Tippmix Férfi NB I: Kecskeméten is győzött, bronzérmes az Alba Fehérvár
18
Jun
2022
Tippmix Férfi NB I: Kecskeméten is győzött, bronzérmes az Alba Fehérvár
2022. június 18.  |  19:43
Továbbra is hiányos kerettel volt kénytelen kiállni a Kecskemét együttese, nem tudott pályára lépni hazaiaknál sem Pollard, sem Klobucar, sem Dramicsanin, míg a vendégeknél Fakuade volt maródi.
 
Több hibát is vétettek a csapatok a találkozó elején, az első három percben nem esett sok kosár (4-4). Davis csinált egy 2+1-es akciót, Wittmann szépített, egy szerzett labdát követően pedig már Ivkovic fordított (8-7). Fej-fej mellett haladtak a felek (12-13). Smith büntetője és Stark betörése is célt ért, három perccel a negyed vége előtt kezdett meglépni a vendég együttes, utóbbi ráadásul nem sokkal később két büntetőt is értékesített (12-18). Forray Gábor kapott technikai hibát. Sokáig úgy tűnt, hogy hatpontos fehérvári előnnyel fejezik be az első tíz percet a csapatok, ám két villámgyors kosárral meglépett tízzel az Alba Fehérvár. 14-24.
 
Tóth középtávolija nyitotta a második negyedet, ám Szabó hamar válaszolni tudott egy hármassal és lendületben is maradtak a vendégek, akik Davis büntetőjét követően már tizenöttel mentek (22-37). Ivkovic szépen oldotta meg a maga helyzetét, de a túloldalon Davis egy triplát is a helyére küldött, egyre jobban távolodott ellenfeléfől az Alba, főleg, hogy Smith is zsákolt egy nagyot (24-42). A hazaiak időkérését követően Kucsera szerzett egy távolit, majd Wittmann is betalált futtából, megkezdte a felzárkózást a KTE (30-42).Tovább folytatták a jó sorozatukat a hazaiak, újabb négy pont jött tőlük zsinórban és máris tízen belül volt a Kecskemét, ráadásul eladta a labdát a Fehérvár (34-42). Vojvoda hosszú vendég gólcsendet tört meg, de így is nyílttá vált a meccs a félidőre, pedig 18 ponttal is vezettek korábban a fehérváriak. 41-45.
 
A fordulás után minden vendég kosárra jött a válasz a hazaiaktól, ám Lukács 2+1-es akciójával egy kicsit megint lépéselőnybe került az Alba (46-52). Megint kezdtek belemenni egy adok-kapokba a csapatok, ez viszont több hibát is eredményezett mindkét oldalon (50-56). Hiába jött fel háromra Wittmannak köszönhetően a KTE, Szabó válaszolni tudott a sarokból. Ritmust tudtak váltani a hazaiak, előbb Milutinovics talált be távolról, majd egy gyors akció végén Ivkovic dobott ziccert, feljött egy pontra a Kecskemét (58-59). Szabó Zsolt lépett elő ezúttal a fehérváriaknál, neki köszönhetően nem tudott fordítani a hazai csapat a harmadik negyed vége előtt. 58-65.
 
A záró etap is hibákkal kezdődött, majd Wittmann és Karahodzsics kosaraival megint zárkóztak a hazaiak (62-65). Kucsera is hozzátette a magáét, aztán Wittmanntól jött egy gyorsindításos palánkos tripla, 9-0-val nyitották ezt a negyedet a hazaiak, fordítottak is (67-65). Smith tudott egyenlíteni, Pongó pedig visszavette a vezetést a csapatának, Lukács pedig hatra duzzasztotta a vendég-futást, ráadásul Wittmann technikait kapott (67-71). Karahodzsics faulttal együtt is bedobta a magáét, az utolsó négy és fél percre egypontos fehérvári előnnyel fordultak a felek (73-74). Vojvoda fontos triplát értékesített, Kiss pedig csak egy büntetőt dobott be. Megint jött Vojvoda, aki újatt hármast küldött a helyére, elment héttel az Alba Fehérvár (74-81). Milutinovics még fenntartotta a reményt egy távolival, de Vojvoda egyszerűen megállíthatatlan volt, a negyedben már a negyedik hármasát dobta (77-84). Smith is a helyére küldte a maga büntetőit, kilenc volt közte kevesebb, mint két perccel a vége előtt. Innen már nem tudtak csodát tenni a hazaiak, 2-0-ra megnyerte a párharcot az Alba Fehérvár, amely így elnyerte a bronzérmet az idei kiírásban, de a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét sem szégyenkezhet a teljesítménye előtt. 81-88.
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Alba Fehérvár 81-88 (14-24, 27-21, 17-20, 23-23)
 
Rájátszás, bronzmeccs, 2. mérkőzés
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Kapitány Gellért, Goda László, Farkas Gábor (Téczely Tamás)
 
Kecskemét: Tóth Barna 3, Jaramaz 7/3, Milutinovics 9/9, Kucsera 8/6, Karahodzsics 20. Cserék: Wittmann 23/9, Ivkovic 8, Kiss 3, Tóth Balázs -, Botka -, Takács E. -.
 
Székesfehérvár: Pongó 2, Vojvoda 19/12, Smith 17, Lukács 9, Davis 15/3. Cserék: Stark 12, Takács M. 3, Szabó 9/9, Omenaka 2, Balsay -, Kass -, Góbi -.

Vármegyei szövetségek