat. Jelena Brooks és a magyar bajnokságban most debütáló Brittney Sykes pontjaival az első percben 4-0-ra lépett el a Sopron. A TFSE Theodoreán Alexandra és Ty Marshall tripláival kezdte a felzárkózást. Három perc után már 10-10-es eredményt rögzíthettünk. Nem mindennapi az a statisztikai lap, ahol az első negyed végén a hazaiak és a vendégek is a 15 mezőnykísérletükből 10-et értékesítettek. A TFSE-nek ebből 4, a Sopronnak 3 triplája volt. A hazaiaknál Khaalia Hillsman 8, Hegedűs Janka és Ty Marshall 5-5 pontnál járt. Soproni oldalon Jelena Brooks egymaga jegyzett 12-t, Brittney Sykes pedig 6-ot. 10 perc után végül 30-27-re a TFSE-MTK vezetett. A második szakaszra sem változott a játék képe. Nyíltsisakos, pontgazdag küzdelmet láthattunk. Király Andrea hármasa után az első perc végére 35-29-re lépett el a TFSE.

Felszabadultan és bátran játszottak a hazaiak, teljesen másik arcukat mutatták, mint szombaton. Amikor Hegedűs Janka már a harmadik tripláját is megszerezte ezen az estén, 47-37-nél a 10 pontot is elérte a TFSE-MTK előnye. Khaalia Hillsman és Pusztai Petra dupláival pedig át is lépte azt. A legnagyobb különbséget a hazaiak javára 51-37-nél jegyezhettük fel. Soproni oldalon a félidőig 22 pontig jutó Jelena Brooks teljesítményét kell kiemelni második a szakaszból, de az utolsó percben Sitku Zsuzsanna is triplát értékesített és így 10 pont alá faragta hátrányát a bajnoki címvédő. A félidőben 52-44 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyed elején Ty Marshall visszaállította a 10 pontos különbséget. Varga Alíz triplájával és Fegyverneky Zsófia 2+1-es helyzetével kezdte a felzárkózását a Sopron. Jelena Brooks duplája pedig a második perc végén már 54-52-re hozta fel a csapatát.

A Sopron felzárkózása után a harmadik negyedben nem tudott elszakadni a korábban látott különbséggel a TFSE, de pár pontos előnyét még őrizte. Brittney Sykes két ziccere után 60-57-nél fordított a címvédő. A játékrész hajrájában azonban 62-62-nél még egyenlített a TFSE. Ugyanezt megtette 64-64-nél is. A harmadik szakaszt Alice Kunek és Sitku Zsuzsanna pontjai zárták. Az utolsó 10 percnek 68-64-ről vágtak neki a csapatok. Khaalia Hillsman szerezte a negyed első találatát. A folytatásban azonban már a Sopron akarata érvényesült. A negyedik perc végén Brittney Sykes növelte 10 pontra a vendégek előnyét. A végjátékban 82-70 után Dúl Terka és Theodoreán Alexandra tripláival 86-81-re szépített a TFSE. A soproni siker az utolsó percben ennek ellenére nem forgott veszélyben. Visszaállt a 10 pontos differencia is a felek között. Egy pontgazda és látványost mérkőzést vívtak a csapatok.

 

TFSE-MTK - Sopron Basket 81-91 (30-27, 22-17, 12-24, 17-23)

TIPPMIX NŐI NB I. A, 2. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Makrai Márton, Gruber Nikolett Lilla (Bognár Tibor)

TFSE-MTK: Theodoreán 11/6, Turi, Hegedűs 13/3, Marshall 13/3, Dúl P. 7/3. Csere: Hillsman 15, Szeitl, Pusztai 5, Király 3/3, Dúl T. 14/6.

Sopron Basket: Kunek 7/3, Fegyverneky 5, Sitku 7/3, Sykes 22, Brooks 34/9. Csere: Varga 5/3, Czukor 5/3, Böröndy 6, Völgyi.

 




Egy idegenbeli vereség után szerdán hazai pályán folytatta szereplését az Atomerőmű KSC Szekszárd, ahol a VBW CEKK Cegléd csapatát látta vendégül Zseljko Djokics együttese. A találkozó magabiztos szekszárdi győzelemmel végződött, a Cegléd 80-66-re maradt alul.

