Tippmix Férfi NB I: Győzött, ezzel felsőházba került az Alba
26
Mar
2022
Tippmix Férfi NB I: Győzött, ezzel felsőházba került az Alba
2022. március 26.  |  20:20
Martinez triplája jelentette az első kosarat, kisvártatva Martintól jött a kaposvári válasz (2-3). White révén lépett el megint kicsit a Körmend, de Martin egy hármassal egyenlített (5-5). A hazaiak centere továbbra is tarthatatlannak bizonyult, az ő vezérletével megszerezte a vezetést a KKK, igaz nem tartott sokáig, Martinez a második távoliját is értékesítette, majd White duplája is beesett (7-11). Plézer volt az első somogyi játékos, aki Martinon kívül kosarat tudott szerezni, majd Price fejezett be sikeresen egy gyorsindítást (13-11). Elkapták a fonalat a kaposváriak, csináltak is egy 4-0-ás rohanást, időt kért Antonisz Konsztantinidesz (17-11). Martinez megint kintről talált be, valamint a nemrég szerződést hosszabbító Ferencz Csaba is jól célzott, felzárkóztak a piros-feketék (17-16). A negyed lezárása a kék-fehéreknek sikerült jobban, de így is kiegyenlített volt a találkozó. 21-18.
 
Ford visszalépős triplája volt a második felvonás első jelenete, Szavicstól jött egy hasonlóan szép akció a túloldalon, ám Martin már a tizenkettedik pontját szerezte (26-21). Továbbra is jól használta ki a fizikai fölényét a hazai center, kezdett elhúzni a KKK (30-21). White szépen látta meg a rést a kaposvári védelemben, de Martin egyszerűen mindent bedobott, ami a kezébe került (32-23). Egy ideig tudta tartani a 7-9 pontos differenciát a Körmend, de egy jobb periódussal ellépett tizeneggyel a KKK (39-28). Két szép betöréssel lopták a távolságot a vendégek, de a nagyszünetre visszaállította a kétszámjegyű differenciát a somogyi alakulat. 43-32.
 
Szavics tett vissza egy támadólepattanót a fordulás után, Martin egy büntetővel szerezte meg az első kaposvári pontot a második félidőben (44-34). A magasember ott folytatta, ahol abbahagyta, meglett a 23. pontja is, majd Price kosara után már időt is kellett kérnie Antonisz Konsztantinidesznek (48-34). Egyre jobban kezdett volna meglépni a KKK, amikor jött Ferencz sarokhármasa (50-38). A hosszú kihagyás után visszatérő Hendlein Roland is megszerezte az első pontjait, természetesen egy rá jellemző visszapöcizésből. Akárhányszor próbált visszakapaszkodni a Körmend, mindig jött egy jobb időszak a kaposváriaktól, a különbség volt, hogy már a tizenhatot is elérte (58-42). Nagyban nem változott a differencia már, tizenhétpontos előnyről várhatta a folytatást a KKK. 67-50.
 
Martinez duplájával indult a záró játékrész, de nem sokkal később Price már a húszat is közé tette (72-52). A későbbiekben sem tudott már csodát tenni az Egis Körmend, a Kaposvári KK végig magabiztos előnyben játszva, győzelemmel zárta az alapszakaszt, de így sem jutott a felsőházba. 87-61.
 
Kaposvári KK - Egis Körmend 87-61 (21-18, 22-14, 24-18, 20-11)
 
Bajnokság, 26. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Kapitány G., Goda L., Makrai M. (Téczely T.)
 
Kaposvár: Hilliard 10/3, Plézer 4/3, Price 24/6, Ford 5/3, Martin 32/3. Cserék: Krnjajszki 3/3, Diggs -, Puska 2, Paár -, Hendlein 4, Hajduk 3/3.
 
Körmend: Stokes 7, White 9, Martinez 11/9, Szavics 9/3, Gordon 7. Cserék: Takács 2, Kenéz -, Kiss -, Ferencz 15/12, Durázi -, Doktor 1, Habel -.
 
