Tippmix Férfi NB I: 100 fölött az OSE, tartalékosan is legyőzte a Szolnok a Körmendet
04
May
2022
Tippmix Férfi NB I: 100 fölött az OSE, tartalékosan is legyőzte a Szolnok a Körmendet
2022. május 4.  |  20:30

Egy-egy elhibázott akciója után Hendlein szerezte meg az első kosarat egy szép összjátékot követően, kisvártatva Carev egyenlített (2-2). Kétszer is elszórta a labdát a KKK, a másodikat pedig Calhoun büntette meg egy hármassal, majd Hilliard kapott technikai hibát, Ihring pedig higgadtan büntetőzött (6-2). Price 2+1-es akciójával zárkóztak a vendégek, de Carev is behintett egy távolit (9-5). Hiába tudott mindig kosarat szerezni a somogyi gárda, mindig jött egy három pontot érő akció válaszként a túloldalon, előbb Carev süllyesztett el egy újabb trojkát, majd Molnárnak ütöttek oda, miközben a közeli kísérlete is bement, így növelni tudta a vezetését az MVM-OSE Lions, időt is kért Nikola Lazics (17-9). Ford jól szállt be a padról, ezzel tudták is lopni a távolságot a kaposváriak, de a negyed vége előtt Mesicek még bevágott egy triplát. 26-19.

Hilliard és Ford kosaraival jobban kezdte a második felvonást a KKK, majd utóbbi egy középtávolit is bedobott, a negyedet 6-0-val kezdő somogyiak feljöttek egy pontra (26-25). A fordítás egyelőre azonban még váratott magára, Carev egy szemfüles tempót értékesített, hogy aztán Ihring dobhasson két büntetőt (30-25). Hiába Ford ziccere, Burns csinált egy 2+1-es akciót a túloldalon, továbbra is a piros-feketék jártak előrébb, főleg, hogy erre még Calhoun is rá tudott pakolni egy hármast (36-27). Próbálkoztak a somogyiak, de jobb energiával kosárlabdázott az Oroszlány - sokatmondó statisztika volt az ekkor 22-9-es lepattanóarány -, nem sokkal később már kétszámjegyű volt a differencia a felek között (41-30). Ihring fogott ki egy remek periódust, egymást követő négy(!) támadást is triplával fejezett be, így magabiztos előnnyel zárta a félidőt az OSE. 54-39.

A fordulás után jobban belekezdett a Kaposvár, 8-1-gyel nyitottak a somogyiak, időt is kért Sebastjan Krasovec (55-47). Garamvölgyi tett vissza egy támadólepattanót, majd Calhoun triplája ment be, újfent kezdett elhúzni az OSE (60-47). Továbbra sem adta könnyen magát a KKK, előbb Martin szerzett két büntetőt, majd Price állt bele egy távoliba (60-52). Megint jött egy demoralizáló kosár a hazaiaktól, ezúttal Mesicek triplája hullott be, majd Hilliard szórta el a labdát, amit Mesicek újabb hármasa követett (66-52). Hiába kért időt Nikola Lazics, valaki mindig elkapta a fonalat a piros-feketéknél, kisvártatva már tizenhét volt a különbség. Kezdett teljesen szétesni a somogyiak támadójátéka, perceken keresztül nem tudtak tiszta dobóhelyzetet kialakítani, a játék képét tekintve pedig nem nagy meglepetésre a húszat is átlépte a differencia. 76-54.

A záró etapot Calhoun középtávolija nyitotta, amire Ford tudott válaszolni egy sarokhármassal (78-57). Egyre csak nyílt az olló a felek között, magabiztosan és energikusabban kosárlabdáztak az oroszlányiak, így a Kaposvárnak már nem volt visszaút. Az MVM-OSE Lions abszolút megérdemelten, magabiztosan győzte le a somogyiakat, ezzel pedig már zsinórban négy sikernél tart. 101-73.

