U20-as B divíziós férfi Eb: Maradt még esélyünk a negyeddöntőre
17
Jul
2022
U20-as B divíziós férfi Eb: Maradt még esélyünk a negyeddöntőre
2022. július 17.  |  21:27
Mint arról beszámoltunk a délután folyamán, a magyar U20-as férfi válogatott 19 pontos vereséget szenvedett Bulgáriától, így 0-2-vel áll két forduló után a korosztályos B divíziós Európa-bajnokság csoportkörében.
 
A mieink az első napon Írország ellen kaptak ki két ponttal (65-67), míg a bolgárok elsőre 8 ponttal múlták felül a letteket (64-72), így a ma esti Írország-Lettország találkozón az volt a kérdés, marad-e még esélye a mieinknek a nyolc közé jutásra - ehhez a csoport első két helyének valamelyikén kellene végezni.
 
Ír siker esetén két darab két győzelemmel álló csapat lett volna két nyeretlen együttes ellen, Lettország azonban 13 ponttal nyert (59-72), ami miatt az utolsó, szerdai forduló még mindenki számára érdekes lesz.
 
A magyar válogatott 12:30-tól játszik majd a lettek ellen, és ha legalább 8 ponttal nyer, a bolgárok pedig legyőzik Írországot, akkor továbbjuthat Bors Miklós együttese - ebben az esetben a mieinknek legalább +6 lenne a kosárarányuk a Magyarország-Lettország-Írország minitabellán, míg a letteknek maximum +5, az írek -11-e pedig nem javulhat már.
 
Minden más eredmény esetén (ír győzelemnél, magyar vereségnél vagy maximum 7 pontos magyar sikernél) a 9-16. helyekért folytathatjuk majd a tornát.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek