Tippmix Férfi NB I: A KTE szinte végig vezetve nyert Debrecenben
03
May
2022
Tippmix Férfi NB I: A KTE szinte végig vezetve nyert Debrecenben
2022. május 3.  |  20:22
Drenovac betörését követően a hazai Debrecen szerezte a mérkőzés első kosarát, Klobucar egy leindítás végén egyenlített. Ezután beindultak a felek, kosár kosarat követett, majd egy jobb periódusnak köszönhetően kezdett meglépni a Drenovac és Dzeletovics húzta DEAC (9-5). Pollard betörése célt ért, majd Klobucar triplája hullott be egy kiosztásból, ezzel fordítani tudott a Kecskemét (9-10). Innentől fej-fej mellett haladtak a felek, felváltva változott a vezető csapat kiléte (15-14). A negyed vége előtt hiába hajrázott jól a Kecskemét és csinált egy 4-0-ás etapot, Dzeletovics az utolsó támadásban szépíteni tudott. 19-20.
 
Klobucár hármasára Dzeletovics közelről válaszolt, Drenovac kosara pedig már az egyenlítést jelentette a hazaiaknak (23-23). Érdekesség, hogy tizenkét perc játék után csak Dzeletovics (11 pont), illetve Drenovac (12 pont) szerzett kosarat a Debrecenben. Dramicsanin egymás után kétszer is betalált, megint kezdett lépéselőnybe kerülni a KTE (23-27). Balázsi Soma jól szállt be a kispadról, dobott is egy szép ziccert, míg a túloldalon Milutinovics csak egy büntetőt tudott értékesíteni. Gáspár sarokhármasa ért célt, ezzel pedig megint egál volt az állás (28-28). A két légiósa helyett ezúttal a magyar fiatalok tartották a Derebrecent lépésközelben, de a vezetést nem tudták átvenni a hazaiak, sőt, Pollard sportszerűtlen hibát harcolt ki, amivel kezdtek megint kicsit elhúzni a vendégek (30-35). Úgy tűnt, hogy kétszámjegyűre hízik a vendég előny, de Kerpel-Fronius két hármast is bedobott, de a félidő végét így is jobban zárták a kecskemétiek. 36-45.
 
Gyors triplaváltással indítottak a csapatok a fordulás után, előbb Pollard, majd Valerio-Bodon talált be (39-48). Pollard és Wittmann találataival már állandósult a kecskemétiek kétszámjegyű fölénye, amikor előbb Kerpel-Fronius, majd Dzeletovics is dobott egy-egy triplát (46-53). Dzeletovics harcolt ki sportszerűtlen hibát, ezzel pedig már 8-0-ás futásban voltak a hazaiak (48-53). Kisebb gólcsend következett, amelyet követően megint úgy tűnt, hogy meglép a Kecskemét, de időben kapcsolt a DEAC (54-58). A hátralevő másfél percben már csak Pollard büntetőjét jegyezhettük fel, aki Drenovac technikai hibája miatt állhatott a vonal mögé. 54-59.
 
Milutinovics közelijével startolt a záró játékrész, majd Pollard brusztolt be egy ziccert (54-63). Valerio-Bodon Vincent is megvillant, ráadásul Polyák is kosarat szerzett, nem adta továbbra sem könnyen magát a Debrecen (58-63). Próbált ritmust váltani a KTE, ami be is jött, elmentek kilenccel a vendégek, Berényi Sándor időt kért. Kerpel-Fronius egy sarokhármassal próbálta tartani az övéit, de Klobucar emberről is bevágta a maga távoliját a túloldalon (61-70). Előbb Gáspár tett vissza egy támadólepattanót, majd Dzeletovics dobott egy középtávolit, három és fél perc maradt (65-70). Pollard trojkája jókor jött a Kecskemétnek, de erre is tudtak válaszolni a hazaiak, Kerpel-Fronius már az ötödik hármasát szerezte (68-73). Klobucar is messziről célzott pontosan, így bár jól tartotta magát a DEAC, reális fordítási esélye nem volt, másfél perc maradt (70-76). Mindkét oldalon kimaradt egy-egy triplakísérlet, de az idő eközben egyre csak fogyott, így el is dőlt a mérkőzés. Derekasan helytállt a két légióssal felálló DEAC-Tungsram, de megérdemelten győzött a szinte végig előnyben játszó Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. 72-77.
 
DEAC-Tungsram – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 72-77 (19-20, 17-25, 18-14, 18-18)
 
Bajnokság, középszakasz, középház, 8. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
V.: Mészáros Balázs dr., Minár László, Fodor Attila (Farkas János)
 
DEAC: Kerpel-Fronius 15/15, Polyák 2, Valerio-Bodon 5/3, Drenovac 21, Dzeletovics 20/6. Cserék: Balázsi 2, Neuwirth 2, Gáspár 5/3.
 
KTE: Pollard 22/9, Klobucar 20/12, Milutinovics 3, Kucsera -, Karahodzsics 19. Cserék: Wittmann 6/3, Tóth -, Dramicsanin 7/3.

Vármegyei szövetségek