Légiós körkép: Mikael Hopkinsék FIBA Europe Cup döntőt vívnak
11
Apr
2022
Légiós körkép: Mikael Hopkinsék FIBA Europe Cup döntőt vívnak
2022. április 11.  |  08:57
A Real Madrid a múlt héten befejezte az Euroliga alapszakaszát, méghozzá egy újabb vereséggel - hiába vezettek a spanyolok 20 ponttal is a Bayern München ellen, végül kikaptak, nem is kevéssel (88-97). Szerencsére Hanga Ádám visszatérhetett a pályára combhajlító sérülését követően: 6 ponttal, 2 lepattanóval és 4 gólpasszal segítette övéit. A Real 18-10-zel a negyedik helyen zárt, és várja negyeddöntőbeli ellenfelét, amely vagy a Maccabi Playtika Tel Aviv lesz (amennyiben az izraeliek legyőzik utolsó meccsükön a Fenerbahce Beko Istanbult), vagy az Anadolu Efes, ha a Maccabi kikap a Fenertől. A királyi gárda tegnap este örökrangadót vívott a Barca ellen, és egy nagyon szoros mérkőzésen, hosszabbításban kikapott a katalánoktól (108-97), így bár továbbra is második 19-8-cal, már csak egy meccs előnye van a Valencia-Joventut-Manresa trióval szemben. Hanga előző csapata ellen 11 pontot, 3 gólpasszt és 2-2 lepattanót, valamint szerzett labdát jegyzett.
 
A Joventut Badalona a EuroCupban most nem játszott a Lokomotiv Kubany kizárása miatt - a rájátszás másfél hét múlva kezdődik a második számú ULEB sorozatban, a nyolcaddöntőben pedig a B csoport nyolcadik helyezettje, a német Ratiopharm Ulm lesz a Joventut ellenfele. A badalonai együttes fontos mérkőzést játszott szombat este a spanyol élvonalban, és 95-91-re kikapott a BAXI Manresa otthonában (95-91), így visszacsúszott a negyedik helyre (18-9) - ugyanolyan mérlege van, mint a harmadik Valencia Basketnek és az ötödik Manresának. Maronka Zsombor nevezve volt, de nem lépett pályára.
 
A HDI Sigorta Afyon Belediyesi tegnap este a korábban már említett Anadolu Efes vendégeként szerepelt a török első osztályban, és a vártnak megfelelően simán kikapott (90-68), így 4-23-mal továbbra is utolsó a tabellán. Filipovity Márkó majdnem dupla-duplát hozott a törökök egyik kirakatcsapata ellen: 10 pont, 9 pattanó, összesen 15 VAL került a neve mellé.
 
A Niigata Albirex a hét közben játszott, méghozzá a Yokohama B-Corsairs vendégeként, és ezúttal is vereséget szenvedett (86-78), így most már 5-39-cel áll a keleti csoport és az egész japán liga utolsó helyén. Rosco Allen ezúttal is jól játszott (16 pont, 4 pattanó, 5-5 gólpassz és szerzett labda, 25 VAL), most társai is akadtak, szorosabb mérkőzést is játszott a Niigata, de ez sem volt elég a sikerhez.
 
Az UnaHotels Reggio Emilia a hét közben sima, 20 pontos győzelmet aratott a dán Bakken Bears ellen a FIBA Europe Cup elődöntőjének visszavágóján (92-72), így az olaszok összesítésben 18 ponttal jobban bizonyultak riválisuknál, és bejutottak a második számú FIBA sorozat fináléjába. A Reggio Emilia ellenfele a török Bahcesehir Koleji lesz, a döntő két összecsapására pedig április 20-án és 27-én kerül sor. Mikael Hopkins 15 ponttal, 4 lepattanóval és 2 blokkal (17 VAL) csapata egyik legjobbja volt. Az olasz klub a Serie A-ban is pályára lépett, méghozzá ma este, hazai pályán, az Allianz Pallacanestro Trieste ellen, és dupla hosszabbításban kapott ki (103-109), de maradt a hetedik helyen (12-13). Hopkins ezen az összecsapáson kevésbé volt hatékony, 5 pont és 9 lepattanó került a neve mellé.

Vármegyei szövetségek