Tippmix Férfi NB I: A Szolnok hosszabbítás után legyőzte a Falcót
20
Apr
2022
Tippmix Férfi NB I: A Szolnok hosszabbítás után legyőzte a Falcót
2022. április 20.  |  22:58
Somogyi szerezte a találkozó első pontját, míg az első mezőnykosárra két percet kellett várni: Perl szerezte. A szolnokiak első kosarát Subotic szerezte, triplát dobott. Cakarun és Keller kosarával folytatódott a mérkőzés, 5-5 volt az eredményjelzőn a negyedik perc végén. Nagyon gyenge első negyedet produkált a két tartalékos élcsapat, rengeteg hiba, rossz megoldások, bántóan kevés pont. A Szolnokból összesen hárman dobtak pontot, míg a vendégeknél Barac 3 ponttal a legeredményesebb tudott lenni. 13-11.
 
Keller szerezte a második negyed első kosarát, Pallai triplával válaszolt rá. Továbbra is inkább a küzdelem dominált, mintsem a jó játék lett volna jellemző a csapatokra. Perl triplájával vette át a vezetést a Falco, Cummings duplával vette vissza. Rudner kosara után pedig időt is kért Milos Konakov a Falco mestere. 21-18 volt ekkor az eredmény. Perl dobott triplát, de Cummings azonnal válaszolt rá. Beindult a pontgyártás mindkét oldalon, 28-27-es állásnál a hazaik kértek időt. A Falco Golomán büntetőjével egyenlített, de Badzim azonnal dobott egy triplát. Néha komikus jelentekkel “szórakoztatták” a csapatok a nézőket, elképesztő hibákat vétettek mindkét oldalon. Badzim és Somogyi szerzett pontokat az első félidő hajrájában, de Barac is betalált. A negyed csattanója Gilszikié volt, hármast dobott. 33-36.
 
Kosárváltással indult a második félidő, Keller triplájával viszont már egyenlíteni tudtak a vendégek. Somogyi is kosarat szerzett. Jelentős előnyt egyik csapat sem tudott összeszedni, igaz nem is játszott jól egyik sem. Badzim dobott fontos triplát, de Somogyi is betalált, így őrizgette minimális előnyét a bajnok. Pongó triplája is ült, a második után pedig már időt kértek a vendégek, mert átvette a vezetést a Szolnoki Olajbányász. Barac egyenlített, de Cakarun sem hibázott közelről. Somogyi triplája volt a negyed csattanója. 51-51.
 
Subotic szerezte a negyed első kosarát, de a Falco Golomán hármasával visszavette a vezetést. Subotic talált be ismét. 59-58, majd 62-61 is volt a táblán. A Falco nagyon jól szedte a támadólepattanókat, ennek köszönhetően vették át a vezetést három perccel a találkozó vége előtt. Hihetetlen izgalmak a negyed végén, a Szolnoki Olajbányász három ponttal “meglógott”, de Somogyi három büntetőt is bedobott, így döntetlennel fordultak a hajrára a csapatok. Subotic dobott egy duplát, Perl pedig bedobott két büntetőt.  Hosszabbítás következhetett. 70-70.
 
Badzim szerezte az első pontot a hosszabbításban, amire Somogyi válaszolt. Badzim szerzett fontos pontot, a Falco ráadásul hibázott a másik oldalon. Cakarun viszont bedobta, néggyel vezetett a Szolnok. Ezek kulcspillanatok voltak, a Szolnoki Olajbányász megnyerte a forduló csúcsrangadóját. 86-78.
 
Szolnoki Olajbányász – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 86-78 (13-11, 20-25, 18-15, 20-20, 16-8) - hosszabbítás után
 
Bajnokság, középszakasz, felsőház, 5. forduló
Szolnok
Győrffy Pál Attila, dr. Mészáros Balázs, Török Róbert (Bogárdi János)
 
Szolnoki Olajbányász: Badzim 17, Kovács -, Pallai 7/6, Subotic 21, Cakarun 13. Csere: Cummings 14, Pongó 6/6, Rudner 5/3, Gilszki 3/3.
 
Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: Somogyi 19/6, Perl 23/9, Verasztó 2, Golomán 10/3, Keller 11/3. Csere: Barac 11, Sövegjártó -, Hawkins 2.
 
 
 
Egy-egy elhibázott támadás után Montgomery zsákolása jelentette az első pontokat, majd a túloldalon Fakuade dobott egy triplát, de Mack hamar válaszolt (5-3). Fakuade tolta be az emberét, ám erre is jött reakció a soproniaktól, Ford egy saroktriplát értékesített (8-5). Jól bekezdtek a felek, potyogtak a kosarak az első percekben, de összességében végig az SKC járt előrébb, igaz, csak pár ponttal. Sitku is elkapta a fonalat, egy zsákolás után hármast is szerzett, majd Montgomery dobott egy bravúrkosarat, kezdtek egy kicsit meglépni a hazaiak (15-9). Kicsit alábbhagyott a Sopron lendülete, nem jöttek futószalagon a kosarak, de az Alba nem tudta kihasználni a kis megtorpanást, így megmaradt a hazai előny a negyed végére, sőt, Borisov utolsó másodperces távolijával tízre hízott. 26-16.
 
A második felvonás elején Csendes is beköszönt a triplavonalon túlról, kezdett elhúzni az SKC (29-16). Továbbra sem találták a játékukat a vendégek, miközben remek százalékkal értékesítette a dobásait a Sopron, egyre csak nőtt a differencia (35-19). Mack és Borisov is ponterősen kosárlabdázott, mindenre volt válaszuk a hazaiaknak, időt kért Matthias Zollner (37-24). Feljavultak a fehérváriak, fel is jöttek tíz pontra, ám innen megint jött két trojka a hazaiaktól, visszaállt a közte tizenhat (43-27). A nagyszünetig érdemben már nem változott az eredmény és a játék képe sem, egyelőre jóval előrébb járt a Sopron. 47-32.
 
Myers szép egyéni akciójával indult a második félidő, majd Borisov nehéz tempója is behullott, ráadásul Sitku ziccerrel fejezett be egy gyorsindítást, hamar meglett a közte húsz, de erre egy 7-0-ás etappal tudott válaszolni a Fehérvár (53-37). Lukács faulttal együtt zsákolhatott, elkezdett feljönni az Alba, ám két gyors kosárral “helyre állította” a rendet az SKC (58-42). Nem adta magát könnyen a vendég alakulat, folyamatosan támadott azért, hogy bejöjjön tíz alá, de mindig előlépett valaki a hazaiaktól (67-51). Vojvoda hármasa bement, majd Omenaka juttatta a gyűrűbe a labdát faulttal együtt, időt kért a Sopron (67-56). Montgomery fontos közelit dobott be, ám Smith válaszolni tudott (69-59). A negyed hajrájában már nem esett kosár, izgalmas végjátékra volt kilátás. 69-59.
 
Mindkét oldalon jött pár elhibázott támadás a záró felvonás elején, majd Vojvoda hármasa hullott be, feljött hét pontra az Alba. Ford állhatott a vonalra, de csak az egyik kísérlete ment be, miközben Omenaka zsákolhatott Vojvoda passzából a túloldalon (70-64). Feljavult a vendégek védekezése, amiből jöttek a jó ritmusú támadások, Smith középtávolijával már csak négy volt közte, Vojvoda betörését követően pedig időt kellett kérnie Kosztasz Flevarakisznek (70-68). Feszültté vált a meccs, Vojvoda technikai hibát is kapott, Borisov büntetett (73-68). A válogatott hátvéd ezután a túloldalon is megvillant egy szép megoldással. Pár percig megmaradt a közte három,  hogy aztán Fakuade értékesítsen egy büntetőt, az utolsó négy percre 75-73-mal fordultak a felek. Montgomery szerzett zsinórban három pontot egy büntető és egy zsákolás leosztásban, három perccel a vége előtt időt kért a Fehérvár (78-73). Nem tudott gyűrűbe találni az Alba, a Sopron pedig okosan, hosszan játszotta a támadásait, ráadásul Ford erőszakos játéka két pontot ért (80-73). Újabb triplát hagytak ki a vendégek, ezzel pedig eldőlt gyakorlatilag a mérkőzés. A Sopron KC húszpontos előnyt adott le, de a végjátékot jobban bírta, így megszerezte első győzelmét a felsőházban. 83-75.
 