 
 
A két csapat közül már csak a Nyíregyházának számított a mérkőzés, akiknek az alsóházi folytatás szempontjából minden egyes győzelem sokat számít. A Falco már alapszakasz-győztesnek  mondhatta magát, de az várható volt, hogy a vendégek presztízsből sem engedhetik meg maguknak, hogy a 11. helyezett otthonában vereséget szenvedjenek.
 
Kiss triplája adta meg a mérkőzés alaphangját. Erre még a túloldalon válaszolt Golomán, de ezt követően Bryce kétszer és Suárez is betalált, miközben a túloldalon csak Keller egyik büntetője ért célba. 10-3-ra vezettek a hazaiak, ahonnan még tovább tudták növelni az előnyüket. A negyed közepén 13-5-öt mutatott az eredményjelző, így Kovács hárompontosa a legjobbkor jött a vendégeknek. A Falco megmutatta, hogy hiába játszott pontatlanul ebben a szakaszban, Váradi és Perl megmozdulásaival gyorsan felzárkózott 13-12-re. Ezt követően befagyott az eredmény, mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek, ezt Coleman kosara törte meg. Az amerikai távolról is betalált, amire Somogyi válasza jött, de az utolsó kosár Bryce nevéhez fűződött (20-14).
 
A második negyed első fele sem hozott változást, a Falco továbbra is pontatlanul játszott. Kimaradtak a ziccerek, és örülhettek annak, hogy a nyíregyháziaknak sem sikerült bedobniuk a tiszta helyzeteiket. Nyolc pont körül állandósult a Kék Cápák előnye. A szombathelyiek azonban megrázták magukat, és pillanatok alatt visszajöttek 30-29-re. Ebbe még az is belefért, hogy Somogyi a büntetővonalról hibázzon. Gyakorlatilag végig a Nyíregyháza vezetett az első félidő során, azonban Keller zsákolását követően átvették a vezetést a vendégek, amire már nem érkezett válasz (36-37).
 
Bő három perc kellett a Falcónak a harmadik etapban, hogy magabiztos előnyt építsen ki, ekkor 40-50-et mutatott az eredményjelző. Bryce, majd később Johnson is próbálta meccsben tartani csapatát egy-egy triplával, de innentől fokozatosan a vendégek akarata érvényesült. Perlre nem volt ellenszere a Nyíregyházának, így szépen lassan egyre nagyobbra nyílt az olló. Az utolsó kosár végül Barac nevéhez fűződött, mínusz 14-ről kellett volna felállnia a nyírségieknek (55-69).
 
Hawkins triplájával indult az utolsó tíz perc. Pipiras válaszolt közelről, de ezt követően Clark a helyére küldött egy hármast, majd Barac egy közelit. Ekkor már húsz pont volt a felek közötti különbség. Továbbra is Pipiras jelentett veszélyt a szombathelyiek gyűrűjére, de ez csak arra volt elég, hogy ne lépjen meg még jobban a Falco. A találkozó gyakorlatilag eldőlt, a vendégek fokozatosan felőrölték a hazaiakat. A végén már azok a játékosok is lehetőséghez jutottak mindkét oldalon, akik egyébként kevesebbet játszanak. A Falco győzelme nem forgott veszélyben (77-90).
 
HÜBNER Nyíregyháza BS - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 77-91 (20-14, 16-23, 19-33, 22-21)
 
Bajnokság, 26. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
V.: Győrffy Pál Attila, Ádám József, Lengyel Ádám József (Bogárdi János)
 
Nyíregyháza: Johnson 10/3, Bryce 16/3, Kiss B. 6/6, Pipiras 15/6, Suárez 7/3. Csere: Bus 5, Bazsó 3/3, Mokánszki 5/3, Madár 1, Anda -, Coleman 9/3.
 
Falco: Váradi 8/3, Perl 17, Kovács B. 6/6, Golomán 10/3, Keller 14. Csere: Hawkins 8/6, Clark 10/6, Takács -, Verasztó -, Somogyi 4, Barac 14.
 
 
 
A találkozó az Alba számára bírt komoly téttel: győzelem esetén bejuthattak a felsőházba. A Szeged a középházban folytatja a bajnokság hátralévő részét, de ettől függetlenül nem vehették félvállról őket a fehérváriak.
 