A mérkőzés elején rögtön Vivians szerzett találatot, majd a Cegléd oldaláról Cooper-től érkezett a válasz. Ezzel a vendégek 2-2-nél kiegyenlítettek. A pontszerzés azonban egy pillanatra sem állt meg. Ezúttal Cyesha Goree volt sikeres a palánk alól, a Szekszárd egészen 11-2-ig növelte előnyét, majd a ceglédiek kértek időt eligazításra. Visszatérve, Boros Júlia hárompontosának köszönhetően, a differencia azonban rögtön át is lépte a tíz pontot (14-2). A Cegléd továbbra sem találta a ritmus, ez pedig az álláson is tükröződött. Második találatukat is csupán nyolc perc elteltével sikerült megszerezniük – Viszmeg Míra közelről volt sikeres. Az első forduló mérkőzéséhez képest Zseljko Djokics tanítványai jóval magabiztosabb játékképet mutattak. A negyed utolsó percébe érkezve már húsz ponthoz közelített az előnyük (24-8). A játékrész végére viszont a felek ugyanannyi találatot szereztek, így se nem csökkent, se nem nőtt a különbség. A második felvonás 26-12-ről indulhatott.

A következő tíz perc Szirony Dorina, illetve Williams sikeres dobásaival indult. Ezzel a vendégek tíz pontra tornászták le hátrányukat (26-16). Ekkor a Szekszárd oldaláról Hebard lépett fel határozottabban, az ő teljesítményének köszönhetően a differencia továbbra is tíz ponton táncolt. Ezután Kobolák Cintia talált be távolról. A válasz végül Cyesha Goree-tól érkezett, melyet egy hazai időkérés követett (32-22). A rövid szünetből visszatérve a játék dinamikája ugyanaz maradt. Kosárra-kosár volt a válasz, így tehát a Cegléd továbbra sem tudott jelentősen közelebb férkőzni ellenfeléhez. Négy percre a nagyszünettől 37-27-et regisztrálhattunk. Ekkor azonban a vendégek vettek nagyobb lendületet, és 5 pontra zárkóztak fel ellenfelükhöz – 39-34-nél Bura büntetőit láthattuk. A Szekszárd ezután Studer Ágnes találatainak köszönhetően lélegezhetett fel. A hazai együttes irányítója ugyanis sorozatban 5 pontot szerzett. A ceglédiek vezetőedzője 46-36-nál kérte ki utolsó, első félidős idejét, ez az állás pedig a lefújás pillanatáig már nem is változott.

A harmadik játékrész az eddigiekhez hasonlóan folytatódott. Öt perc elteltével továbbra is tíz pont volt a felek közti különbség, majd egy újabb ceglédi találat után 55-47 állt az eredményjelzőn. Ekkor hazai időkérés következett. Visszatérve a Szekszárd ismét 10 pont fölé emelte előnyét, amit egészen a negyed végéig képes volt megtartani. A mérkőzés záró szakasza plusz 15 pontról kezdődhetett a hazaiak javára, 69-54-et mutatott ekkor a kijelző. Az utolsó tíz perc során is a hazaiak játéka dominált. Bár a Cegléd pontjai vezették fel a negyedet, a Studer – Hebard duónak köszönhetően a Szekszárd egészen az utolsó pillanatig a kezében tartotta a mérkőzést. A végén egy magabiztos, 14 pontos győzelemmel zárt Zseljko Djokics együttese, megszerezve ezzel az új szezon első hazai győzelmét. A 80-66-os sikerből Goree 17 ponttal és 8 lepattanóval vette ki a részét, míg Studer és Hebard 16-16 pontig jutott. Ezen kívül még Vivians jegyzett kétszámjegyű dobott pontot, a Szekszárd légiósának neve mellett 15 pont szerepel.

 

Atomerőmű KSC Szekszárd - VBW CEKK Cegléd 80-66 (26-12, 20-24, 23-18, 11-12)

Bajnokság, 2. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Papp Péter, Lengyel Ádám József, Sörlei Attila

Atomerőmű KSC Szekszárd : Hebard 16, Vivians 15/9, Boros 3/3, Goree 17, Studer 16/6. Csere: Bálint 4, Horváth 1, Mányoky 2, Wallace 6, Miklós -, Szűcs -, Holcz -.

VBW CEKK Cegléd: Bura 3, Laufer 1, Cooper 17/6, Williams 22/3, Rakita 9/3. Csere: Szirony 6, Viszmeg 2, Kobolák 6/3, Horváth -, Szabó -.

