Tippmix Férfi NB I: Kialakult a playout párosítása
23
Apr
2022
Tippmix Férfi NB I: Kialakult a playout párosítása
2022. április 23.  |  22:26
Wilson és Barnett révén jobban kezdtek a vendégek, Taylor büntetőivel lettek meg a paksiak első pontjai (2-4). Nem volt túlságosan pontgazdag az első pár perc, a negyed derekán 6-6 volt az állás. Eilingsfeld büntetőivel előnybe kerültek a paksiak, de erre jött egy nagy futás a ZTE-től, Parks triplája után időt is kellett kérnie Jan Pavliknak (8-13). A kis szünet ellenére ritmusba maradt a Zalaegerszeg, Barnett süllyesztett el egy triplát a sarokból, kezdtek meglépni a kék-fehérek (8-16). Pacevivius csak egy büntetőt dobott be a kettőből, majd egy kicsit elszabadultak az indulatok, az Holton technikai hibát, míg Brzoja sportszerűtlent kapott (10-18). Bár többször is megvolt a lehetőségük a vendégeknek arra, hogy tízzel is meglépjenek a negyed vége előtt, végül maradt a közte nyolc. 15-23.
 
Pajor a sarokból dobott triplát a második felvonás elején, de Barnett középtávolija kis gondolkodás után gyűrűbe ment a túloldalon (18-25). Eilingsfeld a szokásos harcosságával tartotta az övéit, Pajor újabb hármasa után pedig a ZTE kért időt (23-25). Egyre jobban pörgött fel az ASE, jöttek a szerzett labdák és a lepattanók, Taylor triplájával pedig már a hazaiaknál volt az előny (26-25). Nem roppant meg a Zalaegerszeg, Horti szerzett zsinórban négy pontot, majd Barnett is dobott két büntetőt (28-31). A magasember ihletett formában kosárlabdázott, egy hármast is a helyére küldött, megint kezdett meglépni a ZTE, ám Frank és Eilingsfeld vezérletével megint lopta a távolságot az ASE (32-34). Goins és Barnett is a triplavonalon túlról célzott pontosan, ezután pedig megint meglépett a Zalaegerszeg a félidő előtt, Wilson utolsó másodperces bravúrkosarával pedig a tíz is meg lett közte. 35-45.
 
A fordulás után Barnett és Kovács is kihagyta a maga büntetőit, végül Brzoja hármasa jelentette az első kosarat (38-45). Holton tette vissza a saját támadólepattanóját a túloldalon, de Eilingsfeld is két pontot szerzett (40-47). Továbbra sem tudott azonban ennél közelebb jönni az ASE, ezúttal DeCosey trojkája akadt be, megint meglett a kétszámjegyű differencia (40-50). Újabb rohamot kezdtek meg a paksiak, előbb Goins, majd Eilingsfeld talált be a festékből, majd Taylor csinált egy gyorsindítást (47-51). DeCosey és Taylor pontjai következtek a vendégek időkérése után. Nagyot küzdöttek a hazaiak, próbáltak kapaszkodni az utolsó szalmaszálba. 50-55.
 
Pacevicius lépett be az alapvonalon, tovább zárkózott az ASE, ráadásul a vendégek eladták a játékszert, ami után nem sokkal Barnett kapott egy technikai hibát, Taylor büntetett (53-55). DeCosey nagy triplát dobott, de Eilingsfeld hamar válaszolt, továbbra is fej-fej mellett haladtak a felek, de összességében őrizte előnyét a ZTE (55-58). Wilson dobott egy ziccert faulttal együtt, igaz, a ráadás kimaradt, megint öt volt a differencia. Sokáig megállt 4-5 pont körül a különbség, amikor Németh triplázott a sarokból, időt kértek a hazaiak (58-65). Eilingsfeld tett vissza egy támadólepattanót, ám Wilson teljesen üres ziccert dobhatott a túloldalon, nem sikerült zárkóznia a Paksnak és már csak három és fél perc volt vissza (60-67). Nem adta fel az ASE, Eilingsfeld büntetői bementek, majd Taylor dobott egy nagy hármast, igaz, hamar jött a reakció Wilsontól - két és fél perc maradt (65-69). Bár nem szerzett kosarat a következő támadásból a ZTE, sikerült hosszan támadnia. Brzoja maradt üresen a festékben, újra feljöttek kettőre a paksiak, másfél perc volt hátra, időt kért Emir Mutapcic (67-69). Mindkét oldalon kimaradt egy-egy lehetőség, majd negyvenhárom másodperccel a vége előtt Parks állt bele egy hármasba, be is ment, időt kért Jan Pavlik (67-72). Brzoja eladta a labdát, melyet követően Taylor kapott sportszerűtlen hibát, Wilson pedig mindkét büntetőjét bedobta (67-74). Némethnek ütöttek oda a hazaiak, aki szintén jól célzott, ezzel pedig eldőlt a találkozó. Az Atomerőmű SE nagyot küzdött, de megérdemelt sikert aratott a Zalakerámia ZTE KK együttese. Ezzel eldőlt, hogy a ZTE és a Nyíregyháza már biztosan jövőre is az első osztályban fog játszani, míg az ASE és a Pécs készülhet a play-outra. 69-78.
 
Atomerőmű SE – Zalakerámia ZTE KK 69-78 (15-23, 20-22, 15-10, 19-23)
 
Bajnokság, középszakasz, alsóház, 4. forduló
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
V.: Papp Péter, Frányó Péter, Minár László Balázs (Téczely Tamás)
 
ASE: Brown 1, Frank 2, Taylor 17/6, Eilingsfeld 22, Goins 5/3. Cserék: Kovács 2, Pajor 6/6, Brzoja 8/3, Kis -, Pacevicius 6.
 
ZTE: Wilson 17/3, Takács -, DeCosey 16/6, Barnett 24/12, Horti 4. Cserék: Parks 8/6, Polster -, Révész -, Holton 4, Németh 5/3.

Vármegyei szövetségek