Kerekesszékes kosárlabda: Zsinórban negyedszer bajnok a Soproni Tigrisek csapata
25
May
2022
Kerekesszékes kosárlabda: Zsinórban negyedszer bajnok a Soproni Tigrisek csapata
2022. május 25.  |  11:08
Már bajnokként játszhatta le Sopronban, a bajnokság záró fordulójában utolsó mérkőzéseit a Soproni Tigrisek együttese a kerekesszékes kosárlabda bajnokságban.
 
A soproni együttes a záró forduló előtt egy, legnagyobb riválisa, a Törekvés pedig négy vereséggel állt, így a fővárosiak akkor sem hozhatták volna be a soproniakat, ha a Tigrisek csapata a fordulóban mindkét mérkőzését elveszíti.
 
A záró forduló nyitó összecsapása rögtön a két élcsapat presztízs csatája volt. A bajnokság egyik legszínvonalasabb, legizgalmasabb találkozója végig szoros, kiélezett küzdelmet hozott. A hullámzó játékban hol az egyik, hol a másik félnek akadtak jobb periódusai - végül 42-38-ra a Törekvés győzött.
 
Ezt követően a fővárosiak egy szintén színvonalas összecsapáson 49-38-ra győzték le a szezon során rengeteget fejlődő PTE PEAC Rolling Basket együttesét.
 
A bajnokság záró mérkőzése, a soproni és a pécsi együttes találkozója látványos, kosarakban gazdag játékot hozott. Szünetben 1 ponttal még a pécsiek vezette, de remek - mondhatni, bajnokhoz méltó - harmadik negyedével végül a 56-44-re Soproni Tigrisek csapata diadalmaskodott.
 
Ezzel a soproniak győzelemmel zárták a szezont, és sorozatban 4. alkalommal nyerték meg a bajnokságot.
 
 
 
Fotó - Máthé Alexandra

Vármegyei szövetségek