Tippmix Női NB I: A BKG legyőzte a Ceglédet
10
Apr
2022
Tippmix Női NB I: A BKG legyőzte a Ceglédet
2022. április 10.  |  20:31
A Play-Out 4. fordulójában a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós 73-68-as győzelmet aratott hazai pályán a VBW CEKK Cegléd csapata ellen.
 
A találkozót Angyal Barbara hárompontosa vezette fel. A válasz Petra Holesinska-tól érkezett, majd Vári Zita is betalált. Így, az állás 5-2-re változott. Sierra Campisano 2+1-es akciója után már hat pont volt a hazaiak előnye. Ceglédi időkérés következett, akiknek jót tett a rövid taktikai szünet. Visszatérve ugyanis Kobolák Cintia szerzett pontokat triplájával, majd Holesinska büntetői következtek. Sandro Orlando vezetőedző csapata így egy pontra zárkózott fel. Ekkor Vári Zita hárompontosa következett. Elszakadni azonban továbbra sem tudtak a hazaiak, erről Kobolák újabb távolija gondoskodott (11-10). A Cegléd végül 12-12-nél egyenlített, majd Laufer Gabriella távoli találatával át is vették a vezetést. Ekkor Gedei Tibor vezetőedző időkérése következett. A hátralévő időben is inkább a vendégek játéka dominált, így az első negyed végül 14-17-el zárulhatott.
 
Pontszerzés szempontjából a második felvonást bár a CEKK folytatta, a játékrész elején azonban inkább a hazaiak felé billent a mérleg. 19-19-nél ugyanis egyenlítettek Gedei Tibor tanítványai. A vezetést azonban nem tudták átvenni. Azonban, a Ceglédnek sem sikerült további pontokat szereznie. Pár perc elteltével Sandro Orlando vezetőedző időkérése szakította meg a játékot. A felek ezt követően teljesen fej-fej mellett haladtak. A párbaj végig kiélezett volt, egyszer az egyik, majd a másik fél szerezte meg az egy-két pontos előnyt. 26-27-nél épp Szabó Fanni büntetői következtek, amikből kettő pontot szerzett a Cegléd bedobója, illetve csapata került ismét lépéselőnybe. Ezután azonban fordított Gedei Tibor együttese. Válaszként Sofia Zivaljevic hárompontosa jött, melyet hazai időkérés követett. A játék Benke Sára sikeres betörésével folytatódott, melyet Zivaljevic büntetője és Laura Aldazabal alsóposztos találata követett. A félidő végül 34-27-el végződhetett. A BKG nemcsak megfordította az állást, de magabiztos, 7 pontos előnnyel kezdhette meg a nagyszünetet..
 
A félidő utáni játékrész 8-0-ás vendég rohammal indult. Sandro Orlando gárdája végül Szabó Fanni hárompontosával fordította meg az állást. Szigetszentmiklósi időkérés következett, visszatérve pedig ismét a Cegléd tovább folytatta a pontszerzést. Ekkor azonban a BKG oldaláról is érkezett már válasz. 37-37-nél megint egál lett a mérkőzés, majd Holesinska pontjaival a vendégek kerültek előnybe. 40-43-nál a bírók Laura Aldazabalnak ítéltek sportszerűtlen faultot Holesinska ellen, amiért a CEKK irányítója végül kettőt dobhatott. Két találata után az állás 40-45-re változott. Ezt az öt pontos előnyt a Cegléd végül egészen a negyed végéig megtartotta – a mérkőzés záró szakasza 44-49-ről folytatódhatott.
 
A végső 10 percet Davis hárompontosa indította, mellyel a hazaiak 2 pontra zárkóztak fel. Ezután azonban ismét a Cegléd találatai következtek sorozatban – egészen 50-53-ig, amikor Sierra Campisano talált be távolról. Kiegyenlíteni viszont nem tudott Gedei Tibor együttese. A negyed ötödik percébe érkezve 52-58-as állást regisztrálhattunk és Szabó Fanni büntetői következtek. Találatai után nyolc pontra nőtt a vendégek előnye (52-60). Sandro Orlando vezetőedző tanítványai végül Angyal Barbara 5 pontjával tudtak felzárkózni, aki ezzel 13-ik pontját szerezte meg. 60-62-nél tehát vendég időkérés következett – a találkozóból három perc maradt hátra. A folytatásban is Angyal Barbara volt az események középpontjában, hiszen hárompontosával csapata nemhogy kiegyenlített, de át is vette a vezetést. Majd Sierra Campisano volt sikeres, így 65-62-nél újabb vendég időkérés következett.
 
Ezután továbbra is a szigetszentmiklósiak akarata érvényesült. Aldazabal találataival már hét ponttal mentek, amikor Szabó Fanni dobott kosarat távolról – a hazaiak előnye négy pont volt és csupán fél perc maradt hátra. Az utolsó találatokat szintén a hazaiak szerezték és egyben győzelmüket is bebiztosították. Gedei Tibor vezetőedző együttese ezzel megszerezte első sikerét a Play-Out során – 73-68-ra verte a VBW CEKK Cegléd csapatát.
 
BKG-PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS - VBW CEKK CEGLÉD 73-68 (14-17, 20-10, 10-22, 29-19)
 
Play-Out, 4. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Györfy Rúben, Szilágyi Bálint, Kapusi Gábor (Herczeg Ágoston)
 
BKG-PRIMA Szigetszentmiklós: Vári 5/3, Davis 3/3, Campisano 21/3, Angyal 16/6, Zivaljevic 7/6. Csere: Benke 7/3, Aldazabal 10, Raus 2, Suppán 2.
 
VBW CEKK Cegléd: Szabó P. 7, Szabó D. -, Szabó Fa. 14/6, Holesinska 21, Kobolák 12/6. Csere: Baugh 6, Szirony -, Laufer 4/3, Katona 4.

Vármegyei szövetségek