Tippmix Férfi NB I: Erőt demonstrált a Falco az Alba ellen
30
Apr
2022
Tippmix Férfi NB I: Erőt demonstrált a Falco az Alba ellen
2022. április 30.  |  21:10
Keller és Golomán kosaraival indult a találkozó, de a folytatásban is csak hazai pontok érkeztek. Az Alba 13-0-ás állásnál kért időt, három perc alatt szedték össze ezt a hátrányt. A folytatásban Szabó Zsolt talált be távolról, amire Golomán szintén egy hármassal válaszolt. Perl is megszerezte első kosarát, de Pongó és Davis betalált. A Falco gyorsan rendezte sorait, a sárga-feketék visszaverték a fehérváriak felzárkózási kísérletét. A negyed végére pedig tetemes volt a hazai előny. 28-9.
 
Vojvoda és Váradi dobott kosarat a negyed elején. Váradi egy hármassal tette közé a húszat, Szabó pontjaival zárkózott az Alba. A szombathelyiek nagyon jól kosaraztak, edzőmérkőzés jellege volt a találkozó ezen periódusának, amiről az is árulkodott, hogy Milos Konakov plusz húsznál időt kért. Állandósult ez a különbség, 39-19 és 41-19 is volt a táblán. Matthias Zollner időkéréssel próbálta felrázni csapatát. Smith dobott egy hármast, de Váradi azonnal válaszolt rá. Perl duplájával növelte tovább az előnyét a Falco, Golomán pedig csapat ötvenedik pontját is megszerezte. 57-31.
 
A Falco brutálisan bekezdett a második félidő elején is, 8-0-ás rohamot csináltak. Az Albának már két percet követően időt kellett kérni. Szabó szerzett pontokat büntetőből, Smith pedig dobott egy duplát. Somogyi és Barac szerzett pontot, majd Fakuade dobott két kosarat. 69-39 volt az eredményjelzőn a negyed derekán. A Falco nagyon kevés energiát mozgósítva is tartotta tetemes előnyét a negyed végéig. 79-49.
 
Az utolsó negyedre nem maradt kérdés, a lényegi dolgok korábban eldőltek. Az Alba nagy árat fizetett az első negyed rövidzárlatáért. Az ott összeszedett hátrány után futottak egész mérkőzésen. A Falco remekül játszott az egész mérkőzésen, ekkora arányban is megérdemelten nyert.  96-72.
 
Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Alba Fehérvár 96-72 (28-9, 29-22, 22-18, 17-23)
 
Bajnokság, középszakasz, felsőház, 7. forduló
Aréna Savaria, Szombathely
V.: Földházi Tamás Péter, Tóth Cecília, Farkas Gábor (Hartyáni Zsolt)
 
Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: Váradi 19/3, Somogyi 14/3, Sövegjártó 6, Golomán 17/6, Keller 4. Cserék: Perl 14/3, Hawkins 8/6, Verasztó 6/6, Barac 8, Takács -, Horváth Á. -.
 
Alba Fehérvár: Pongó 9, Vojvoda 6, Lukács 12/3, Fakuade 7, Davis 6. Cserék: Smith 13/6, Omenaka 8, Szabó 5/3, Kass 2, Góbi -, Takács M. 4.
 
 
 
Henry egy ziccerrel szerezte meg a találkozó első kosarát, Myers hasonlóképp válaszolt (2-2). Henry egy középtávolit is eleresztett, majd Takács maradt üresen a palánk alatt (6-2). Mack betörésével még zárkózott a Sopron, de többször is eladták a labdát a vendégek, kezdett meglépni a Körmend (13-4). White gyorsindításos kosarát követően átlépte a tízet is a differencia, időt kért Kosztasz Flevarakisz (15-4). Mack büntetőivel folytatódott a találkozó, majd több percig nem esett kosár (15-6). Végül Takács törte meg a gólcsendet, majd Myers és Borisov révén kezdett közelebb férkőzni az SKC, ezúttal Antonisz Konsztantinidesz kért időt (17-10). A negyed hajráját jobban megnyomták a vasiak, visszaállt a közte tíz. 24-14.
 
