Női egyetemi döntő: Ezt várja a szakvezetés
18
May
2022
Női egyetemi döntő: Ezt várja a szakvezetés
2022. május 18.  |  07:52
Hétvégén Miskolcon rendezik a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság férfi és női négyes döntőjét. A hölgyek szakvezetői ezt várják a tornától:
 
 
2022.05.21, 11.00: TFSE - ELTE BEAC
 
Kováts Gabriella (TFSE): - Természetesen mint mindenki másnak, célunk az aranyérem megszerzése. Lépésről lépésre kell haladjunk. A sorsolásnak köszönhetően első körben csak és kizàrólag az ELTE csapatára fókuszálunk. Ezen a négyes döntőn, azt gondolom, egyetlen csapatnak sincs sétagalopp a döntőig, kemény ki-ki mérkőzésekre számíthatunk. Nincs könnyebb vagy nehezebb ellenfél, az érmekért Magyarország legjobb négy csapata küzd meg egymással, amelyek azonos erőket képviselnek. A mi águnkról három csapat is bekerült, nem tudom, ez könnyebbség vagy nehézség, hogy ismerjük már egymást. A DEAC ilyen szempontból talán egy picit kilóg, de még előnyükre is fordíthatják. Női kosárlabdáról beszélgetünk, itt nincs papírforma vagy esélyek, valljuk be, hektikusak vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy minden csapat maximálisan felkészült az elmúlt hetekben, és mindent meg fog tenni a győzelem érdekében. Kérdés, hogy az adott napon milyen formát fogunk ki, és mennyire tudunk koncentrálni a mérkőzés utolsó percéig. Izgatottan várjuk, hogy végre parkettre léphessünk!
 
Laklóth Anna (ELTE BEAC): - Rendkívül boldog vagyok, hogy sikerült megismételnünk a Final Fourba jutást. Idén csak a TF-es lányoktól kaptunk ki, emiatt örülünk neki, hogy a tornán ismét összemérhetjük erőinket, habár előzetesen úgy terveztük, hogy csak vasárnap fogunk találkozni. Az esélyesség terhe nem minket nyom, ettől függetlenül nagyon szeretnénk döntőt játszani, amiért mindent meg is fogunk tenni. Minden vágyunk a legfényesebb éremmel a nyakunkban hazatérni.
 
 
15.30: DEAC - UNI Győr SzESE
 
Kászoni Boglárka (DEAC): - Mindig lépésről lépésre próbálunk haladni. Nagyon örvendtünk, hogy a Győrt kaptuk, hiszen az amatőr bajnokságban is találkoztunk velük, ahol sikerült diadalmaskodnunk. Ennek ellenére ez egy más történet, de remélem, hogy a tavalyi kudarcunkat ki tudjuk javítani.
 
Dr. Barthalos István (UNI Győr SzESE): - A nyugati csoport első három helyezettje és a keleti bajnok jutott a négyes döntőbe, ahol nyugati harmadikként elvileg a miénk a legalacsonyabban rangsorolt csapat. Megpróbáljuk borítani a papírformát a keleti csoport bajnoka ellen. Mivel az amatőr bajnokikat is beszámítva mindkét csapat közel ötven mérkőzésnél jár a szezonban, kulcsfontosságú lesz az egészség, a frissesség és a jobb állóképesség.
 
 
 
Fotó: Práczki Péter

Megyei szövetségek