Egy második és egy hetedik helyet szereztünk a belgrádi 3x3 tornán
12
Jun
2022
Egy második és egy hetedik helyet szereztünk a belgrádi 3x3 tornán
2022. június 12.  |  18:00
Pénteken és szombaton Belgrád 12 csapatos nemzetközi 3×3-as tornának adott otthont. A magyar válogatott két négyessel képviseltette magát az eseményen. A Böröndy Vivi, Hegedűs Janka, Papp Dia és Tóth Orsi alkotta négyesünk második helyen zárt, míg a teljesen U23-as Farkas Petra, Jáhni Zsófia, Révész Luca és Tóth Franka összeállítású gárda a 7. helyet szerezte meg az erős mezőnyben.
 
A csoportmérkőzéseket tekintve a Böröndy Vivi, Hegedűs Janka, Papp Dia és Tóth Orsi alkotta négyesünk megnyerte saját hármaát. Lengyelország 1. csapatát 17-9-re múlták felül. A találkozó utolsó percében bokasérülést szenvedett Papp Dia, így a második összecsapásra három fővel tudott felállni a magyar csapat. Ekkor hatalmasat küzdve 21-20-as vereséget szenvedtek a mieink Romániától. Hármas körbeverés alakult ki a csoportban, melyből 37 szerzett pontjának köszönhetően csapatunk jött ki a legjobban.
 
A Farkas Petra, Jáhni Zsófia, Révész Luca és Tóth Franka összeállítású négyes szintén egy győzelmet és egy vereséget jegyzett a csoportkörben. Mongólia 2. csapatát 21-18-ra győzték le a magyar lányok. A csoportdöntőn Lengyelország 2. együttesével szemben 21-13-ra maradtak alul. A csoport második helyén zártak a mieink.
 
A negyeddöntők során a Farkas Petra, Jáhni Zsófia, Révész Luca és Tóth Franka összeállítású csapatunk Angliával mérkőzött és 16-8-as vereséget szenvedett. Az igencsak fizikális összecsapást sokáig kifejezetten jól bírták a magyar lányok. Hét perc telt el a mérkőzésből, amikor még mindig csak 7-5-re vezetett az angol gárda. Ezt követően érvényesítette fölényét és nagyobb tapasztalatát riválisunk.
 
A Böröndy Vivi, Hegedűs Janka, Papp Dia és Tóth Orsi felállású csapatunk 21-8-ra győzte le Szerbia U23-as együttesét. Villámrajtot vettek a magyar lányok és három perc alatt 7-2-re léptek el. Az első megszakításnál már 9-3, a másodiknál 15-6 állt az eredményjelzőn. Szerencsére Papp Dia pénteki sérülése nem bizonyult súlyosnak, így tudta vállalni a játékot. 30 másodperccel a vége előtt éppen a nevéhez fűződött a mérkőzést lezáró 21. pont. 
 
A 7. helyért kiírt összecsapáson Farkas Petra, Jáhni Zsófia, Révész Luca és Tóth Franka összeállítású négyesünk 15-10-re győzte le Szerbia U23-as együttesét. Összességében 2 győzelemmel és 2 vereséggel zárta szereplését jó benyomást keltő fiatal csapatunk a rangos erőfelmérőn.
 
Az elődöntőben a Böröndy Vivi, Hegedűs Janka, Papp Dia, Tóth Orsi összeállítású csapatunk remek játékkal 15-13-ra legyőzte Németországot. A fordulatos találkozó középső szakaszában 10-6-ra vezettünk. Innen rövid időre átvették a kezdeményezést a németek, de a hajrából a mieink jöttek ki jobban.
 
A döntőben a magyar válogatott 19-11-es vereséget szenvedett Lengyelországtól. Az első játékmegszakításig 6-0-s előnyre tett szert riválisunk. Innen többször is felzárkózott két pontra válogatottunk, de összességében a lengyelek kézben tartották az irányítást.
 
 
A magyar válogatott a hétvégén nagyot küzdött. Szépen formálódik újjáalakuló válogatottunk játéka. Fontos győzelmeket arattak a belgrádi tornán a mieink és végig versenyképes formát mutatva zárt értékes második helyen rutinosabb felállású együttesünk. A fiatalok eközben rendkívül hasznos tapasztaltokat adó összecsapásokat vívtak.

Vármegyei szövetségek