MVM-OSE Lions – Kaposvári KK 101-73 (26-19, 28-20, 22-15, 25-19)
Bajnokság, középszakasz, középház, 8. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Földházi Tamás Péter, Győrffy Pál Attila, Nyilas István

OSE: Ihring 17/12, Carev 10/6, Calhoun 21/15, Burns 12, Molnár 11. Cserék: Ruják 3/3, Mesicek 24/12, Parrish -, Mucza -, Dorogi -.

KKK: Hilliard 8, Plézer -, Price 21/9, Hendlein 2, Martin 11. Cserék: Puska -, Krnjajszki 6, Diggs -, Ford 15/6, Csorvási -, Bogdán 10/6.

 

 

Center-kosarakkal indult a mérkőzés. Előbb Keller talált be közelről, az ellentámadásból Montgomery egalizált. Golomán is hozzászólt, ezzel továbbra is előnyben tartva csapatát. 8-8-nál érte utol a Falcót a Sopron, ekkor Mack volt eredményes távolról. A következő percekben is szorosan alakult a találkozó, sőt Myers középtávolija már hazai vezetést jelentett. 12-14 után jókor jött a vendégeknek Clark hármasa, majd Somogyi két remek megmozdulása. Perl előbb jól ziccerezett, majd távolról is betalált, közben pedig csak Fazekas talált be. Ezzel már 24-16-ra vezetett a bajnoki címvédő. Hazai oldalról Boriszov válaszolt, de még Perl és Clark kosara is belefért (18-28).

Egészen a negyed közepéig tartotta tíz pont körüli előnyét a Falco, majd elkezdett ebből valamelyest faragni a Sopron. Boriszov hárompontosára Perl-kosarak érkeztek, de Myers előbb közelről, majd távolról is be tudott találni. Golomán közelijével tízpontos lett újra a differencia, majd az ellentámadásból Takács triplája beakadt. Somogyi és Sövegjártó talált be a szombathelyieknél, a túloldalon pedig továbbra is aktív maradt Myers, akinek a vezérletével lőtávolságon belülre kerültek a soproniak az első félidő végére (38-44).

Nagy lendülettel vetette magát a második félidőbe a Falco, 9-2-vel indították a harmadik tíz percet. 40-53-s állásnál Myers büntetői szakították meg a vendégek rohanását. Elkezdett éledezni a hazai csapat, a 26. percben Boriszov középtávoliját követően 46-53 állt az eredményjelzőn. Ford hármasa is jó volt, ezzel kezdett szorossá válni a találkozó. Myers 2+1-es akciója után feljött egy pontra a Sopron. Hawkins zsákolt egyet, ezzel megtartva csapatának a vezetését. Ezután vendég kosarak érkeztek, így nyolc pontos előnnyel zárta a negyedet a Falco (53-61).

A folytatásban sem változott a játék képe, a Falco könnyedén szerezte pontjait, miközben a Sopron rendre célt tévesztett. Keller újabb triplája után 72-59-re vezettek a sárga-feketék bő hat perccel a vége előtt. Nem potyogtak a kosarak, ami a vendégeknek kedvezett. Perl közben szorgalmasan gyűjtögette pontjait, ezzel eldőlni látszott a mérkőzés. A végén még valamelyest sikerült kozmetikáznia az eredményen a soproniaknak: az utolsó öt pontot Montgomery és Takács jegyezte (70-81).

Sopron KC - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 70-81 (18-28, 20-16, 15-17, 17-20)
Bajnokság, középszakasz, felsőház, 8. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Papp Péter, Nagy Viktor, Goda László (Bognár Tibor)

SKC: Mack 3/3, Myers 22/6, Q. Ford 13/3, Sitku -, Montgomery 10. Csere: Fazekas 4, Boriszov 7/3, Csendes 3/3, Takács 6/6, Scholl -, Supola 2.

Falco: Somogyi 10/6, Sövegjártó 5/3, Perl 25/6, Golomán 12, Keller Á. 10/6. Csere: Hawkins 6, Takács Z. -, Verasztó -, Horváth Á. -, Clark 13/9.

