Kerekesszékes bajnokság: A DVTK bravúrja a soproniakat is segítette
01
May
2022
Kerekesszékes bajnokság: A DVTK bravúrja a soproniakat is segítette
2022. május 1.  |  20:20
Mindkét összecsapását megnyerte Miskolcon a kerekesszékes kosárlabda bajnokság vasárnapi fordulójában a Soproni Tigrisek együttese, amely a forduló után nagyot lépett bajnoki címe megvédése felé.
 
A miskolci fordulónak a Soproni Tigrisek együttese egy, legnagyobb riválisa, a fővárosi Törekvés csapata pedig két vereséggel vágott neki.
 
A nyitó összecsapáson hatalmas meglepetésre a DVTK 10 perc után 14-6-ra, a harmadik negyedet követően pedig 31-19-re vezetett a Törekvés ellen. A fővárosiak nagy hajrába kezdtek, de 2 pont megmaradt a Diósgyőr előnyéből, így a borsodiak nagy bravúrt bemutatva 39-37-re legyőzték a fővárosiakat.
 
Ezt követően a soproniak a parádés 16-2-es első negyedükre alapozva, minden negyedet megnyerve fölényes, 55-24-es győzelmet arattak legnagyobb riválisuk, a Törekvés ellen.
 
A záró összecsapáson a diósgyőriek igazolták, nem volt véletlen a Törekvés elleni bravúrjuk. A második negyed közepéig tartották a lépést a Tigrisek együttesével, majd a félidő hajrájában elhúzott a soproni társaság, s szünetben 10 ponttal vezetett. A második félidőt 6-0-lal kezdve 4 pontra felzárkózott a szívósan küzdő Diósgyőr, ám a szakasz közepén újra 10 pontosra nőtt a soproni előny. Ez az "üldözőverseny-jelleg" az összecsapás végéig megmaradt. Végül 5 ponttal győzött, s ezzel - valamint azzal, hogy a DVTK "elkapta" a Törekvést - nagy lépést tett a bajnokság megnyerése felé a Sopron.
 
Eredmények:
 
DVTK - Törekvés SE 39-37
Törekvés SE - Soproni Tigrisek 24-55
Soproni Tigrisek - DVTK 54-49
 
 
 
Fotó - Nagy Tamás facebook

Vármegyei szövetségek