Sopron KC – Alba Fehérvár 83-75 (26-16, 21-16, 22-27, 14-16)
 
Bajnokság, középszakasz, felsőház, 5. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Benczur Tamás, Frányó Péter, Goda László (Balogh László György)
 
SKC: Mack 12/12, Myers 20/6, Ford 7/3, Sitku 7/3, Montgomery 12. Cserék: Halász -, Csendes 3/3, Supola -, Takács N. 3/3, Borisov 19/12, Werner -.
 
Alba: Pongó 2, Vojvoda 23/6, Lukács 7, Fakuade 17/3, Davis 9/3. Cserék: Takács M. -, Smith 8, Szabó 1, Omenaka 8.
 
 
 
Remekül kezdte a mérkőzést a hazai csapat, Calhoun és Mesicek is triplát dobott, de Burns és Ihring is betalált. 10-4-re “lépett” meg az MVM-OSE Lions. A folytatásban Cook és Persons szerzett pontot, utóbbi hármast. Egyre olvadt a hazai előny. Pontgazdag első negyedet láthattak a nézők. Burns az egyik, Cook a másik oldalon volt elemében. Mindkét csapat kiváló százalékkal dobott, jó mérkőzést láthattak a nézők. 25-25.
 
Folytatódott a tüzijáték a második negyedben is, a csapatok nem töltöttek, csak tüzeltek: eredményesen. 30-27, majd 32-29 az eredményjelzőn. Feljavult azonban a Szeged játéka, időt is kértek a hazaiak. Burns zsákolt egy nagyot, Carev hármasával pedig ismét kézbe vette a találkozó irányítását az OSE. Burns és Parrish pontjai következtek, nyílt az olló. Nagyon motiváltan, jól kosaraztak a hazaik. Persons egy utolsó pillanatban dobott hármassal hozta vissza a Szegedet. 55-48.
 
Davis iszonyatosan elkapta a fonalat a negyed elején. két duplát és egy triplát dobott két perc alatt, azonnal időt kértek a hazaiak. Alston egyenlített és a vezetést is az ő kosarával vették át a hazaiak. Teljes rövidzárlat volt a hazaiknál, a negyed derekán 59-64-re lépett meg vendégcsapat. Mesicek és Ihring pontjaival zárkóztak a hazaiak. 66-66-nál lett ismét egál. Hihetetlen izgalmak voltak a pályán, mindkét csapat sokat tett a sikerért. 75-72. 
 
Parrish közelijével indult az utolsó negyed. A hazaiak visszaverték a szegediek felzárkózási kísérleteit, Ihring két triplája pedig már kilenc pontra nyitotta az ollót. Többen is nagyon jó teljesítmény nyújtottak a hazaiknál, magabiztosan kosaraztak ebben a periódusban is. Burns, Mesicek, Ihring is kíváló teljesítményt nyújtott. 103-91.
 
MVM-OSE Lions - Naturtex-SZTE-Szedeák 103-91 (25-25, 30-23, 20-24, 28-19)
 
Bajnokság, középszakasz, középház 5. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
 
MVM-OSE Lions: Ihring 17/6, Mesicek 18, Calhoun 9/9, Burns 26/6, Dorogi 2. Cserék: Molnár 2, Carev 9/3, Parrish 11/3, Ruják 4, Garamvölgyi 5/3.
 
Naturtex-SZTE Szedeák: Persons 14/6, Polányi -, Cook 23/6, Bognár 6/6, Alston 19/3. Cserék: Davis 19/9, Kerpel-Fronius 6/6, Filipovic 2, Keller I. 2, Szatmári -.
 