Villámrajtot vett az Alba, Fakuade duplája után 9-2-es rohanásban voltak bő két perc után. A szegediek számára jókor érkezett Bognár triplája, de erre Lukács válaszolt egy zsákolással, majd a csapattársa, Davis is így tett, amikor az amerikai szegedi névrokona eladta a labdát. Nem potyogtak a kosarak, de a hazaiak magabiztosan vezettek. Hét perc után érkezett Persons triplája, de erre rögtön válaszolt Davis a túloldalon. Nem törte meg ez azonban a Szedeákot, 19-15-re felzárkóztak, sőt a negyed végén, Rashun Davis révén utol is érték a kék mezeseket (24-24).
 
Smith kétpontosával vette kezdetét a második játékrész, majd hosszú percekig nem esett kosár. Mindkét csapat sokat hibázott azt ezt követő szakaszban. Ezt sikerült kihasználnia a szegedieknek, Bognár révén sikerült megfordítaniuk a találkozó állását. 28-29-nél a legjobbkor jött a hazaiaknak Shaheed Davis hárompontosa. A következő percekben tartotta vezetését az Alba, azonban komolyabb előnyt nem sikerült kiépíteniük. Sőt, a vendégek újra átvették a vezetést. Davis mellett Fakuade is jeleskedett, ennek köszönhetően zárulhatott az első félidő hazai vezetéssel (46-43.)
 
A harmadik negyed elején még nem tűnt úgy, hogy állva hagyja az Alba a Szedeákot. Egészen a 24. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, Cook zsákolása után 49-49-et mutatott az eredményjelző. Ezt követően azonban beragadtak a vendégek, és a fehérváriak fokozatosan elkezdtek meglépni. Szabó hárompontosát követően már 60-49 volt az állás. A hátralévő percekben is a hazaiak akarata érvényesült, így 18 pontos hazai előny mellett fordulhattak az utolsó tíz percre a felek (69-51).
 
Ahogy az várható volt, innen már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést az Alba. Elég volt már csak arra figyelniük, hogy tíz ponton kívül tartsák a Szegedet. Ez sikerült nekik a negyedik negyed során, Rashun Davis extrájával sikerült végül tíz ponton belül zárnia a vendég együttes (90-81). Győzelmével az Alba az ötödik helyen zárta az alapszakaszt, és ezzel bejutott a felsőházba.
 
Alba Fehérvár - Naturtex-SZTE-Szedeák 90-81 (24-24, 22-19, 23-8, 21-30)
 
Bajnokság, 26. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Benczur Tamás, Farkas Gábor, Török Róbert (Bodrogváry Iván József)
 
Alba: Pongó M. 5/3, Vojvoda 10, Lukács 6, S. Davis 17/9, Fakuade 17/3. Csere: Stark 16/9, Smith 11, Takács M. 2, Omenaka -, Szabó Zs. 6/6.
 
Szeged: Persons 13/6, Cook 4, Szatmári 2, Bognár 9/3, Alston 11/3. Csere: R. Davis 26/9, Mayer -, Keller I. 12/9, Kerpel-Fronius B. -, Filipovics 4, Balogh S. -.
 
 
 
Egy hosszú, de jó támadással kezdett az Oroszlány, Parrish viszonylag távolról talált be, azonnal jött a válasz Subotictól, Badzim triplájával pedig a fordítás is meglett (3-5). Többperces gólcsend következett, végül Taiwo szerzett kosarat, pontszegény volt az első öt perc (3-7). Továbbra sem volt kétpontos kosara az oroszlányiaknak, de 9-9-nél így is egyenlíteni tudtak, hiszen Burns és Calhoun is a triplavonalon túlról talált be (9-9). Subotic is egy trojkát tett a helyére, ráadásul egy büntetőt is dobhatott, megint lépéselőnybe került a Szolnok, ami meg is maradt a játékrész végéig. 15-19.
 
