Hibátlan teljesítménnyel jutott a 3x3 Nations League szuperdöntőjébe női válogatottunk
03
Aug
2022
Hibátlan teljesítménnyel jutott a 3x3 Nations League szuperdöntőjébe női válogatottunk
2022. augusztus 3.  |  22:00

A második játéknappal folytatódott a 3x3 Nations League szolnoki küzdelemsorozata, a forgatókönyv pedig a tegnapihoz hasonlóan alakult – ezúttal is női válogatottunk tornagyőzelmét hozta a nap.

A fiúk nyitottak egy remek győzelemmel: Izrael U21-es gárdája alig egy perccel a mérkőzés vége előtt még 18-15-ös előnyben volt, majd 19-16-ra és 20-17-re is elléptek, a magyar fiúk azonban két támadás alatt két duplát szórtak Rosic és Varga révén, így kiváló csatában 21-20 arányban diadalmaskodtak. Rögtön a következő meccset a lányok játszották, a Tenyér Zsófia – Jáhni Zsófia – Tóth Orsolya – Pusztai Petra felállásban szereplő gárda jó játékkal 17-11-re verte Csehországot, így az előző naphoz hasonlóan ismét döntőbe jutott. A folytatásban Ausztria 20-13-ra legyőzte férfi válogatottunkat, így Földi Sándor együttesének nem jött össze a finálé, a lányok viszont ha már ott voltak, 21-10-re „átszaladtak” Szlovénián, így újfent tornagyőztesként zártak.

Süle Krisztina gárdája ezzel összességében mind a 12 mérkőzését megnyerve, magabiztos játékkal jutott be a sorozat konstancai szuperdöntőjébe.  

Vármegyei szövetségek