Tippmix Női NB I: A 18. forduló válogatottja
13
Mar
2022
Tippmix Női NB I: A 18. forduló válogatottja
2022. március 13.  |  10:00

Nem ijedt meg a PEAC a Szekszárdtól a női élvonal 18. fordulójában, és Szabó Fanni sem tűnt megilletődöttnek a címvédő ellen - lássuk a legjobb egyéni teljesítményeket!

 

Irányító

Japreece Dean – Ludovika-FCSM Csata (1)

Bár a nyitó játékrészt még a vendég BEAC nyerte, a Csata végül magabiztos győzelmet aratott a fővárosi derbin. A Tursics-gárda legújabb szerzeménye agilis játékot mutatott az összecsapáson, 19 pontig (8/11 dupla, 3/4 büntető), 7 lepattanóig, 4 kiharcolt szabálytalanságig, valamint két gólpasszig és két eladott labdáig jutott 33 játékperc alatt, 26-os VAL értékkel zárva.

 

Dobóhátvéd

Szabó Fanni – VBW CEKK Cegléd (2)

Bár a címvédő érvényesítette a papírformát a Cegléd otthonában, az élvonalban a Sopron színeiben bemutatkozó Szabó nem ijedt meg a nagynevű ellenféltől. 24 pontos (8/13 dupla, 2/4 tripla, 2/2 büntető), 10 asszisztos dupla-duplával zárt, 6 lepattanó és 4 kiharcolt fault társaságában – 10 „zsugája” mellé pedig mindössze egyszer adta el a labdát. Nem csupán a mérkőzés, de a forduló legeredményesebb játékosa is ő lett 355 perc alatt elért 36 VAL-jával, így neki jár a forduló MVP címe.

 

Kiscsatár

Tyaunna Marshall – NKA Universitas PEAC (2)

Kiváló második félidei játékával meglepetésre legyőzte a Szekszárdot a PEAC, a tolnaiak mindössze másodszor kaptak ki az alapszakaszban. A mecsekaljaiak amerikai bedobója tripla-dupla közeli számsort hozott, hiszen 21 pontja (7/11 dupla, 1/6 tripla, 4/4 büntető) mellé 9 lepattanót és 7 gólpasszt is jegyzett (5 kiharcolt fault, két eladott és egy szerzett labda mellett). 35 játékpercét hasznosan töltötte tehát, erről 32 VAL-ja is tanúskodik.

 

Erőcsatár

Zele Dorina – Ludovika-FCSM Csata (4)

A fentebb már említett Csata – BEAC derbin volt egy másik remeklő is, az alapszakaszt erős formában záró Zele. Az erőcsatár ezúttal 25 pontot (8/13 dupla, 9/9 büntető) tett a közösbe, 7 lepattanóval és 6 kiharcolt szabálytalansággal megspékelve – 35 perc alatt mindez 33 VAL-hoz volt elegendő.

 

Center

Határ Bernadett – Sopron Basket (2)

Szintén szóltunk már fentebb a Cegléd – Sopron összecsapásról, ezen a címvédő válogatott középjátékosa nem csak magasságával, de klasszis teljesítményével is kitűnt. Határ 24 pontot dobott ugyanennyi játékperce alatt, leszedett 8 lepattanót, ötször is csak fault árán tudták megállítani, de volt két gólpassza, egy blokkja és egy eladott labdája is. Az erős dupla-duplát (18 pont, 16 lepattanó) hozó Sara Heljicet így szűken megelőzte, 33 VAL-jával ő lett a forduló legjobb centere.

Vármegyei szövetségek