 



A bajnokság 2. fordulójában a DVTK – HUN-Therm a Vasas Akadémiát 72-41-re múlta felül.

Bacsó Zsófia triplájával indult az összecsapás, melyre Tóth Orsolya felelt duplából. A két gárda között nem alakult ki nagy különbség.  A hat pontot jegyző Cheridene Green vezetésével őrizte minimális előnyét a DVTK, de 15-14-ig nem tudta leszakítani riválisát. Ezt követően Bernáth Réka öt pontjával zárta az első szakaszt a házigazda és így 10 perc után 20-14-re vezettek. A DVTK 16-ból 8, a Vasas 15-ből 7 kísérletet értékesített mezőnyből. A második etap elején is lendületben maradt Völgyi Péter együttese. Másfél perc telt el, amikor 24-14-nél elérte a 10 egységet a differencia. Madár Eszter duplája után 26-17-nél még bejött 10 pont alá a Vasas, de azóta már tudjuk, hogy ez volt az utolsó alkalom, amikor egyszámjegyű különbségről árulkodott az eredményjelző.

A félidő utolsó hat percében a DVTK egy 9-2-es futással erősítette meg az előnyét. Cheridene Green továbbra is dominált, már a félidőben 13 pontnál és 6 lepattanónál járt. Mellette azonban még hat pontszerzője volt a hazaiaknak, akik ekkor már minden fontos mutatóban riválisuk fölé kerekedtek. 35-19 után Papp Dia két büntetője zárta le a félidőt, de a magabiztos hazai vezetést nem veszélyeztette. A harmadik negyed elején másfél perc alatt Milica Jovanovic, Kányási Veronika és Cheridene Green 41-21-re alakította az eredményt. A Vasas kosárcsendjét Tóth Orsolya törte meg, de erre Bernáth Réka válaszolt egy triplával.

A harmadik negyed második felében 20 pont környékén látszott beállni a differencia. A negyed végjátékában 50-31 után Kiss Angelika és Kányási Veronika növelte tovább a DVTK előnyét. A záró etapnak 56-31-ről futottak neki a felek. Itt Kányási Veronika triplájával 59-31-re alakult az eredmény. Magabiztosan tartotta kézben az irányítást a DVTK. Becsülettel küzdött a Vasas, de az egész mérkőzésen nem értékesített triplát Milos Pavlovic együttese. Távoli dobások nélkül pedig nem volt lehetősége közelebb kerülni. A különbség 66-35-nél lépte át a 30 pontot. Mindkét oldalon minden nevezett játékos pályára lépett. Az utolsó négy percben 72-37 után a Vasas négy pontjával zárult a találkozó.

 

DVTK - HUN-Therm - Vasas Akadémia 72-41 (20-14, 15-7, 21-10, 16-10)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 2. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Pozsonyi László, Varga-Záray Katalin (Hartyáni Zsolt)

DVTK-Hun-Therm: Green 17, Aho N. 4, Bacsó 5/3, Jovanovic 4, Bernáth 13/9. Csere: Aho T., Kámyási 11/3, Vég-Dudás, Kiss, Márkusz, Oláh 4.

Vasas Akadémia: Smailbegovic 6, Nunn 4, Szerencsés, Tóth 15, Madár E. 6. Csere: Budácsik, Papp 8, Salamon, Madár K., Pardee 2, Van Rijs.

 




Egy idegenbeli győzelem után szerdán hazai pályán folytatta szereplését a SERCO UNI Győr a bajnokságban, ahol az ellenfél az E.ON ELTE BEAC csapata volt. A találkozó magabiztos győri győzelemmel végződött, a BEAC együttese 104-85-re maradt alul.

A találkozót Mompremier találata vezette fel, majd Ellenberg pontjaival a Győr 6 pontra növelte kezdeti lépéselőnyét (10-4). A vendég együttes azonban nem adta meg magát, és Orosz sikeres hárompontosának köszönhetően vissza is kapaszkodtak a mérkőzésbe (10-7). Ezt követően a csapatok fej-fej mellett haladtak, a pár pontos különbség viszont továbbra is megmaradt a hazaiak javára. Öt perc elteltével 15-9-et regisztrálhattunk. Ekkor Vojtulek jegyzett egy sikeres 2+1-es akciót, a győri oldalról azonban Mompremier gondoskodott afelől, hogy csapata előnye ne forogjon veszélyben. Oroszová tripláját és Nagy Dóra közeli találatát követően a differencia 10 pontra nőtt (22-12). Ekkor Mészárosné Kovács Andrea kért időt csapatának. A taktikai szünetet követően kosárra-kosár volt a válasz, míg nem a Győr ismételten elkezdte növelni a felek közti különbséget. A negyed hajrájában 31-16-ot mutatott az eredményjelző. A győriek legnagyobb fegyvere ezúttal is Aaryn Ellenberg játéka volt – hat és fél perc játékidő alatt 10 pontot jegyzett. A hátralévő időben bár a BEAC lépett fel magabiztosabban, a játékrész így is a hazaiaknak kedvezett. A második felvonás 34-24-ről folytatódhatott.