Gyors kosárváltással indult a második felvonás, majd Gordon csinált egy 2+1-es akciót, amivel kialakult az addigi legnagyobb különbség a találkozón (29-16). Borisov célzott jól a büntetővonalról, de Gordon újabb kosarat szerzett faulttal együtt – bravúros mentéssel (32-18). Montgomery egy támadólepattanóval próbálta meg felrázni az övéit, de már a nyolcadik labdáját adta el a Sopron, Stokes pedig triplával büntetett, megint időt kellett kérnie Kosztasz Flevarakisznak (35-20). Három büntetővel zárkózott az SKC, majd Montgomery dobhatott Fazekas passzából, feljött tízre a vendég alakulat (35-25). Fazekas hármasával be tudott jönni tíz alá a Sopron, ráadásul Myers büntetői is célt értek (37-30). Kiss hagyta el a játékszert, ami után Mack gyalogolhatott el a gyűrűig, tizenötről ötre olvadt a Körmend előnye, Myers nagy hármasával pedig szinte már el is tűnt a különbség (37-35). Ezzel egyébként 15-2-es futásban volt a Sopron. Fazekas betörése és leosztását követően Montgomery egyenlített ki, White fontos támadólepattanót pöcizett vissza, de Montgomery a félidőt előtt hasonlóképp járt el, egállal mehettek nagyszünetre a csapatok. 39-39. 
 
A nagyszünetben Halász kapott egy technikait, így Ferencz büntetőjével nyitott a Körmend a fordulás után, majd White dobott egy akrobatikus ziccert (42-39). Mindkét oldalon kimaradt egy-egy tripla, majd Montgomery kapott labdát a festékben, ám a túloldalon Myers kapott technikai hibát színészkedésért. Az esetből jól jöttek ki a hazaiak, ugyanis Ferencz büntetőjére Szavics tett még rá egy sarokhármast (46-41). Montgomery egy támadólepattanót zsákolt vissza ezúttal, de válaszolni tudott a Körmend, ráadásul Stokes triplát dobott (49-43). Ezekben a percekben Borisov kosaraival tartotta magát az SKC, de Ferencz hármasát követően megint kezdett ellépni a vasi együttes (54-47). Potyogtak a kosarak, amiből úgy nézett ki, hogy a Körmend jött ki jobban, White ziccerével megint meglett a közte tíz (59-49). Myers újabb technikait kapott – az M4 Sport+ közlése szerint azért, mert hozzávágta a labdát a játékvezetőhöz -, így pedig el is kellett hagynia a játékteret. Ennek ellenére is kicsit kezdett megint szétesni a Sopron, időt is kértek a vendégek (62-49). Mack kosaraival jött be tíz alá az SKC, de Gordon válaszolni tudott (64-53). Nagyot hajrázott a negyed végén a vendég együttes, de White utolsó másodperces kosara jól jött a hazaiaknak. 66-58.
 
Ford hat büntetőt is dobhatott a záró felvonás elején, ezekből ötöt a helyére is küldött, feljött háromra a Sopron, időt kért a Körmend (66-63). Közel két és fél percet kellett várni az első vasi kosárra, Ferencz szerezte, majd egy jó védekezés után Gordon is hozzátett kettőt (70-63). Borisov egy rá jellemző tempót küldött a helyére, majd a büntetővonalról is jól célzott (70-67). Elkapták a fonalat a piros-feketék, innen csináltak egy 7-2-es rohanást, így nyolcpontos előnnyel várhatták az utolsó négy percet (77-69). Hiába Mack három jó büntetője, nem tudott zárkózni a Sopron, feljavuló játékkal őrizte az előnyét a Körmend (81-72). Borisov büntetői és Mack hármasa következett, szoros végjátékra volt kilátás (81-77). Borisov emberről is betalált, már csak kettő volt közte, amikor másfél perc volt hátra (81-79). Henry faulttal együtt juttatta a gyűrűbe a labdát, bedobta a plusz egyet is (84-79). Borisov ezúttal nem tudott bravúrt csinálni, ami gyakorlatilag el is döntötte a találkozót. Az Egis Körmend egy hullámzó, de izgalmas meccsen verte meg a Sopron KC csapatát. 86-79.
 
Egis Körmend – Sopron KC 86-79 (24-14, 15-25, 26-19, 20-21)
 
Bajnokság, középszakasz, felsőház, 7. forduló
Körmendi Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Csaba Zsolt, dr. Mészáros Balázs, Ádám József (Bogárdi János)
 
Körmend: Stokes 19/15, Takács 6, White 16, Szavics 9/3, Henry 11. Cserék: Kiss -, Martinez 2, Ferencz 11/6, Durázi -, Gordon 12.
 
