Tippmix Férfi NB I: Pécsi győzelmével nagy lépést tett a biztos bennmaradás felé a Nyíregyháza
22
Apr
2022
Tippmix Férfi NB I: Pécsi győzelmével nagy lépést tett a biztos bennmaradás felé a Nyíregyháza
2022. április 22.  |  20:42
Coleman és Meleg kosaraival indult a meccs, majd Pipiras zsákolt Johnson passzából. Brkics is megszerezte az első pontjait, a találkozó első perce nem a védekezésről szólt (4-4). Ivosev és Donaldson révén kezdett ellépni a hazai együttes, de Bryce válasza időben érkezett a túloldalon (8-6). Egy gólcsendes periódus következett, amit Meleg Gergő tört meg, őrizte a vezetést a PVSK, ám Bryce továbbra is jó formában kosárlabdázott, ezúttal egy triplát süllyesztett el (10-9). Továbbra is felváltva jöttek a kosarak, ám Ivosev triplájával és Bíró lefordulásával továbbra is a hazaiaknál volt az előny, időt kért Pethő Ákos (17-12). Suárez egyből egy kosárral szállt be a kispadról, majd Bryce volt harcos, 2+1 volt a jutalma, egyenlített a Blue Sharks (17-17). A negyed hajrája sem hozott változást, kiegyenlített játék folyt a pályán. 24-24.
 
A második etap Suárez közelijével, majd Bíró eladott labdájával indult, így a mérkőzésen először kettőnél több ponttal vezetett a Blue Sharks (24-28). Nem találták a ritmust a hazaiak, Popadic is elszórta a játékszert, időt kért Drazsen Brajkovics. Hiába szépített a PVSK, Pipiras azonnal dobott egy hármast. Brkics tette fel emberrel a nyakában a ziccert, majd labdát szereztek a baranyaiak, amelyből újfent Brkics szerezhetett két pontot (30-31). Bryce egy támadólepattanó után nehéz középtávolit értékesített, egyelőre őrzte előnyét a Nyíregyháza (30-33). Bryce remekül szedte a támadólepattanókat továbbra is, ezúttal a sarokból dobott egy triplát, miután kivezette a labdát (34-38). A nagyszünet előtt még felzárkóztak egyre a pécsiek, de Pethő Ákos időkérése után már nem volt kérdés, hogy a vendégek mehetnek előnyben a nagyszünetre. 44-47.
 
Két gyors kosárral kezdtek a pécsiek a fordulás után, ezzel hamar fordítottak is, Brkics közelije után pedig időt is kért Pethő Ákos (50-47). Ezután Haynes Jones is dobott egy kosarat, a 8-0-ás futást végül Bryce állította meg egy hármassal, majd egy jó helyezkedéssel (52-52). Coleman forgatta be az emberét, faulttal együtt juttatta a gyűrűbe a labdát, ezúttal a pécsiek kértek időt (52-55). Fordulatos volt a találkozó, megint fordított a PVSK (56-55). Felváltva jöttek a kosarak, de míg a vendégeknél Bryce vitte a prímet, addig a hazaiaknál jobban elolszlottak a pontok (60-59). Coleman csak egy büntetőt dobott be, de Bryce sportszerűtlen hibát harcolt ki, előnyben várhatta az utolsó etapot a Nyíregyháza. 62-65.
 
Bryce szlalomozott végig a pályán, majd kisvártatva Haynes-Jones járt el hasonlóképpen, hogy aztán Donaldson osszon ki egy gólpasszt Bírónak (66-67). Hiába kértek időt a vendégek, Ivosec egy szerzett labda után csinált egy 2+1-es akciót, visszavette a vezetést a PVSK (69-67). Sok labdát szórt el a Blue Sharks ebben az időszakban, elment néggyel a Pécs (71-67). Suárez centerezett szépen, majd újabb kosarat szerzett, a végjátékra egálról fordultak a felek (71-71). Johnson tett vissza egy támadólepattanót, majd Brkics állhatott a vonal mögé a túloldalon (73-73). Ritmust váltottak a nyíregyháziak és csináltak is egy 6-0-ás futást, időt kért Drazsen Brajkovics négy perccel a vége előtt (73-79). Két gyors kosárral zárkózott a Pécs, Johnson akadályozta meg az egyenlítési kísérletet két büntetővel (77-81). A vendégek irányítója elkapta a fonalat, ezután egy újabb közelit dobott, két és fél perccel a vége előtt jó helyzetbe került a Blue Sharks (77-83). Donaldson tartotta meccsben az övéit, de Bryce hiába hagyta ki mindkét büntetőjét, azt nem tudta kihasználni a  PVSK. Johnson óriási hármast dobott, ami gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzés sorsát, a Hübner Nyíregyháza BS egy végig kiélezett mérkőzésen tudott nyerni Pécsen, ezzel pedig nagy lépést tett a biztos bennmaradás felé. 86-91.
 
Pécsi VSK-VEOLIA – HÜBNER Nyíregyháza BS 86-91 (24-24, 20-23, 18-18, 24-26)
 
Bajnokság, középszakasz, alsóház, 4. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Tőzsér Dénes Kelemen, Nagy Viktor, Farkas Gábor (Farkas Zoltán)
 
Pécs: Haynes-Jones 20, Donaldson 12, Ivosev 19/3, Brkics 15, Meleg 12. Cserék: Popadic -, Goldring 2, Bíró -.
 
Nyíregyháza: Johnson 22/3, Bryce 30/9, Pipiras 9/3, Mokánszki 5/3, Coleman 15. Cserék: Kiss 2, Bazsó -, Suárez 8.

Vármegyei szövetségek