Légiós körkép: Hanga Ádám combhajlítója megint beszakadt
05
Apr
2022
Légiós körkép: Hanga Ádám combhajlítója megint beszakadt
2022. április 5.  |  11:47
A múlt héten a Real Madrid két találkozót játszott, és nem tudott kijönni a hullámvölgyből. Az Euroligában egy újabb egypontos vereséget szenvedett el a királyi gárda, ezúttal a Panathinaikosz otthonában (87-86), így 18-9-cel már csak a harmadik a tabellán. A Realnak a bajnokságban sem ment jobban: a Lenovo Tenerife otthonában, gyenge negyedik negyedével, nyert helyzetből kapott ki a madridi alakulat (72-59), amely az ACB Ligában ennek ellenére is második még (19-7). Hanga Ádám combhajlítója sajnos újra beszakadt az egy héttel korábbi, Fuenlabrada elleni bajnokin, így egyik találkozón sem lépett pályára.
 
A Joventut Badalona a hét közben 72-59-re verte a lengyel Slask Wroclawot a EuroCupban, így 12-4-gyel megnyerte az A csoportot - az utolsó fordulóban a Lokomotiv Kubany ellen játszanának a spanyolok, de - mint ismert, - az oroszokat kizárták. Maronka Zsombor több mint 5 percet töltött a pályán. A badalonai alakulat a második félidejének köszönhetően a Casademont Zaragoza vendégeként is diadalmaskodott a spanyol első osztályban (63-77), 18-8-cal pedig az egészen parádés harmadik helyen áll a tabellán, épp a Real Madrid mögött. Maronka ezen az összecsapáson is pályára léphetett, 13 másodpercet kapott Carles Durantól.
 
A HDI Sigorta Afyon Belediyesinek nem volt egyszerű dolga a múlt héten, hiszen a Fenerbahce Bekót fogadta, és a papírformának megfelelően nagyon sima vereséget szenvedett a hazai gárda (61-99) - nagyobb baj a vendéglátó szempontjából, hogy 4-22-vel már két vereség a hátránya az utolsó előtti helyezettel szemben is, a 16 csapatos élvonal utolsó helyén állnak a lilák. Filipovity Márkó 4 pontot, 6 lepattanót és 1 gólpasszt jegyzett a törökök egyik kirakatcsapatával szemben.
 
Nincs jobb helyzetben Japánban a Niigata Albirex sem, amely a Link Tochigi Brex Utsonomiya ellen lépett pályára a hétvégén, és mindkét alkalommal sima vereséget szenvedett (72-89, 62-92) - az Albirex így már 5-38-as mutatóval áll, 8(!!!) győzelemmel van kevesebbje, mint a keleti utolsó előttinek, és a nyugati utolsónál is 3 győzelemmel rosszabb. A szokásoknak megfelelően most sem Rosco Allenen múlt egyik mérkőzés sem. A magyar válogatott magasembere először 20 pontot, 11 pattanót és 6 gólpasszt (29 VAL), másodjára pedig 20 pontot és 6 pattanót (21 VAL) jegyzett, de egyik alkalommal sem volt érdemi társa.
 
Olaszországban az UnaHotels Reggio Emilia fontos rangadót bukott el hazai pályán az Umana Reyer Venezia ellen (78-85), így 12-12-es mérlegével visszacsúszott a tabella 7. helyére. Mikael Hopkins továbbra is bombaformában van, ezen a mérkőzésen is 25 pont, 5 pattanó, összességében pedig 26 VAL került a neve mellé - csapata legjobbja volt. A taljánok a múlt héten elkezdték a FIBA Europe Cup elődöntős párharcukat is a dán Bakken Bears ellen, és minimális vereséggel nyitottak idegenben (74-72) - a visszavágóra holnap este, Reggio Emiliában kerül sor. Hopkins ezen a meccsen megszenvedett a Michel Diouf-Travis Taylor duóval, de 10 pontot és 2 pattanót így is jegyzett.

Vármegyei szövetségek