Sopron: Mack 21/3, Myers 10/3, Ford 7, Sitku -, Montgomery 15. Cserék: Halász -, Fazekas 6/6, Takács -, Borisov 20, Werner -.
 
 
 
Bognár centerezése jelentette az első pontokat a találkozón, Price válaszolt hamar (2-2). Bognár jól elkapta az elején a fonalat, ezután egy palánkos hármast is eleresztett, majd egy kivédekezett akció után Alston is betalált, jobban kezdtek a vendégek, olyannyira, hogy rögtön az elején megléptek tíz ponttal, időt kért Nikola Lazics (2-12). Hilliard egy 2+1-es akcióval kezdte meg a kaposvári felzárkózást, majd Price izmozott be egy ziccert (7-12). Bognár és Alston kosaraival akart ellépni megint a Szeged, sőt, utóbbi gyorsindításos kosara után megint kétszámjegyű volt a különbség (7-18). Ahogyan a szezonban már többször is, a hosszabb kihagyás után ezúttal sem találta a játékát a KKK. 16-28.
 
A második etapot már jobban indították a somogyiak, Hilliard és Ford büntetővel be is jöttek tíz alá, ám egyből jött alston triplája a túloldalon (20-31). Sokáig egymás után jöttek a kosarak és tíz pont körül mozgott a differencia, majd Alston közelije és Davis távolija után újfent időt kellett kérnie a kék-fehéreknek (26-40). A kis szünet után Plézer célzott pontosan a triplavonalon túlról, de erre is tudott reagálni a Szeged, a remek fromában kosárlabdázó Alston a büntetővonalról engedett el egy középtávolit (29-42). Rengeteg büntetőt kihagytak a hazaiak, amit rendre megbüntetett a Szedeák, egyre csak nyílt az olló a felek között (29-48). Keller második hármasát követően már a húsz pontot is átlépte a differencia, amin csak minimálisan tudott kozmetikázni a Kaposvár a nagyszünetig. 36-55.
 
A fordulás után Cook csinált egy 2+1-es akciót és hiába akadt be Diggs hármasa, Cook újabb kosarat szerzett és ezzel a lendülettel nyomott is tovább a Szedeák (39-65). Nemcsak a támadó, hanem a védőoldalon is gondjai voltak a hazaiaknak, egészen könnyű kosarakat szerezve ostromolta már a hetven dobott pontot huszonöt perc játék után a Szeged (42-66). Szinte a semmiből elkapták a fonalat a kaposváriak és egy 7-0-ás futással jelezték, még nem gondolják úgy, hogy vége lenne a meccsnek, Simándi Árpád azonnal időt kért (49-66). Persons fontos triplát dobott vendég szempontból, Krnjajszki hamar válaszolni tudott (54-69). Diggs dobhatott három büntetőt, a korábbi huszonhat helyett már csak tizenkettő volt közte (57-69). Krnjajszki tört be, majd Davis dobott egy nehéz duplát, kezdett egyre kiélezettebbé válni a találkozó. Hendlein sarokhármasa azt jelentette, hogy hosszú idő után újra egyszámjegyű volt a differencia, de a negyed vége előtt még Persons is beköszönt távolról. 62-74.
 
Bognár ziccerével indult a záró felvonás, Martintól jött a negyedik etap első somogyi kosara (64-76). Davis szemfüles labdacsenése után Persons állt bele egy triplába, majd Hendlein is eredményes tudott lenni (66-79). Minden kaposvári kosárra válaszolni tudott a Szedeák ezekben a percekben, 15-13 pont környékén stagnált a különbség (68-83). Martin csinált egy 2+1-es akciót, majd Ford dobhatott két büntetőt, de mindkettőt kihagyta, Davis ziccere pedig bement a túloldalon (71-85). Akárhányszor azért támadott a KKK, hogy bejöjjön tíz alá, mindig elkövetett egy-egy hibát, az idő pedig vészesen fogyott (73-85). Davis harcossága egy támadólepattanót és két pontot ért, három és fél perccel a vége előtt időt kért Nikola Lazics (73-87). Price hármasával kapaszkodott az utolsó szalmaszálba a Kaposvár, majd a légiós egy ziccert is dobott, nagy próbálkozások árán bejöttek tíz alá a hazaiak, Simándi Árpád kért ezúttal időt (78-87). Cook csak az egyik büntetőjét dobta be, míg Ford csinált egy 2+1-es akciót, két perc maradt (81-88). Jól védekeztek a kaposváriak, ami után Price robogott végig a pályán, másfél perccel a vége előtt már csak öt volt közte (83-88). Alston fontos középtávolit süllyesztett el, míg Price távolija kimaradt, ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. A Naturtex-SZTE-Szedeák abszolút megérdemelt, fontos sikert aratott a későn ébredő Kaposvári KK otthonában. 88-96.
 
Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 88-96 (16-28, 19-27, 26-19, 26-22)
 
Bajnokság, középszakasz, középház 7. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Praksch Péter Árpád, Nagy Viktor, Fodor Attila (Téczely Tamás)
 
Kaposvár: Hilliard 15, Plézer 3/3, Price 18/3, Hendlein 7/3, Martin 15. Cserék: Krnjajszki 7/3, Diggs 6/3, Ford 14, Csorvási 2.
 
Szeged: Persons 14/9, Cook 19/6, Szatmári -, Bognár 12/3, Alston 30/3. Cserék: Davis 11/3, Polányi 4, Keller 6/6, Kerpel-Fronius -, Mayer -, Filipovic -.
 
 
 
A nagyon szoros középházban minden mérkőzésnek nagy jelentősége van a legjobb nyolc közé jutás szempontjából. Nem volt ez másképp Kecskeméten sem, ahol a hazaiak az egy győzelemmel mögöttük álló Oroszlányt fogadták.
 
6-0-s sorozattal indítottak a vendégek, az első kosarat a hazaiaknál Pollard jegyezte. Az OSE azonban továbbra is ihletett formában támadott, Carev behintett egy triplát, érkezett is Forray Gábor időkérése. Mindez hiába, mert a kecskemétiek elrontották a támadásukat, Ihring pedig szintén távolról volt eredményes. Ezt követően talált be Kiss közelről, de még mindig tíz pont volt a vendégek előnye. Magához tért a KTE, Milutinovics és Dramicsanin kosarai után feljöttek 10-16-ra. Utána ismét az oroszlányiak léptek meg, de nem hagyták magukat a hazaiak és Pollard öt pontja után már szoros volt a mérkőzés. A negyedet Dramicsanin és Mesicek büntetői zárták (18-22).
 
A 13. percben sikerült utolérnie a hazaiaknak a vendégeket, ekkor Karahodzsics talált be közelről. Fordítaniuk azonban nem sikerült, mert jött Parrish, majd Calhoun távolija. Mindkét oldalon sokat hibáztak ebben a szakaszban a csapatok, a Kecskemét Dramicsanin pontjaival lopta a távolságot. Az Oroszlánynak mindig volt válasza, úgy nézett ki, hogy néhány pontot meg tud őrizni előnyéből az első félidő végére is. Nem így lett, mert Milutinovics triplája még belefért a dudaszó előtt, ezzel először vezetett, és zárta előnnyel a félidőt a KTE (36-35).
 
Ihring pontjaival vette kezdetét a második félidő, ezzel gyorsan visszavette a vezetést az OSE. Pontjait Burns toldotta meg, de előbb Pollard egy betörésből, majd Wittmann távolról válaszolt. Ihring újabb távolit küldött a helyére, majd egy közelit is. Tarthatatlan volt ebben a szakaszban a vendégek irányítója. Ezután Pollard ügyesen gyűjtögette pontjait, amivel meccsben tartotta a csapatát, majd a 30. percben a vezetést is visszavette neki. Calhoun triplával válaszolt, majd újabb pontok érkeztek Pollardtól. Hiába volt egyenlő, Parrish hárompontosa és Ihring duplája is belefért, így ötpontos fórral várta az utolsó játékrészt a vendég együttes (55-60).
 