Young egy-egyezése célt ért, majd az irányító két büntetőt is dobhatott (15-23). Továbbra sem tudtak a gyűrűbe találni a hazaiak, nem sokkal később már a tíz pont is megvolt közte, időt kért Sebastjan Krasovec (15-25). Egyszerűen semmi nem jött össze az Oroszlánynak ebben a periódusban, könnyedén tartotta a távolságot az Olajbányász. Két szép akcióval férkőztek közelebb a hazaiak, majd Calhoun hármasa is célt ért, villámgyorsan háromra redukálódott a differencia (28-31). Egy nagy védekezés után Calhoun ki is egyenlített, de hamar jött egy Kovács-tripla és Badzim-dupla a túloldalon (31-36). Érdemben már nem változott a játék képe, hétpontos szolnoki előnnyel mentek nagyszünetre a felek. 35-42.
 
Burns közelije jelentette az első kosarat a fordulás után, majd a magasember egy támadólepattanót is visszatett (39-42). Rudner révén már a Szolnok is betalált a harmadik negyedben, de így is jól tartotta magát az MVM-OSE Lions, amely végig ott loholt az Olajbányász nyakán (45-48). Olyannyira, hogy Burns kosarával már csak egy volt közte, Gasper Potocnik kénytelen volt időt kérni (47-48). A kis szünet után a fordítás is meglett, Ruják ziccerezett, ráadásul Ihring kiharcolt egy sportszerűtlen hibát (51-48). Gasper Potocnik időkérését követően új erőre kapott a Szolnok és egy nagy futással megfordította az eredményt, de a negyed vége előtt még egyszer egyenlíteni tudtak a hazaiak. 54-54.
 
Közel két és fél percet kellett várni az első kosárra a záró etap elején, végül Badzim hármasa akadt be, Carev azonnal válaszolt egy középtávolival (56-57). Calhoun triplájával megint a hazaiak jártak előrébb, és már csak öt perc volt hátra (61-59).  Ehhez tett hozzá kettőt Ruják, de másfél perccel a vége előtt egyenlíteni tudtak a vendégek (63-63). Young fontos büntetőt hagyott ki, de Calhoun triplakísérlete is lejött. Egy perc maradt. Egy hosszú támadás végén Subotic nem hibázott középtávolról, de Ihring 31 másodperccel a vége előtt óriási triplát dobott (66-65). Young vállalkozott dobásra kilenccel a vége előtt és a hátralépős hármasa be is ment, kettővel vezetett az Olajbányász, Sebastjan Krasovec időt kért (66-68). Ihring harcolt ki egy faultot tripladobás közben és rendkívül hideg vérrel a helyére is küldte mindhármat, öt másodperc maradt az órán (69-68). Badzim kapta meg a labdát és egy dobócsel után meg is indult befelé, de odaütöttek neki, két büntető következett. Bedobta mindkettőt, egy másodperce maradt a hazaiaknak, de ez már nem volt elég, elképesztő végjátékot nyert meg a Szolnoki Olajbányász. 69-70.
 
MVM-OSE Lions - Szolnoki Olajbányász 69-70 (15-19, 20-23, 19-12, 15-16)
 
Bajnokság, 26. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V: Földházi Tamás Péter, Csabai-Kaskötő Brigitta, Söjtöry Tamás Ferenc (dr. Gincsai János Péter)
 
Oroszlány: Ihring 8/3, Carev 4, Calhoun 21/15, Burns 13/3, Molnár -. Cserék: Ruják 9/3, Parrish 12/6, Garamvölgyi 2, Dorogi -.
 
Szolnok: Pongó 2, Badzim 13/6, Kovács 8/6, Subotic 19/3, Taiwo 4. Cserék: Young 20/6, Pallai -, Rudner 4, Gilszki -.
 
 
 

A szezon kellemes meglepetését szolgáltatta a Sopron, mely a felsőházi rájátszás biztos résztvevőjeként, de a háta mögött három vereséggel érkezett tegnap Zalába. És honlapja szerint azzal a szilárd elhatározással, hogy győzelemmel zárja az alapszakaszt - írja a zaol.hu.

