Tippmix Női NB I: Magabiztos soproni sikerrel indult az elődöntő
29
Mar
2022
Tippmix Női NB I: Magabiztos soproni sikerrel indult az elődöntő
2022. március 29.  |  21:20
Az egyik fél második sikeréig tartó elődöntő párharc első felvonása alkalmával a Sopron Basket 68-49-re legyőzte a DVTK-t. Folytatás pénteken Miskolcon.
 
Cheridene Green és Határ Bernadett találatai vezették fel az elődöntőt. Nem telt el négy perc, amikor 8-8 állt az eredményjelzőn. A DVTK oldalán mind a nyolc pontot Cheridene Green szerezte, a soproniaknál hat fűződött Határ Bernadett és kettő Czukor Dalma nevéhez. Az első szakasz második fele a Sopronnak sikerült jobban. Sorrendben Fegyverneky Zsófia, Jelena Brooks, Stefanie Dolson és Gabby Williams talált be. Erre pedig mindössze Milica Jovanovic egy sikeres büntetője érkezett válaszul, így 17-9-re ellépett a negyed végére a címvédő. A második etapot szemléletesen fogalmazva Leslie Vorpahl 1+2-megoldása vezette fel, hiszen az irányító a kihagyott büntetője után leszedte a lepattanót és duplát értékesített. Gáspár Dávid időt is ért, mely után a hazaiak vették át az irányítást. Amikor Briann January triplája célt ért, 24-12-nél már kétszer annyi pontjuk volt a soproniaknak, mint a kihívójuknak.
 
A DVTK mindent megtett, hogy mérkőzésben maradjon és a törekvései sikerrel jártak. Kányási Veronika és Jessica Kuster másfél perc alatt 10 pont alá behozta a csapatát és innentől a félidőig már nem tudott nagyobb futást bemutatni a házigazda. A második negyedben a Sopron 15-ből 5-öt, a DVTK 15-ből 7-et értékesített mezőnyből. Nagy változás volt azonban Völgyi Péter együttesénél, hogy amíg első szakaszban kilenc, addig a másodikban mindössze négy eladott labdája volt. A különbség 6-8 egység környékén látszott állandósulni, de Bernáth Réka távoli dobásai szorossá tették az eredményt. Az első hármasa után 26-23-ra jött fel a csapata, a második triplája pedig kialakította a 30-26-os félidei eredményt. A harmadik negyed elején Jelena Brooks és Gabby Williams hármasai másfél perc alatt 36-26-nál visszaállították a kétszámjegyű különbséget a felek között. A gyors kezdés után pontszegényebb periódus következett. A játékrész felénél 38-30 állt az eredményjelzőn.
 
A kisebb kosárcsend után Briann January triplájára Jessica Kuster négy pontja érkezett válaszul. Végül 41-33-as állást követően vitte be a döntő futást a Sopron Basket. Két triplát értékesített Gabby Williams, de Czukor Dalma is eredményesnek bizonyult távolról. Briann January pedig higgadtan büntetőzött, így 56-33-nál már 15-0-s futásban volt a Sopron. A harmadik negyedet Kiss Angelika büntetői zárták, de így is magabiztos 56-35-ös előnyről vágott neki a záró szakasznak a bajnoki címvédő. A záró etap első két percében mindössze Leslie Vorpahl dupláját jegyezhettük fel. Ezt követően azonban ismét komoly erőt mutatott a Sopron. 56-37 után egy 12-2-es futással 68-39-re módosította az eredményt a házigazda. Ekkor még öt perc volt vissza a találkozóból. Ahogy a végeredmény is mutatja, több hazai pont nem született. A DVTK igyekezett úgy lezárni a mérkőzést, hogy abból tudjon építkezni a folytatásra. Kiss Angelika két hármasát, illetve Kányási Veronika és Jessica Kuster egy-egy találatát jegyezhettük fel a végjátékban. Végül 68-49-es sikert aratott a Sopron Basket és ezzel 1-0-ra vezet az egyik fél második sikeréig tartó párharcban. Folytatás pénteken Miskolcon.
 
Sopron Basket - DVTK 68-49 (17-9, 13-17, 26-9, 12-14)
 
Elődöntő, 1. mérkőzés
Sopron, Novomatic Aréna
Praksch P., Győrffy P., Frányó P. (Bognár T.)
 
Sopron Basket: January 17/6, Czukor 7/3, Williams 13/12, Brooks 8/6, Határ 13. Csere: Fegyverneky 4, Varga A. 2, Jovanovic, Dolson 4.
 
DVTK: Vorpahl 5, Aho 2, Bernáth 8/6, Jovanovic 3, Green 10. Csere: Kányási 6, Kuster 7, Kiss 8/6.
 
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Sopron Basket javára.

Vármegyei szövetségek