Ahogy az várható volt, a záró etap még sok izgalmat tartogatott. Az első két percben csak Karahodzsics talált be, ezzel feljött 59-60-ra Forray Gábor csapata. Bő három perc után már egál volt a meccs, amikor Mesicek két büntetője után Dramicsanin vágott be egy hármast. Ez lendületbe hozta a hazaiakat, Klobucar büntetőjét Dramicsanin toldotta meg egy újabb hármassal. Nagyon kellett a vendégeknek Mesicek triplája, de Dramicsaninnak újra volt válasza. 72-69-nél Mesicek a következő támadásnál is elvállalta a távolit, ami újra célba ért. A szlovén hátvéd tarthatatlan volt, hiába dobott be Klobucar és Pollard is egy-egy duplát, ő mindegyikre hármassal válaszolt. 76-78-nál még Pollard egyenlített, de az időkérést követően Mesicek a sarokból, középtávolról nem hibázott. Alig maradt több, mint egy másodperce a hazaiaknak. Az időkérést követően már nem tudtak kosarat szerezni, így nagy izgalmak közepette az Oroszlány idegenben tudott nyerni, köszönhetően Mesicek extra játékának (78-80).
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - MVM-OSE Lions 78-80 (18-22, 18-13, 19-25, 23-20)
 
Bajnokság, középszakasz, középház 7. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok,
V.: Kapitány Gellért, Goda László, Györfy Rúben (Farkas Zoltán)
 
Kecskemét: Pollard 27/3, Ivkovics -, Milutinovics 10/3, Klobucar 7, Karahodzsics 6. Csere: Dramicsanin 21/6, Wittmann 5/3, Kiss D. 2, Kucsera -.
 
Oroszlány: Ihring 19/9, Mesicek 25/12, Calhoun 8/6, Carev 5/3, Burns 10. Csere: Garamvölgyi 2, Parrish 6/6, Ruják 5/3, Dorogi -, Mucza -.
 
 
 
Tét nélküli mérkőzés játszott Nyíregyházán egymással a HÜBNER Nyíregyháza BS és Zalakerámia ZTE KK csapata az alsóház 6. fordulójában. Az már két fordulóval korábban eldőlt, hogy ez a két csapat biztosan bennmarad az élvonalban. Ez meglátszott a két együttes összeállításán is: hazai oldalon a paksi mérkőzéshez hasonlóan csupán Coleman és Suárez lépett pályára a légiósok közül, míg a ZTE-ben csak Holton jutott szóhoz.
 
Németh és Holton pontjainak köszönhetően a vendégek vezettek az első percekben, majd 5-4-nél Bazsó triplája után a Nyíregyházánál volt az előny. Bus büntetőire Holton válaszolt távolról. 7-7 után újra a hazaiknak sikerült meglépniük, Coleman és Bazsó is behintett egy-egy hárompontost. Ezúttal gördülékenyebb volt a hazaiak játéka a felforgatott összeállításban, mint az előző fordulóban Pakson, ezáltal élvezhetőbb volt a játék is. A ZTE Révész és Németh révén szűkítette a különbséget, de egyenlíteniük nem sikerült. Az utolsó percben Kozák duplájára Simo válaszolt. A slusszpoén azonban Mokánszkié volt, akinek a triplája zárta a játékrészt (20-15).
 
6-0-val indult a második negyed, Anda 2+1-es akciója után 26-15 állt az eredményjelzőn. Csuti triplájával kapaszkodtak a zalaiak, majd Suárez ziccerezett pontosan. Tartotta nyolc pont körüli vezetését a hazai együttes. A vendégeknél Holton próbálta kezébe venni a kezdeményezést. Az amerikai be is talált távolról, de rögtön válaszolt rá az ellentámadásból Suárez. Több elhibázott támadás után Polster dobott be egy triplát. Erre Bazsó válaszolt újfent távolról. Az utolsó pillanatban még Takács duplája belefért, így hat ponttal vezetett a félidőben a Nyíregyháza (34-28).
 
Horti hárompontosával indult a második félidő. Az ellentámadásból Coleman tudott eredményes lenni, majd Horti kihagyott közelije után Mokánszki vágott be egy triplát. Simo és Szobi is hibázott, nem úgy Coleman, akinek a hármasát követően 42-31 állt az eredményjelzőn. Holton pontjaival kapaszkodtak a zalaegerszegiek, de izgulnia így sem kellett a hazai publikumnak. A negyed második felében viszont elkezdett olvadni a nyíregyházi előny, Szalay büntetői, majd Holton távolija után 46-44 volt az állás. A legjobbkor jött a hazaiaknak Madár hármasa, majd Suárez egymást követő több jó megoldása. A chilei játékosnak köszönhetően kilenc ponttal vezetett a záró tíz perc előtt a Blue Sharks (58-49).
 