Wilson két triplával kezdett (3. p.: 6-4), sőt, az amerikai irányító ennél is tovább ment, hiszen a ZTE első 10 pontját ő szerezte (5. p.: 10-6). A 7. percben először vezettek a vendégek (14-15), amire időkéréssel reagált a hazai kispad. Sikerült is rendezni a sorokat, a házigazda a palánk alatti ziccer helyzeteket leszámítva tulajdonképpen minden szituációban feltalálta magát (8. p.: 19-16). A második játékrész Barnett hármasával indult (a ZTE ekkor 6 kísérletből 4 találatnál tartott távolról). Két padról érkezett játékos, Parks, illetve Borisov volt ezekben a percekben a két csapat vezére, a zalaiak csere irányítójánál talán csak egy kicsivel több türelem hiányzott, egy-egy támadást túl gyorsan akart befejezni (15. p.: 33-28). Ez az időszak egyik oldalon sem a védekezésről szólt, de jó hír volt, hogy a ZTE-nél volt az előny (18. p.: 40-35). Soproni részről Fazekas menet közben kétszer, majd a végén egyszer Takács is dobott dudaszós hármast, ezek nélkül zalai szempontból sokkal szebb lett volna a félidő (43-41). Az egerszegi részsikerben fontos tényező volt, hogy a hazaiak nyerték a lepattanó csatát (24-16), főleg a támadásban (10-3).

Wilson duplájával indult a második félidő, de Mack belőtte magát távolról és egy percre rá már a Sopron vezetett (45-49). Fordulás után egy új, egész más sebességgel játszó Sopron lépett pályára, de a ZTE nagyon küzdött, amit a publikum végre némi hangos szurkolással honorált (26. p.: 59-59). Felforrósodott a hangulat a csarnokban (a soproniak végre érezhették, hogy idegenben vannak), pláne, amikor egy remek Horti-Wilson akció végén a hazaiak újra előnybe kerültek (27. p.: 61-59). Borisov a negyed hajrájában két támadó faulttal segítette a Zetét, mely azonban a pontelőnyét (67-64) nyilván elcserélte volna a támadó lepattanóknál mutatkozó különbségre (16-4). Jó volt látni a szezon közben sokszor akaratgyenge ZTE elszántságát, így a hibákat is könnyebb volt megbocsátani (33. p.: 74-66). A vendégeket Borisov kapta a hátára, miközben hazai oldalon becsúszott pár üres támadás (37. p.: 79-79), aztán De Cosey triplája adott némi levegőt a házigazdának. Ugyanő dobott duplát és szerelt óriásit az utolsó percen belül (84-81), de Myers triplával egyenlített. A túloldalon lepattanócsatát nyert a ZTE, Horti azonban csak egy büntetőt dobott be, 9 másodperccel a vége előtt (85-84). A Sopron időt kért és a győzelemért támadott, de hiába, a hazaiak a legjobb védekezésüket előrántva megőrizték az előnyt. A ZTE a lepattanózást 47-27-re (támadásban 24-7) nyerte meg végül.

 
Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC 85-84 (23-21, 20-20, 24-23, 18-20)
 
Bajnokság, 26. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Praksch Péter Árpád, Tőzsér Dénes Kelemen, Pozsonyi László (Fekete László)
 
Zalakerámia ZTE KK: Wilson 27/6, Takács Ma. -, DeCosey 19/6, Barnett 14/3, Horti. Cserék: Parks 15/3, Révész -, Németh -, Holton 8.
 
Sopron KC: Mack 13/3, Myers 19/3, Ford 12/6, Sitku 5/3, Montgomery 10. Cserék: Takács 3/3, Borisov 16/3, Supola -, Fazekas 6/6.
 
 
 
Jól kezdett a hazai együttes, hiszen Ivosev egymaga öt pontot dobott, míg a másik oldalon Brzoja szerezte meg a paksiak első kosarát. (5-2) Kovács kosarával egy pontra zárkózott a vendégegyüttes, de ekkor Goldring szerzett egy trojkát csapatának, így négy pontos előny alakult ki a pécsiek javára. (10-6) Egyre jobban növelte előnyét a hazai gárda, de ekkor Brown egy triplával, Brzoja pedig egy közelivel csökkentette csapata hátrányát, így megint két pontra felzárkóztak a paksiak. (13-11) Egy gyors 5-0-s futás következett a hazaiaktól, ekkor időt is kértek a vendégek. (18-11) Fordult a kocka és a paksiak csináltak egy 0-5-ös rohamot, így megint egy kosárra zárkóztak a vendégek. (18-16) Robbantott a Pécs és rövid idő alatt tíz pontos előnyre tettek szert, míg a másik oldalon Keith szerzett csak kosarat a negyed végéig. 28-18
 
