Értékes harmadik helyet szerzett Bordeaux-ban női 3x3 válogatottunk
08
Jul
2022
Értékes harmadik helyet szerzett Bordeaux-ban női 3x3 válogatottunk
2022. július 8.  |  13:56
Szerdán és csütörtökön rendezték Bordeaux-ban a FIBA 3×3 Women’s Series idei negyedik állomását. A Böröndy Vivi, Papp Dia, Révész Luca és Tóth Franka összeállítású magyar válogatott értékes harmadik helyet szerzett a tornán.
 
 
A mieink bravúrral indították a tornát - írja a wbasket.hu. A csoportkör nyitányán egy sokáig emlékezetes mérkőzésen 18-17-re múlták felül a világbajnoki negyedik helyezett Litvániát. A győztes találatot Papp Dia szerezte.
 
A második csoportmérkőzésen 14-10-re győzte le a magyar csapat Romániát. Kulcsfontosságú mérkőzés volt, mivel a csoportgyőzelem jelentette azt, hogy a negyeddöntőben elkerülte válogatottunk a világbajnoki címvédő Franciaországot.
 
A negyeddöntőben Franciaország privát csapata, a Bordeaux Ballistik volt a rivális. Drámai küzdelemben 20-19-re nyertek a magyar lányok. Révész Luca térdsérülése miatt az utolsó öt percet három emberrel csere nélkül teljesítették a mieink. A győztes találatot az utolsó másodpercekben Papp Dia szerezte.
 
Az elődöntőben Spanyolországgal találkozott válogatottunk és 22-20-ra maradt alul. Révész Luca sérülése miatt végig csere nélkül küzdöttek hősiesen a lányok. Közel volt a csoda. Sokáig vezetett csapatunk, még az utolsó három percbe fordulva is 16-11 állt az eredményjelzőn. Innen fordítottak a spanyolok, de 20-20-ra még visszajöttünk. A spanyolok győztes találatát Sandra Ygueravide szerezte.
 
A torna döntőjében Spanyolország 21-15-re verte Franciaországot. Az MVP Sandra Ygueravide lett.
 
 
 
Fotó - wbasket.hu

Vármegyei szövetségek