Sok hiba csúszott a csapatok játékába, ami a hazaiaknak kedvezett. Tíz pont körül állandósult az előnyük. A 37. percben még felcsillant a ZTE előtt a remény, amikor Csuti távolról volt eredményes, ezzel lőtávolságon belülre hozva csapatát. 63-57-nél azonban már nem sikerült közelebb kerülnie a vendégeknek, és végül magabiztos győzelmet aratott a Nyíregyháza (73-63). Ezzel a hazai győzelemmel pedig megelőzte a zalaiakat a tabellán és a 11. helyen zárta a bajnokságot.
 
HÜBNER Nyíregyháza BS - Zalakerámia ZTE KK 73-63 (20-15, 14-13, 24-21, 15-14)
 
Bajnokság, középszakasz, alsóház 6. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
V.: Tőzsér Dénes Kelemen, Sörlei Attila, Major Ádám (Balogh László György)
 
Nyíregyháza: Bus 8, Kiss B. 4, Bazsó 9/9, Coleman 8/6, Suárez 16/9. Csere: Mokánszki 12/9, Anda 7, Kozák 2, Szobi 4, Madár 3/3.
 
ZTE: Takács M. 2, Polster 5/3, Németh Á. 8, Révész 10, Holton 16/9. Csere: Csuti 9/9, Szalay 2, Simo 5/3, Makkos 3, Horti 3/3.
 
 
 
Pontgazdagra sikeredett a találkozó első három perce, mindkét csapat remekül dobott, gyakorlatilag minden beesett, amit ráemeltek a csapatok. Bíró az egyik, Eilingsfeld a másik oldalon termelte a pontokat. A negyed közepén 12-12 volt a táblán. Haynes-Jones és Brzoja pontjaival folytatódott a találkozó, de Donaldson is dobott egy kosarat. Kovács távolról, Bíró közelről dobott pontot, alig bírták vezetni a jegyzőkönyvet annyi pont született. Bíró Olivér parádésan játszott, tizenöt pontig jutott tíz perc alatt. 29-25.
 
Gyors kosárváltással indult a második negyed, Ivosev és Taylor talált be. Haynes-Jones pedig hárompontossal növelte a hazai előnyt. Brown és Donaldson is pontot dobott, folytatódott a “tüzijáték”. A hazaiak többször próbáltak meglépni, de az ASE-nak mindig volt válasza, így a negyed közepén 43-37 volt az eredményjelzőn. Az újabb pécsi kosarat követően időt kért Jan Pavlik. ASE kosarak következtek. Egy perccel a félidő vége előtt egyenlíteni is tudott az ASE, az utolsó percben pedig a vezetést is átvették. 49-51.
 
Bíró Olivér büntetőkből egyenlített. Kevés pont született a második félidő első öt percében, minimális különbséggel az ASE vezetett. 55-59 volt az eredményjelzőn a harmadik negyed közepén. Bíró és Meleg pontjaival zárkóztak a hazaiak. Pacevicius duplát, Meleg triplát dobott. Egyenlő volt az állás. Pontatlanul dobott mindkét csapat, ebben a negyedben leginkább a küzdelem dominált. A negyed végét megnyomták a vendégek. 61-68.
 
Goldring hármasával indult az utolsó negyed, Frank válaszolt rá. Kovács Ákos is betalált, Kiss pedig hármast dobott. Tíz fölé nőtt az ASE előnye. Ivosev kosarával zárkóztak a hazaiak. 72-79 volt az állás öt perccel a vége előtt. 81-90.
 
Pécsi VSK-VEOLIA – Atomerőmű SE 81-90 (29-25, 20-26, 12-17, 20-22)
 
Bajnokság, középszakasz, alsóház, 6. forduló
Pécs
Benczur Tamás, Szilágyi Bálint, Horváth Csongor Béla (Fekete László)
 
Pécsi VSK-VEOLIA: Haynes-Jones 9/3, Donaldson 14/3, Bíró 25/3, Ivosev 19, Meleg 11/3. Cserék: Popadic -, Goldring 3/3.
 
Atomerőmű SE: Kovács 17/9, Frank 2, Keith 14, Eilingsfeld 12/3, Brzoja 12. Cserék: Pacevicius 13, Taylor 7/3, Brown 5/3, Pajor 3/3, Karosi -, Kis 3/3, Orogona 2.

Vármegyei szövetségek