A BEAC oldaláról a következő 10 percet Green sikeres hárompontosa indította, melyre előszőr Oroszová és Mompremier egy-egy közelivel, majd Ellenberg egy triplával válaszolt. Mompremier újabb büntetője után már 42-27 állt az eredményjelzőn. A Győr ezután is tovább pakolta a pontokat a táblára, mígnem 48-27-nél a differencia át nem lépte a húsz pontot. Ekkor Varga Zsófia is beállt a pontszerzők sorába. Így a BEAC-nak nem volt más választása, mint 50-27-nél újabb időt kérnie. Mészárosné Kovács Andreának láthatóan sikerült rendet raknia a fejekben, ugyanis a pályára visszatérve a vendégek agresszívabb támadójátékot kezdtek el játszani. A probléma viszont továbbra is a védekezésükkel volt. Kevesebb, mint egy félidő elteltével a Győr már 54 dobott pontnál járt. A hazaiak igazi csapatjátékot produkáltak. Alig húsz perc elteltével ketten is kétszámjegyű dobott pont fölött jártak, ketten pedig jó úton haladtak afelé, hogy átlépjék azt. Szinte mindenki, aki pályára lépett, szerzett legalább egy találatot. A félidőt is hasonlóképpen magabiztosan zárták Cziczás László tanítványai, 56-36-ról fordulhattak a csapatok.

A harmadik játékrész szélsebes ütemben folytatódott. A BEAC indította a találatok sorozatát – minden egyes sikeres vendég dobásra szinte azonnal érkezett egy hazai találat. Öt perc elteltével 69-52-t mutatott az eredményjelző, amikor is Dubei Debóra hárompontosát láthattuk. Ezután is a Győr bedobja volt sikeres, újabb távolija után már 20 pont volt a csapatok közti különbség (72-52). A BEAC viszont továbbra sem adta fel a küzdelmet. Egy 9-3-as rohamnak köszönhetően ismét felzárkóztak, ám mivel a győriek sem maradtak találat nélkül. A negyed így 78-61-el végződött.

A mérkőzés záró szakasza is hasonlóképpen alakult. Bár a vendégek kezdték magabiztosabban, Cziczás László tanítványai továbbra is dominálták a parkettet. 82-68-nál Green-t faultolták a BEAC oldalán, amiért kettőt dobhatott a légiós. Találatai után Katona hárompontosa következett, amivel Mészárosné Kovács Andrea együttese 10 pont alá férkőzött. 82-73-nál hazai időkérés szakította meg a találkozót. A folytatásban rendezték soraikat a győriek és egy 8-2-es rohamnak köszönhetően 90-75-re változtatták az állás. A negyed eredményét tekintve szorosabb volt a mérkőzés, a Győr előnye azonban ismételten a 20 ponthoz közelített. 96-77-nél újabb vendég időkérésen volt a sor. A mérkőzés hátralévő perceiben a BEAC már nem tudott változtatni a találkozó végkimenetelén. A Győr nemcsak elérte, de át is lépte a 100 dobott pontot, majd ugyanezzel a magabiztossággal zárta az összecsapást is. Cziczás László gárdája megszerezte első hazai sikerét a 2022/ 2023-as szezonban – 104-85-ös győzelmet arattak az E.ON ELTE BEAC csapatával szemben.

 

SERCO UNI Győr - E.ON ELTE BEAC 104-85 (34-24, 22-12, 22-25, 26-24)

Bajnokság, 2. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Fárnyó Péter, Minár László Balázs, Kapusi Gábor

SERCO UNI Győr: Ellenberg 24/12, Bach 4, Oroszová 13/3, Mompremier 19, Dombai 9/3. Csere: Williams 2, Török 6/3, Weninger -, Nagy 13/3, Rozmán , Varga 4, Dubei 10/6.