 

 

Cakarun és Gordon gyors kosárváltásával vette kezdetét a mérkőzés, majd két labdaszerzést követően a Körmend lépett meg. Előbb White, majd Szavics zsákolta be ziccerét. Ezt követően a fiatalok éltek a helyzeteikkel, szolnoki oldalon Pallai vágott be egy triplát, a körmendiek részéről pedig Takács dobott egy kétpontost. Az 5. percben Rudner csontnélküli hármasával lett egál a meccs 8-8-as állásnál. Hármasra hármas volt a válasz, White sem hibázta el távoli helyzetét. 15-14-ig kellett várni az Olajbányász vezetésére, amikor Cummings talált be közelről. A folytatásban ismét a távoli dobások sültek mindkét félnél. Az utolsó percben Cakarun centerezett sikeresen, de White utolsó pillanatban elengedett duplája még belefért (20-20).

A második negyed első kosara is White nevéhez fűződött, a túloldalon Pongó volt eredményes. A körmendiek amerikai hátvédje továbbra is nagyon élt, harmadik tripláját is a helyére küldte, ami egyben a 15. pontja volt a 12. percben. Egészen 29-25-ig még a vasiaknál volt az előny, de a Szolnok Badzim kosaraival megfordította az állást, majd egyre jobban meglépett. A Körmend elrontotta a támadásait, rossz dobással fejezte be vagy éppen eladta a labdát. Az utolsó akció is sikeresnek bizonyult, Pongó hárompontosa időben érkezett, így tisztes, 12 pontos fórt harcolt ki magának az első félidő végére a Szolnok (41-29).

Valószínűleg fejmosást kaphattak a félidőben a körmendi játékosok, mert rögtön egy 7-0-s sorozattal kezdtek. White hárompontosa után kikérte idejét Gasper Potocnik, de ez egyáltalán nem használt. A szolnoki támadás eladott labdával fejeződött be, miközben Stokes bevágott egy hármast. Ezzel nem volt vége, a következő hazai támadás is sikertelenül zárult, Stokes pedig újabb hármast dobott be. Ezzel már 13-0-nál jártak a vasiak, a mérkőzést pedig megfordították 42-41-re. A 34. percben, Badzim közelije törte meg a Tisza-partiak rossz szériáját. Cummings is beszállt a pontgyártásba, a hazaiaknál volt az előny. A szolnoki szurkolók öröme azonban csak átmeneti volt, mert újra megrázta magát a körmendi együttes. A slusszpoén ismét az övék volt, Szavics félpályás triplájával ért véget a harmadik negyed (56-62).

Másfél perc alatt ledolgozta hátrányát a Szolnok, 62-62-nél Cummings egalizált. White és Krivacsevics pontjaival vette vissza a vezetést a Körmend, de a hazaiak újra egyenlítettek. A 36. percig, 69-68-ig volt szoros a találkozó. Ezt követően fokozatosan elhúzott a Szolnok. Cakarun kétszer közelről, Cummings és Badzim távolról talált be, ezzel 79-68-ra módosítva az eredményt. Hiába kértek időt a vendégek, innen már nem volt visszaút, a Szolnok Rudner záró triplájával magabiztos, 12 pontos győzelmet aratott a hullámzó mérkőzésen (82-70).

Szolnoki Olajbányász - Egis Körmend 82-70 (20-20, 21-9, 15-33, 26-8)
Bajnokság, középszakasz, felsőház, 8. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
V.: Benczur Tamás, Tóth Cecília, Farkas Gábor (Páli dr. Kálmán)

Szolnok: Pongó Má. 12/6, Pallai 9/6, Badzim 14/6, Rudner 11/9, Cakarun 19. Csere: Vincze -, Arabo -, Cummings 17/6, Sebők -.

Körmend: Stokes 8/6, White 25/12, Takács K. 2, Szavics 8/6, Gordon 8. Csere: Henry 8, Kenéz -, Krivacsevics 2, Martinez -, Ferencz 9/3.

 

Vármegyei szövetségek