Haynes-Jones erősen folytatta a második negyedet, hiszen kevesebb mint egy perc alatt hat pontot szerzett csapatának, majd kis idő múlva Keith törte meg a kosárcsendet a másik oldalon. (34-20) Bíró volt aktívabb a hazaiaktól, majd ezt a szerepet Brkics vette át, így már tizenhárom pontos előnnyel rendelkezett a PVSK. (43-20) Kovács törte meg a vendégek kosárcsendjét, majd Brown is betalált távolról, ekkor időkérés következett a hazaiak részéről. (43-25) A negyed végéig kicsit kevésbé volt aktívabb a hazai együttes, míg a másik oldalon szorgoskodtak a játékosok, így egészen tizenkét pontig sikerült redukálniuk a különbséget. 46-34
 
Kiegyenlítetten folytatódott a harmadik felvonás eleje, így a pontkülönbség nem változott. (50-38) Egy kis ideig nem született kosár egyik oldalon sem, majd a pécsiektől Ivosev szerzett kosarat, míg a vendégektől Brzoja és ezt követően időt kértek a hazaiak. (51-40) Megint a vendégek voltak aktívabbak az elmúlt pár perc során, így sikerült hosszú idő óta tíz ponton belülre jönniük. (53-45) Újra jó periódust fogott ki az ASE és egészen öt pontig redukálták hátrányukat, ekkor időt kértek a pécsiek. (55-50) A harmadik tíz perc végéig már nem született kosár, így az utolsó etapra öt pontos hazai vezetéssel fordultak a csapatok. 55-50
 
Lefagyva folytatta a hazai együttes a mérkőzést, ezt kihasználva egy pontig zárkóztak a paksiak, de ekkor megrázta magát a hazai gárda és ellépett pár gyors kosárral. (61-55) Ivosev törte meg a kosárcsendet, majd egy 0-6-os vendég futás követezett, így egy kosárra zárkóztak a paksiak három perccel a találkozó vége előtt. (63-61) Kovács szerzett pontokat és ezzel át is vette a vezetést a vendégegyüttes másfél perccel a mérkőzés vége előtt, de rövid időn belül Carpenter szerzett egy trojkát, mellyel visszavette a vezetést. (66-64) Haynes-Jones közelijére még Eilingsfeld tudott válaszolni egy hármassal, de nyolc másodperccel a vége előtt még mindig egy ponttal a hazai gárda vezetett. (68-69) Bírót faultolták, aki a vonalhoz állva csak az egyik büntetőt tudta értékesíteni, ezt követően egyből időt kért a vendégcsapat. (69-67) Megvolt az esélye a paksiaknak az egyenlítésre, de Brownt Ivosev blokkolta, így nem került sor a hosszabbításra. 69-67
 
Pécsi VSK-VEOLIA - Atomerőmű SE 69-67 (28-18, 18-16, 9-16, 14-17)
 
Bajnokság, 26. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Papp P., Fodor A., Jakab L. I. (Gorka Sz. Zs.)
 
Paks: Haynes-Jones 15/6, Goldring 3/3, Donaldson 6/3, Ivosev 22, Brkics 10. Csere: Kalmár 2, Carpenter 3/3, Popadic 2, Illés 2, Bíró 4/3.
 
Pécs: Brown 12/6, Kovács 10, Frank 4/3, Eilingsfeld 7/3, Brzoja 16. Csere: Taylor -, Pacevicius 3, Keith 15/3, Pajor -.
 
 
 
Valerio-Bodon szerezte a találkozó első kosarát, hármast dobott a debreceniek fiatalja. Elkapta a fonalat a védő, újabb hármasával már 6-0-ra vezettek a hazaiak. Karahodzsics dobta az első kecskeméti kosarat, majd Pollard is bedobott egy közelit. Kovács büntetőjével és Valerio-Bodon harmadik triplájával lógott meg a DEAC, Klobucar duplája tartotta meccsben a vendégeket. Valerio-Bodon a hatodik perc elején szerezte meg negyedik tripláját, 13-7 a negyed közepén. A folytatásban is kézben tartotta a mérkőzést Berényi Sándor csapata, 17-7-nél kértek időt a vendégek. Kucsera hármasával folytatódott a találkozó, de érkezett Valerio-Bodon újabb triplája, így ismét tíz volt közte. A negyed hajrában nem változott a játék képe. 21-14.
 
