Streetball: Jól indult a 30. évad
22
May
2022
Streetball: Jól indult a 30. évad
2022. május 22.  |  13:45
Kőbányán egy jó hangulatú, sikeres újítással "megspékelt" rendezvénnyel kezdetét vette a jubileumi 30. streetball szezon.
 
Ijesztően, záporral indult a rendezvény, s egyben a jubileumi évad, ám ez szerencsére hamar "elült", így azt a szép számú résztvevő, a 76 csapat - köztük egy spanyol női együttes - felfoghatta amolyan szezonnyitó, frissítő zápornak. Az első meccseken még azért óvatosabbak voltak a csapatok a 10 pályán, a rendezvény pedig kifejezetten kellemes, igazi streetball-időben folytatódott.
 
Két dobópályán rendezték az ügyességi viadalokat, rendkívül népszerű volt az újítás, az idei évadban debütáló szülő-gyerek three shots viadal. Volt, ahol a szülő, akadt, ahol a gyermek kosarazik, nagy sikert aratott az újítás.
 
Az viszont egy nagyon szép hagyomány Kőbányán, hogy a speciális olimpikonok is részt vesznek a streetballon - a Hársfa egyesület nem kevesebb mint 8 csapattal képviseltette magát.
 
Szintén hagyományosak az ügyességi versenyek, a zsákolóviadalt rendkívül látványos produkcióval nyerte Tóth Péter.
 
A kísérők részére rendezett kísérő programok is sikeresek voltak. A Kőbánya SC kiváló úszói és a hazai vb-re készülő szinkronúszó válogatott tagjai is népszerűek voltak, miként a nem kosárlabdára "szakosodott" ifjú látogatók részére kitalált célbadobó verseny is.
 
Remekül indult tehát a jubileumi évad. A sorozat jövő szombaton, május 28-án, Nyíregyházán folytatódik, ahová a megyei szövetség jóvoltából féláron, 6000 forintért nevezhetnek a csapatok csütörtökön éjfélig. Részleteket az érdeklődők a jól ismert www.streetballnet.hu oldalon tudhatnak meg.
 
 
 
 
Fotó - Streetball Hungary facebook

Vármegyei szövetségek