Tippmix Férfi NB I: Az Alba került előnybe a bronzcsatában
15
Jun
2022
Tippmix Férfi NB I: Az Alba került előnybe a bronzcsatában
2022. június 15.  |  19:39
A két nyert mérkőzésig tartó bronzmeccs előtt eldőlt, hogy a kecskemétiek kispadja tovább rövidült, ugyanis a gárda húzóembere, Xaviar Pollard sem tudta vállalni a játékot, később pedig kiderült, hogy Klobucar hiába melegített be, végül nem lépett pályára.
 
Davis a gyűrű alól szerezte meg a találkozó első kosarát, Jaramaz távolról válaszolt (2-3). A festékben egyelőre könnyű pontokat tudtak dobni a hazaiak, meg is léptek 8-3-ra. Fakuade visszatett támadólepattanójával meglett a közte tíz is, sokkal lendületesebben kezdték a meccset a hazaiak az erősen tartalékos KTE ellen (13-3). Omenaka is jól szállt be a padról, ám Forray Gábor időkérése után szépíteni tudtak a vendégek, előbb Wittmann dobott egy triplát, majd Tóth értékesített két büntetőt (15-8). A kis fellángolás után megint futott egy 5-0-át az Alba, amely ezt a magabiztosan megszerzett előnyt meg is tartotta a negyed végéig. 26-18.
 
Karahodzsics szépen centerezett a második felvonás elején, ám Fakuade hamar válaszolni tudott. Karahodzsics percei következtek, aki egymaga öt pontot rámolt be, de rendre jött a reakció a hazaiaktól, akik így folyamatosan megnyugtató fölényben kosárlabdázhattak (30-23). Stark és Wittmann is távolit dobott, majd Karahodzsics zsákolt egy gyorsindítás végén, iőt kért Matthias Zollner (33-28). A vendégek centerét a kis szünet sem lassította le, megszerezte a kilencedik pontját is, pillanatok alatt nyílttá vált a találkozó. Időben kapcsolt az Alba és két gyors kosárral visszaállította a közte nyolcat, ám Tóth hármasa megállította a nagy futást (38-33). Olyannyira, hogy innen megtáltosodtak a kecskemétiek és egy 11-4-es rohanással zárták le a félidőt, így meg is fordították a meccs állását, többek között Tóth, Wittmann és Karahodzsics remeklésének köszönhetően. 42-44.
 
A fordulás után hamar egalizálni tudtak a hazaiak, majd egy többperces gólcsend következett, amit végül Fakuade közelije tört meg (46-44). Milutinovics triplázott a sarokból, Lukács válaszolt szintén triplából (49-47). Tóth továbbra is ponterősen kosárlabdázott, aztán Vojvoda talált be (52-49). Pongó kettőből kettő büntetőt értékesített, Smith zsákolását követően időt is kért Forray Gábor (56-49). Ezúttal viszont nem tudott ritmust váltani a KTE, míg lendületben maradt az Alba, így újfent magabiztosra duzzasztotta az előnyét. 67-55.
 
Jaramaz szerzett pontokat a negyedik negyed elején, de Davis azonnal válaszolt egy hármassal (70-57). Továbbra is meg tudta őrizni a kétszámjegyű előnyét az Alba Fehérvár, amely Szabó büntetőjét követően már tizenötre hízott (75-60). Innen egy ideig felváltva jöttek a kosarak, az idő egyre csak fogyott, a Kecskemét pedig már nem tudott visszakapaszkodni érdemben. Az Alba Fehérvár hullámzó meccsen, de megérdemelten nyerte meg az első mérkőzést a bronzcsatában. 90-70.
 
 
Alba Fehérvár – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 90-70 (26-18, 16-26, 25-11, 23-15)
 
Rájátszás, bronzmeccs, 1. mérkőzés
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Cziffra Csaba Zsolt, Győrffy Pál Attila, Györfy Rúben (Bognár Tibor)
 
Alba: Pongó 2, Vojvoda 9/3, Lukács 17/9, Fakuade 13/3, Davis 15/3. Cserék: Stark 7/3, Takács 6, Smith 8, Szabó 5, Omenaka 8, Kass -, Góbi -.
 
KTE: Jaramaz 10/3, Ivkovic 3/3, Milutinovics 7/3, Kucsera -, Karahodzsics 15. Cserék: Tóth Barna 13/6, Wittmann 20/18, Kiss 2, Tóth P. -, Tóth Balázs -, Botka -.

Vármegyei szövetségek