E.ON ELTE BEAC: Orosz 3/3, Angyal 5, Vajtulek 21/6, Green 26/9, Radócz 2. Csere: Benke , Tóth 6, Milkovics 10/6, Zsámár -, Katona 3/3, Koch 7/3, Juhász 2.

 




Lejátszotta idei első hazai mérkőzését az NKA Universitas PEAC. Jovan Gorec együttese a PINKK Pécsi 424 gárdáját fogadta szerdán este a csapat új otthonában, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, ahol végül 87-60-as sikert arattak.

A találkozót egy 6-2-es rohammal indította a PEAC, majd Tenyér Zsófia és Vincze Nikolett találatainak köszönhetően 6-6-nál egyenlítettek a vendégek. Ekkor Zivaljevic volt sikeres a PINKK oldaláról, amivel át is vették a vezetést. A PEAC azonban nem adta könnyen magát. Wentzel egy újabb triplát értékesített, amihez később Laczkó Sára távolija is csatlakozott – Calhoun sikeres közelije után már 14-7 volt az állás. Ekkor Kovács Kitti pontjai következtek, mellyel a vendég együttes ismételten felzárkózott. Ekkor Jovan Gorec kért időt csapatának, ami jó ébresztőként szolgált. Visszatérve nagyobb lendületet vett a hazai gárda és sorozatos találatok után tíz pontra növelték előnyüket (21-11). A PINKK a hátralévő időben már nem tudott szépíteni, a második felvonás 23-13-ról folytatódhatott.

A következő tíz perc elején Zivaljevic talált be közelről, mire Simon Zsófia válaszolt sikeres távoli dobásával. Ekkor Kaszás-Pap Regina is csatlakozott a pontszerzőkhöz, ezzel pedig 28-15-re változott az állás. A PINKK csapata számára a legnagyobb lendületet továbbra is Zivaljevic játéka adta. A vendég együttes légiósa újabb közeli dobást értékesített, ami csupán egy pillanatra faragott együttese hátrányából. Ekkor ugyanis Calhountól érkezett a tripla-találat, sikeres büntetője után pedig már 15 pont volt a PEAC előnye (32-17). Bár a PINKK ezután sem adta fel a harcot, nem tudták megállítani a hazaiak 9-2-es rohamát. 40-22-nél vendég időkérés következett. A taktikai szünet szemmel láthatóan jót tett Kovács Dénes tanítványainak, visszatérve ugyanis Vinczétől érkezett a hárompontos találat. A PEAC viszont ezután is magabiztosan támadt, aminek köszönhetően a differencia még a félidő vége előtt átlépte a húsz pontot. A nagyszünet előtti játékrész végül 49-27-el végződött, innen fordulhattak a csapatok.

A mérkőzés második félideje sem hozott nagy változásokat. A PEAC szinte már a harmadik etap elején bebiztosította első hazai győzelmét, ugyanis alig három perc elteltével a különbség közel 30 pontra nőtt (56-29). Az eddigiekhez hasonlóan, a PINKK oldaláról Zivaljevic próbálta meg ismét korrigálni csapata teljesítményét. A légiós próbálkozása azonban sajnos hiábavaló volt, Jovan Gorec együttese ugyanis két perc elteltével 32 pontos előnyre tett szert (64-32). A negyedet hasonlóképpen magabiztosan zárták – a végső szakasz 74-45-ről kezdődhetett. Az utolsó etap eredményét tekintve (13-15) az mondható, hogy inkább a vendégek felé billent a mérleg. Bár minden tőlük telhetőt megtettek a felzárkózás érdekében, sajnos nem találtak kellő fogást az ellenfél támadó-orientált játékán. Negyven perc játék után öt játékos is kétszámjegyű dobott pontot jegyzett a PEAC oldalán, közülük is Sierra Calhoun, illetve Kaszás-Pap Regina teljesítménye emelkedett ki. Míg Calhoun 23 pontot jegyzett, addig Kaszás-Pap 14 pont – 11 lepattanós dupla-duplát ért el. Összesítve, az NKA Universitas PEAC 87-60-as győzelmet aratott a PINKK Pécsi 424 csapata ellen hazai szezonnyitóján.

