Tippmix Férfi NB I: A Kecskemét simán verte a tartalékos Körmendet
18
Mar
2022
Tippmix Férfi NB I: A Kecskemét simán verte a tartalékos Körmendet
2022. március 18.  |  20:03
Rengeteg hiányzóval - az aktív rotációból hét játékos maradt ki (Ferencz, Gordon, Henry, Szavics, Krivacsevics, Durázi, Mócsán), mindössze két légióssal a keretében lépett pályára Kecskeméten az Egis Körmend alakulata a 25. forduló nyitómérkőzésén, míg a hazaiaknál Dramicsanin nem volt ott a társakkal.
 
White jó középtávolijával és Karahodzsics egy büntetőjével startolt a találkozó, majd White egy újabb duplát süllyesztett el, jobban kezdett az Egis Körmend (4-1). Kucsera faulttal együtt juttatta a gyűrűbe a labdát, ám a plusz egy ráadás kimaradt, ráadásul Martinez triplája beesett a túloldalon, így őrizte előnyét a vendég együttes (3-7). Két gyors kosárral egyenlíteni tudott a KTE, majd egy párperces gólcsendet követően a vezetést is sikerült átvenni a hazaiaknak (9-7). Fazekas büntetői is beestek, Habel szépített az ellentámadásból, ám Karahodzsics jól használta ki a fizikai fölényét (13-9). Kiss is távolról volt eredményes, nem adta könnyen magát a Körmend, a védőoldalon viszont akadtak lyukak, amiket rendre megtalált a Kecskemét (15-12). Milutinovics hármasával az addigi legnagyobb előnyt építette ki a Kecskemét - ez hat pont volt -, amit egy eladott körmendi labda után Karahodzsics növelni tudott (20-12). A negyed záró perceiben tovább nyomott a KTE, míg a vendégek nem tudtak gyűrűbe találni, tizenötre hízott a differencia. 27-12.
 
A második felvonás Karahodzsics és Kenéz pontjaival indult, próbálta tartani a kialakult tizenöt pontos távolságot az Egis Körmend, ám Jaramaz 2+1-es akciójával tovább nyílt az olló (35-18). Elkezdték megint elkapni a ritmust a piros-feketék, be is jöttek tizenöt alá, azonnal időt kért Forray Gábor (38-24). Elsősorban a palánk alatt nem tudták tartani a lépést Karahodzsiccsal a vendégek, így hamar visszaállt az eredeti különbség a felek között (42-26). Továbbra is nagyot küzdöttek a vasi fiatalok (valamint Stokes és White), többször volt támadásuk ahhoz is, hogy tízre feljöjjenek, ám ilyenkor mindig megrázta magát a Kecskemét. 50-34.
 
A fordulás után Martinez, majd Milutinovics szerzett két-két pontot, de White közelije is beakadt (52-38). Továbbra is felváltva jöttek a kosarak, megmaradt a kecskemétiek 14-16 egységnyi előnye (56-40). Milutinovics sportszerűtlent érően faultolta Stokest, aki két büntetővel jelentkezett, az oldalbedobásból pedig Takács ziccerezett (56-44). Nem sokkal rá Kiss is sportszerűtlent követett el, továbbra is magabiztosan őrizte előnyét a KTE (60-44). Mielőtt a húszat is elérte volna a különbség, időt kért Antonisz Konsztantinidesz (62-44). Ez sem lassította le a hazaiakat, Klobucar hármasával meglett ez is közte, ami kisebb megszakítással meg is maradt a negyed végéig. 74-53.
 
Kenéz négy pontjával indult a záró felvonás, de ezután rendezte a sorait a továbbra is magabiztosan kosárlabdázó Kecskemét (79-59). A játék képét tekintve innen már nem történt túl nagy változás, a rendkívül tartalékos Egis Körmend nagyot küzdött ugyan, de teljesen megérdemelt sikert aratott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, így a két csapat hosszú évek óta továbbra sem tudta megverni egymást idegenben. 93-67.
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Egis Körmend 93-67 (27-12, 23-22, 24-19, 19-14)
 
Bajnokság, 25. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Földházi Tamás Péter, Frányó Péter, Pozsonyi László (Gorka Szabolcs Zsombor)
 
Kecskemét: Pollard 12, Jaramaz 8, Klobucar 15/6, Kucsera 4, Karahodzsics 25. Cserék: Wittmann 5/3, Lukács 2, Milutinovics 12/6, Fazekas 10, Tóth -, Velkey -.
 
Körmend: Stokes 8, Takács 4, White 19/3, Martinez 11/3, Habel 8. Cserék: Kenéz 6, Kiss 5/3, Doktor 1, Dunai 5/3, Hiezl -.
 
 
 
Fotó - KTE Kosárlabda Klub facebook

Vármegyei szövetségek