NB II-es és zöld csoportos csapat is a Férfi Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa négyes döntőjében
30
Mar
2022
NB II-es és zöld csoportos csapat is a Férfi Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa négyes döntőjében
2022. március 30.  |  10:14
Hétvégén, a Zsíros Tibor férfi Magyar Kupa kiegészítő programjaként rendezik Debrecenben a Férfi Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa négyes döntőjét. A mezőnyben, nagy meglepetésre, két NB I B piros csoportos gárda mellett egy zöld csoportos és egy NB II-es együttes is ott lesz.
 
A Férfi Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa küzdelmei már szeptember végén elkezdődtek. Az első nagyobb meglepetés október közepén született, amikor az NB II-es Békéscsaba egy viharsarki ütközetben legyőzte az NB I B zöld csoportjában középcsapatnak számító Békést (103-93). Ez idő tájt Nyíregyházan is "ragyogott a napfény", a szintén NB II-es Sunshine-NYIKSE a szintén zöld csoportos Tiszaújvárost búcsúztatta (72-55). A Dombóvári Kosársuli sima 20 pontos győzelemmel jutott túl a piros csoport sereghajtóján, a Baja csapatán (87-67). A dombóváriaknak aztán a PVSK-Cargate parancsolt megálljt (61-104), a MAFC pedig Jászberényben tudott piros csoportos rangadót nyerni (91-98).
 
Az NB II-es Budafok simán verte a zöld csoportos Elite gárdáját, a piros csoport egyik élcsapata, a Vasas alaposan megizzadt, de győzött a zöld csoport egyik meghatározó együttesének, az Újpestnek az otthonában (68-70). Szintén izgalmas zöld-piros csata volt a Dunaharaszti-Óbuda "ütközet", zöld bravúrral (73-72). November végén a Békéscsaba csapata a második zöld csoportos ellenfelét is legyőzte, a Bodrogi BAU Vásárhelyi Kosársulit verte 81-73-ra, hogy utána, december elején egy még nagyobb "huszárvágással" a piros csoportos Nagykőrösön is túljusson (73-71). Az idei naptári év miskolci bravúrral indult, a zöld csoportos MEAFC "elkapta" a piros csoportos Salgótarjánt (65-57).
 
Az egész sorozatban talán a legnagyobb "durranás" a Budafok hosszabbításos, 99-97-es diadala volt egy feszült légkörű, drámai találkozón a MAFC ellen. A végeredményt később visszavonták, és 20-0-lal adták a találkozót a Budafoknak. Kosarakban gazdag, kiélezett csatát hozott a Veszprém-megyei rangadó 103-99-es veszprémi diadallal a Pápa ellen. Hosszabbítás után dőlt el a pécsi "presztízsderbi", amelyen a PVSK-Cargate a negyedik negyed előtt még 16 pontos hátrányban volt, de végül a ráadásban legyőzte az NKA együttesét 90-89-re. A piros csoport éllovasa, a Honvéd Szigetszentmiklósón nyert nagy küzdelemben 76-70-re, majd a PVSK-Cargate együttesét már biztosabban legyőzve (74-59) jutott a négyes döntőbe.
 
A negyeddöntőben a sorsolás "összehozta" a két bravúrt bravúrra halmozó NB II-es gárdát, a Budafokot és a Békéscsabát, s ezzel biztossá vált: lesz NB II-es együttes a négyes döntőben. Nos, ez a vendéglátó Budafok együttese lett, amely magabiztos, 80-58-as sikerrel kvalifikálta magát a sorozat végjátékába. A Vasasnak, miután két kemény meccset nyert meg, a nyolc közé jutásért könnyebb dolga volt a Honvéd-Ludovika otthonában (54-83), a MEAFC pedig újabb "piros skalpot" szerezve, a TF-BP együttesén is túljutva (70-65) kvalifikálta magát a négyes döntőbe. Az utolsó negyeddöntőn (Vasas-Veszprém 89-76) pedig eldőlt, hogy a MEAFC mellett három fővárosi együttes (Honvéd, Vasas, Budafok) szerepel majd a négyes döntőben.
 
 
A Férfi Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa négyes döntőjének műsora a debreceni Főnix Arénában:
 
2022. április 1., péntek:
 
10:00   MEAFC-Miskolc - Vasas Akadémia 
12:30   Budafok - Budapesti Honvéd SE
 
2022. április 2., szombat:
 
11:30   Bronzmérkőzés
14:00   Döntő

Vármegyei szövetségek