 
 
A találkozó elején Price tette vissza a saját lepattanóját, majd Plézer lépett be szépen az üres területre, jobban kezdett a KKK (0-4). Polyák triplájával zárkózott a DEAC, de Martin azonnal válaszolni tudott a túloldalon. Aska faulttal együtt is betalált, ezzel pedig kiegyenlítettek a hazaiak három perc játék után, Kovács révén pedig a fordítás is meglett a hazaiaknak, majd Aska újra kosarat szerzett (12-8). Megvolt a lehetőségük a somogyiaknak az egyenlítésre is, de eladták a játékszert, amelyet követően Aska zsákolt látványosat (16-12). Hilliard és Martin is pontosan büntetőzött, egalizált a KKK, de Aska továbbra is ihletett formában kosárlabdázott, azonnal reagálni tudott (18-16). Sikerült kivédekeznie két akciót is a vendégeknek, ezzel pedig fordítottak a negyed vége előtt. 22-24.
 
Jobban kezdte a második etapot a Kaposvár, el is ment öttel a vendég gárda, de Valerio-Bodon kosara jókor jött a hazaiaknak (28-31). Diggs triplája beakadt, így visszaállt a minimális kaposvári előny, ami meg is maradt a negyed derekáig (31-36). Csorvási jól használta ki a fizikai fölényét, majd Ford is dobott egy büntetőt, egyelőre nem tudott újítani a Debrecen, időt is kért Berényi Sándor (32-39). Price előbb egy duplát, majd egy triplát is értékesített, de mielőtt kétszámjegyű lett volna a különbség a felek között Aska zsákolt egy nagyot Hagins passzából (37-44). Továbbra is Aska tartotta a lelket az övéiben, így lőtávolságon belül maradt a DEAC a nagyszünetre. 39-45.
 
A fordulás után Aska ott folytatta, ahol abbahagyta, majd kisebb gólcsend után Hilliard csinált egy 2+1-es akciót, hogy aztán egy triplát is a helyére küldjön (41-51). Diggs fejezett be egy gyors vendég akciót, időt kértek a hazaiak (41-53). Ez sem segített a debrecenieken, minden dobott kosarukra válaszolt a Kaposvár ebben a periódusban, sőt, Diggs büntetőjével nőtt is a differencia (45-58). Jól védekeztek a kék-fehérek, mindeközben nem találta a játékát a Debrecen, magabiztos előnnyel várhatta a záró etapot a KKK. 49-67.
 
Az utolsó negyed is Aska közelijével indult, majd technikai hibát kapott a vendég kispad, de ezt nem tudták kihasználni a hazaiak. Hilliard szlalomozott végig a debreceni védelmen, majd Price dobhatott üres ziccert, meglett a közte húsz (51-71). Továbbra is remekeltek a vendégek, miközben teljesen szétesett a DEAC, Berényi Sándor öt perccel a vége előtt már felküldött egy teljesen magyar ötöst is (58-85). Innen nagy változás már nem történt, a második félidőben sokkal jobban kosárlabdázott a Kaposvári KK, amely sima győzelmet aratott a DEAC-Tungsram otthonában. 65-93.
 
DEAC-Tungsram – Kaposvári KK 65-93 (22-24, 17-21, 10-22, 16-26)
 
Bajnokság, középszakasz, középház 5. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
V.: Kapitány Gellért, Tóth Cecília, Györfy Rúben (Schäffer Béla Róbert)
 
DEAC: Hagins 1, Polyák 3/3, Drenovac 6, Kovács 9/3, Aska 19. Cserék: Thames 2, Kerpel-Fronius 4, Neuwirth -, Balázsi 2, Gáspár -, Valerio-Bodon 3, Dzeletovics 16/6.
 
KKK: Hilliard 20/3, Plézer 2, Price 15/3, Hendlein 2, Martin 16. Cserék: Krnjajszki 3/3, Puska -, Diggs 18/6, Ford 13/3, Bogdán -, Csorvási 4.
 
 
 
 
Fotó - Szolnoki Olajbányász facebook

Vármegyei szövetségek