A KTE kezdte jobban a második negyedet, 23-19-ra zárkóztak. Gáspár középtávolija esett be a vendégek gyűrűjébe, de Klobucar és Jaramaz kosaraival egyenlítettetek a vendégek. Azonnal időt kért a DEAC. Kovács duplája törte meg a hazai gólcsendet, Kucsera hármast dobott, Aska zsákolt. Felpörögtek az események. Pollard hármasával a vezetést is átvették a kecskemétiek, de Kovács gyorsan egyenlíteni tudott. 33-31, majd 33-33 a táblán. Szoros, izgalmas mérkőzés volt. Pollard büntetőjével és Lukács kosarával “meneteltek” a vendégek, de Aska újabb zsákolása után ismét csak egy pont volt közte. Az első félidő utolsó perce ismét Forray Gábor csapatáé volt, így a Kecskemét mehetett minimális előnnyel a nagyszünetre. 37-41.
 
Kovács duplájával indult a második félidő, majd Klobucar hármasa esett be. Dramicanin is távolról talált be, Valerio-Bodon zsákolása sem volt csúnya. Aska duplájával zárkózott tovább a tartalékos DEAC,  a folytatásban Wittmann az egyik, Kovács a másik oldalon talált be. A hazaiak derekasan küzdöttek, a Kecskemét minden “robbantási” kísérletét visszaverték, így a harmadik negyed hajrájára is szoros eredménnyel fordultak a csapatok. Kucsera dupláját követően, 47-53 volt a táblán, amikor a csapatok a negyed utolsó három percére fordultak. Aska dobott be egy büntetőt, de Dramicanin triplával válaszolt rá. A “tízet” is a KTE légiósa tette közé, de Neuwirth duplája egy kicsit könnyítette a hazaiak helyzetét. 50-58.
 
A KTE megérezte a vérszagot, hogy a Dzeletovicsot, Thames-t, Drenovacot és Tóth Ádámot nélkülöző hazaiak ellen lehet esélye. 52-61-es állásnál időkéréssel próbálkoztak a hazaiak. Polyák dobott egy hármast, Aska pedig zsákolt. Négyre olvadta a KTE-előny. Forray Gábor kért időt. Rossz kísérleteket követően a KTE szerzett pontokat, Pollard dobta be az egyik büntetőjét. A folytatásban Kovács az egyik, Pollard a másik oldalon dobott kosarat. A hazaiak mindent elkövettek, Hagins zseniális játékával döntetlenre mentették a rendes játékidőt. 71-71.
 
Óriási küzdelem volt a hosszabbításban is. 73-73, 76-76 is volt a táblán. Wittman és Valerio-Bodon is fontos kosarakat szerzett. Valerio-Bodon hármasával vette kézbe a meccset a DEAC, hárommal vezettek egy perccel a vége előtt. Klobucar egyenlített. 79-79.
 
A “hatodik” felvonásban a KTE ragadta magához a kezdeményezést, Karahodzsics szerzett fontos pontokat. A DEAC pontatlanul dobott, Wittmann pedig egy triplával bevitte a kegyelemdöfést. 86-93.
 
DEAC-Tungsram - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét két h.u. 86-93 (21-14, 16-27, 13-17, 8-8, 7-14)
 
Bajnokság, 26. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
dr. Mészáros B., Minár L. B., Horváth Cs. B. (Hartyáni Zs.)
 
DEAC-Tungsram: Polyák 3/3, Hagins 13/6, Valerio-Bodon 25/18, Kovács 16, Aska 23. Cserék: Gáspár 4, Kerpel-Fronius -, Neuwirth 2.
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Pollard 17/3, Jaramaz 9/9, Klobucar 11/6, Kucsera 8/6, Karahodzsics 11. Cserék: Lukács 2, Wittmann 15/9, Kiss -, Dramicanin 20/9.

Vármegyei szövetségek