Tippmix Férfi NB I: Fordulatos meccsen verte a Szedeák a Kaposvárt
08
Apr
2022
Tippmix Férfi NB I: Fordulatos meccsen verte a Szedeák a Kaposvárt
2022. április 8.  |  20:17
Ellentétes előjelekkel várhatták ezt az összecsapást a felek, már ami mérkőzések számát illeti, hiszen a KKK utoljára március 26-án lépett pályára, míg a szegediek szerdán még Kecskeméten játszottak, ráadásul a Magyar Kupán is három mérkőzést vívtak a hétvégén.
 
Price alapvonali belépésével a Kaposvár szerezte meg a vezetést, Persons egy triplával fordított (3-2). Martin is hozzátett kettőt a vendégeknél, ráadásul oda is ütöttek neki közben, ám a ráadás büntető kimaradt. Viszonylag ponterősen kezdtek a csapatok, Ford zsákolását követően 7-6 volt az állás a hazaiak javára, Alston egy szép centerezéssel válaszolt (9-6). Minden szegedi akcióra reagálni tudtak a somogyiak, amikor Hilliard kapott egy sportszerűtlen hibát, ezzel pedig meglépett a Szedeák, mivel a sikeres büntetők után Persons triplája is beakadt (16-10).  Az irányíró ezután futtából is eleresztett egy hármast, időt kellett kérnie Nikola Lazicsnak (19-10). A kis szünet sem tette meg a hatását, Bognár távoli duplájával a tízet is átlépte a differencia, két gyors kosárral javított a KKK (21-15). Balogh is bedobta a maga hármasát, 6-ból 4-nél járt a Szedeák ebben a szegmensben nyolc perc elteltével. Érdemi változás a negyed végéig már nem történt, megmaradt a Szeged magabiztos előnye. 26-16.
 
A második felvonás az ex-kaposvári Rashun Davis betörésével indult, majd Alston is megdobta a maga kosarát, továbbra sem tudott ritmusba kerülni a Kaposvár, sorozatban jöttek a szegedi kosarak (36-18). Kisvártatva meglett a közte húsz is, újra időt kértek a vendégek (38-18). Martin próbálta meccsben tartani az övéit, az ő pontjaival kicsit közelebb férkőzőtt a somogyi alakulat, időt is kért Simándi Árpád. A kaposvári center mellett kezdtek feljavulni a mezőnyjátékosok is, mínusz húszról villámgyorsan már csak tizenkettő volt közte egy perccel a félidő előtt (44-32). Az utolsó percben felváltva potyogtak a kosarak, nem változott a differencia. 48-36.
 
A fordulás után Price középtávolijával kezdődött, nem sokra rá Persons egyéni ekciója ért két pontot (50-38). Innen csináltak egy 4-0-ás etapot a somogyiak, ezzel pedig hosszú idő után bejöttek tíz alá (50-42). Bognár szerzett két pontot, de Martin egy szép kapott labdából zsákolhatott, majd Hilliard dobott ziccert faulttal együtt, újra nyílttá vált a meccs (52-47). Párperces gólcsend következett, majd három büntetőt dobott a Sedeák (55-47). Price is jól célzott a vonalról, továbbra is tartotta magát 5-6 ponton a KKK (58-53). A hátralevő egy percben Fordtól jött egy visszalépős dupla, amire Davis tudott válaszolni egy visszatett támadólepattanóval. Hilliardnak ütöttek oda triplakísérlet közben, aki kettőt a gyűrűbe is küldött. 60-57.
 
Szép összjátékkal és Bognár ziccerrel startolt a záró felvonás, azonban kezdett felpörögni a Kaposvár, zsinórban jöttek a kosarak a somogyiaktól, ráadásul Simándi Árpád is technikai hibát kapott. Hilliard és Ford bedobta a maga büntetőjét, sok idő után újra a KKK vezetett (62-63). Cook is egypontosokkal fordította meg az állást, majd egy támadót is kiharcolt a Szeged. Kisebb gólcsend következett, amit Persons betörése tört meg, Hendlein hármasával egalizáltak a vendégek (66-66). Felpörögtek az események, oda-vissza rohantak a pályán a felek, igaz, kosár nem született, időt kért Nikola Lazics (66-66). Cook három bedobott egypontosával folytatódott a meccs, négy és fél perc volt hátra (69-66). Martin szépen látta meg a rést a hazai védelmen, majd Persons büntetőzhetett (71-68). Újabb két büntetőt dobhattak a szegediek, elment öttel a hazai csapat (73-68). Ford közelije fontos volt a somogyiaknak, de Alston is a vonalra állhatott – ekkor már a Szeged az utolsó tzenegy pontját büntetőből szerezte (75-70). Martin pöcizett vissza egy támadólepattanót, két és fél perc volt hátra, három volt közte. Nagyot harcolt a védőlepattanóért a Kaposvár, de eladták a labdát a somogyiak, ebből ziccerezhetett Davis (77-72). Ford rossz dobást vállalt, ebből pedig Alston is dobhatott egy közelit, ezzel pedig eldőlt a meccs. Hiába állt fel mínusz húszról a Kaposvári KK, a végjátékot jobban lemenedzselték a szegediek, akik így megszerezték első győzelmüket a középházban. 88-75.
 
Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK 88-75 (26-16, 22-20, 12-21, 28-18)
 
Bajnokság, középszakasz, középház 2. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
V.: Győrffy Pál Attila, Minár László Balázs, Kovács Nimród János (Páli dr. Kálmán)
 
Szeged: Persons 27/9, Balogh 3/3, Cook 12, Bognár 15/3, Alston 19/3. Cserék: Davis 10, Keller -, Kerpel-Fronius 2, Szatmári -, Filipovic -.
 
Kaposvár: Hilliard 16, Plézer -, Price 10, Ford 14, Martin 26/6. Cserék: Krnjajszki -, Puska -, Diggs 2, Hendlein 7/3.
 
 
 
Fotó - Naturtex-SZTE-Szedeák facebook

Vármegyei szövetségek