 

NKA Universitas PEAC - PINKK Pécsi 424 87-60 (23-13, 26-14, 25-18, 13-15)

Bajnokság, 2. forduló
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Ádám József, Goda László, Szilágyi Bálint

NKA Universitas PEAC: Burdick 7, Laczkó 6/6, Calhoun 23/12, Wentzel 12/6, Kiss 10. Csere: Szűcs 2, Olawuyi -, Simon 3/3, Sanchez 10/6, Selcova -, Kötő -, Kaszás-Pap 14.

PINKK Pécsi 424: Llubinets 9, Zsilinszki -, Vincze 14/6, Tenyér 2, Zivaljevic 22/6. Csere: Szűcs 4, Borbás -, Pucz -, Temes -, Horváth 3/3, Bojtár -, Kovács 6.

 



A bajnokság 2. fordulójában a Ludovika Csata 64-60-ra múlta felül a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklóst.

Sam Fuehring öt pontjával a mérkőzés legelején a Csata került kisebb lépéselőnybe. Ezt követően 5-5-nél egyenlített a BKG. Innen azonban újra ellépett a házigazda. Amikor Gyöngyösi Janka triplája célt ért, már 15-7-re vezetett a Csata és Gedei Tibor időkérése miatt állt a játék. Katona Szidónia állt a BKG élére. Egymaga öt pontot jegyzett, közte egy hárompontost, amivel 16-13-ra felhozta a csapatát. A negyedet pedig egy újabb vendég-tripla zárta. Ez Raina Perez nevéhez fűződött, amivel 17-16-ra a BKG vezetett. A második szakasz elején egy büntetővel növelte előnyét a BKG, de Czank Tímea triplája után már újra a Csatánál volt az előny.

A második etap első felében mindkét oldalon több lehetőség kimaradt. A negyedik perc elején Sam Fuehring alakította 21-20-ra az eredményt. A vendégek szakmai stábja időt kért, de mégis a Csata tudott váltani. A félidőig 12 pontot jegyző Sam Fuehring révén a hazaiak 28-22-re szakadtak el és volt labdájuk a nagyobb vezetéshez. Ezzel nem tudtak élni. Solanch Aldazabal hat pontjával 29-29-nél egyenlített a BKG. Ekkor még három perc volt vissza a félidőig. Már egyik csapat sem alakított ki nagyobb különbséget. Horváth Bernadett hárompontosával a szünetben 33-31-re a Csata ment. A harmadik negyedet is egy hazai tripla vezette fel. Ez Sam Fuehring nevéhez fűződött. A BKG azonban nem engedte magát leszakítani. Kayla Jones hármasa után 36-36-nál ismét utolérte ellenfelét.

A harmadik negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Sokáig három pontnál jobban egyik fél sem tudott ellépni. Mielőtt megtette volna, egy triplával egyenlített riválisa. Ezt a sormintát 42-42 után a BKG törte meg és 46-42-re szakadt el. A kisebb hátrányát azonban a negyed végére ledolgozta a Csata. Az utolsó 10 percnek 48-48-ról vágtak neki a felek. Három és fél percig nem talált be a hazai együttes, amit igyekezett kihasználni a BKG. Raina Perez, Ama Degbeon és Szabó Dóra pontjaival 55-48-as előnyt épített fel. Barnai Judit állt a csapata élére öt ponttal. Az utolsó négy percbe 57-53-ról érkeztek a felek. Sam Fuehring és Jaelyn Brown pontjaival 59-57-nél átvette a vezetést a Csata. Másfél perc volt vissza és innen egy triplával 60-59-re fordított a BKG. Az utolsó 12 másodpercben Horváth Bernadett révén újra a Csata ragadta magához a kezdeményezést. Erre már nem tudott válaszolni a BKG. Végül Horváth Bernadett két büntetőt is értékesített és így alakult ki a 64-60-as végeredmény.

 

Ludovika Csata - BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós 64-60 (16-17, 17-14, 15-17, 16-12)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 2. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Játékvezetők: Söjtöry Tamás Ferenc, Balog György Attila, Rácz Zsolt Róbert (Farkas János)

Ludovika-Csata: Brown 10/3, Fuehring 21/9, Horváth 10/6, Czank 3/3, Gyöngyösi 8/6. Csere: Szabó, Boros 2, Kast, Barnai 10.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Perez 19/6, Aldazabal 15/3, Katona 5/3, Zsámár, Jones 13/6. Csere: Szabó 2, Takács 1, Kovács, Degbeon 5.

 

Vármegyei szövetségek