Hatalmas csatában maradt alul a magyar válogatott a montreali negyeddöntőben
04
Sep
2022
Hatalmas csatában maradt alul a magyar válogatott a montreali negyeddöntőben
2022. szeptember 4.  |  08:35

A montreali FIBA 3×3 Women’s Series torna negyeddöntőjében a Farkas Petra, Hegedűs Janka, Papp Dia, Varga Eszter összeállítású magyar válogatott 14-10-es vereséget szenvedett Franciaország U24-es válogatottjától. Ezzel a mieink 8. helyen zártak a kanadai erőfelmérőn.

Az első perc pont nélkül telt, majd Hegedűs Janka találatával a magyar lányok kerültek lépéselőnybe. Erre duplával válaszolt a francia U24-es gárda, mely múlt héten az eaubonne-i  tornán diadalmaskodott és remek formában érkezett Montrealba. Ennél a 2-1-es állásnál közel két percre befagyott az eredményjelző. A franciák törték meg a kisebb kosárcsendet. Hegedűs Janka azonban újra megvillant, így az első megszakítás előtt 3-2-re felhozta a magyar csapatot.

A folytatásban a franciák szerezték az első pontot. Papp Dia betörése után azonban 4-3-ra feljöttünk. A riválisunk 1+1-es megoldással növelte előnyét, de Papp Dia ismét megvillant, így tartotta a lépést válogatottunk. A mérkőzés feléhez 7-4-ről fordultak a felek. Egy újabb találattal 8-4-re elléptek a franciák. A második megszakítás előtt azonban ismét jött Papp Dia és így 8-5-ről érkezett el a kisebb megszakítás.

Az utolsó három perchez érve Farkas Petra 8-6-ra hozta fel válogatottunkat. Gyorsan jött a francia válasz, de Farkas Petra ismét megvillant és ezzel 9-7-re alakította az eredményt. Papp Dia duplájával pedig 9-9-nél egyenlítettünk. Két perc volt hátra ekkor. Hatalmas küzdelmet láthattunk a pályán, ahol mindent kiadtak magukból a csapatok. A francia együttes került ismét lépéselőnybe és az utolsó percbe érve 12-9-re elszakadtak. Innen Papp Dia még 12-10-re felhozta a mieinket és volt támadása a magyar csapatnak az egyenlítésért. A triplakísérletet blokkolták a franciák, akik az utolsó másodpercben két büntetővel alakították ki a végeredményt és így 14-10-es sikerrel jutottak a négy közé.

A magyar válogatott a 8. helyen zárt a montreali tornán. Ezzel eldőlt, hogy a mieink nem lesznek ott a sorozat konstancai nagydöntőjében. A közvetlen riválisunknak számító Düsseldorf ZOOS ugyanis 11-8-ra felülmúlta az Egyesült Államokat a negyeddöntőben és ezzel megszerezte az utolsó kiadó helyet.

 

FRANCIORSZÁG U24 - MAGYARORSZÁG 14-10

FIBA 3x3 Women's Series
Montréal, Kanada

Franciaország U24: Coline Franchelin 7, Océane Monpierre 4, Camille Droguet 2, Emma Peytour 1.

Magyarország: Papp Dia 6, Farkas Petra 2, Hegedűs Dia 2, Varga Eszter.

Vármegyei szövetségek