Női egyetemi bajnokság: Miskolcon nyert rangadót a DEAC
17
Mar
2022
Női egyetemi bajnokság: Miskolcon nyert rangadót a DEAC
2022. március 17.  |  10:44
Három mérkőzést rendeztek a héten a Nemzeti Egyetemi Bajnokságban a hölgyeknél. A keleti csoportban egy igazi, nagy és egy alsóházi rangadóra is sor került. Előbbin a DEAC egyik meghatározó játékosát elveszítve is jobban bírta a hajrát, és értékes győzelmet aratott Miskolcon, utóbbin pedig a Ludovika Csata jó kezdésének köszönhetően Nyíregyházán diadalmaskodott. A nyugati csoport egyetlen mérkőzésén, a megyei derbin a győriek a papírformának megfelelően simán legyőzték a soproniakat.
 
 
 
Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők
 
Keleti csoport, 9. forduló
 
Nyíregyházi Egyetemi SE - Ludovika Csata 60-75 (10-25, 15-22, 17-23, 19-5)
Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetem Sportcsarnok, 20 néző. V.: Horányi, Pál.
 
Nyíregyházi Egyetemi SE: LUKÁCS 38/6, Veréb, Dallos, Marton 11, KARAKÓ 12. Csere: Balogh, Ádám, Bacskai. Edző: Farkasinszki Orsolya.
 
Ludovika Csata: Süle 2, DARVAS 22/15, JÁNOSI 21, Kovács 4, BORZA 18/3. Csere: Sólyom 4, Szarka 1, Lantos 3. Edző: Vincze Viktória. 
 
Az alsóházi rangadó első negyede közepes iramú játék mellett egyértelműen a Borza Laura-Darvas Dóra-Jánosi Virág trió vezette vendég Ludovika Csata fölényét hozta. Később Lukács Panna és a végül 12 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláig jutó Karakó Dorina vezérletével a hazaiak fokozatosan nőttek fel egyre inkább a feladathoz, de az első három negyedben a vendégek kézben tartották a játék irányítását. A záró szakaszban kicsit "kiengedett" a Ludovika, és az utolsó pillanatig lelkesen küzdő hazaiak szorosabbá tették a találkozót, de a vendégek sikere nem forgott veszélyben. 
 
Farkasinszki Orsolya: - Alapvetően a mérkőzés eredményével elégedett vagyok. Az elején kicsit nehezen kezdtünk, de aztán sikerült felébrednünk, és ezért ez a kis különbségű vereség. Gratulálok mindkét csapatnak!
 
Vincze Viktória: - Hosszú ideje most játszottunk a legjobban. Szerintem sikerült 35 percig koncentráltan játszani. Szeretnék gratulálni mindkét csapatnak, jó kosárlabdát játszottunk!
 
 
 
Miskolci Egyetem - DEAC 60-69 (14-13, 19-17, 13-15, 14-24)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 30 néző. V.: Vaszi, dr. Nagy.
 
Miskolci Egyetem: Kecskés 7/3, TAKÁCS A. 12/12, SZEGECZKI 16, Papp 8, KABABIK 7. Csere: Tóth B. 2, NAGY E. 4, Hajdu 4, Tóth E., Lenkovics. Edző: Lippai Szabolcs.
 
DEAC: MEZEI 15/6, BACZUK 15/9, HOLINAK-MIKLÓS 14, Szabó 7, Herdon 5. Csere: GAÁL 11/9, Pallai 2, Szabó, Ocsenás. Edző: Kászoni Boglárka.
 
Mindkét együttes a négy közé jutás reményében lépett pályára a miskolci csoportrangadón. A vendégek a keleti csoport első helyéért, míg a hazaiak a rájátszást jelentő valamelyik hely eléréséért küzdöttek. Ennek megfelelően indult az összecsapás: kemény játékot mutatva fej-fej mellett haladtak a csapatok. A félidőre a hazaiak tudtak minimális előnnyel vonulni. A térfélcserét követően is maradt a szoros csata, így az utolsó etapra maradt a döntés. Ebben a tíz percben a miskolci együttes fáradni látszott, így a hajrát fizikailag jobban bíró, magabiztosabb DEAC a tripla-dupla közelében járó Mezei Dóra (15 pont, 8 lepattanó, 10 gólpassz) vezérletével tett egy lépést a csoportelsőség felé.
 
Lippai Szabolcs: - Jól szálltunk be a mérkőzésbe, megfelelő volt a koncentrációnk az első félidőben. A második játékrészben sajnos fáradtságból adódó hullámvölgyeink voltak, amely a lepattanókban és pontatlanságokban nyilvánult meg. Ennek ellenére büszke vagyok a lányokra. Végig küzdöttek, és egy iszonyú kemény mérkőzésre kényszerítettük a DEAC csapatát. A sérült debreceni játékosnak jobbulást, ellenfelünknek pedig további sok sikert kívánunk!
 
Kászoni Boglárka: - Kiélezett párharcban az utolsó negyedben koncentráltak tudtunk maradni, talán ez volt az oka, hogy ma győzni tudtunk. Ezt a győzelmet Ocsenás Flórának ajánlom, aki a mérkőzés kezdetén sérülést szenvedett. További sok sikert a Miskolcnak!
 
 
 
 
Nyugati csoport, 10. forduló
 
UNI Győr SZESE - SMAFC 95-13 (36-5, 7-2, 25-2, 27-4)
Győr, Egyetemi Edzőcsarnok, 20 néző. V.: Földesi, Tamás.
 
UNI Győr SZESE: PERL 8/3, Horváth 8/6, SZŰTS 12, BÉKÉS 12, BÁNSZEGI 20. Csere: Pozsgai 4, Reider 10, SÁNDOR 11, Nagy, Király 8, Chroméj 2.  Edző: dr. Barthalos István.
 
SMAFC: Czirják 8, Deák 3/3, Gergely, Gondár 2, Kóczán. Edző: Németh Márk.
 
Egy 10. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlására került, a tartalékos Sopron csapata öt bevethető játékossal érkezett meg. Edzőmérkőzés hangulatban zajlott az összecsapás, a ritmust a győri együttes diktálta. Gyorsindítások, labdaszerzések és ziccerezések jellemezték a hazai együttest, ahol minden játékos pályára lépett. A palánk alatt Bánszegi Borbála tarthatatlan volt, dupla-duplát hozott össze (20 pont, 10 lepattanó). A vendégek próbálták az ellenfél gyors lerohanásait zónával megtörni, több-kevesebb sikerrel. Dicséret illeti a vendégek játékosait, akik az utolsó percig próbálták megnehezíteni a hazaiak dolgát.
 
dr. Barthalos István: - Köszönjük a Sopronnak, hogy ellátogatott hozzánk! Próbáltunk egy jó iramot diktálni. Felőröltük az ellenfelet, akik csere nélkül érkeztek.
 
Németh Márk: - Erős csapat ellen léptünk pályára, sajnos nagyon kevés játékossal tudtunk ma kiállni, de akik itt voltak, azok helyt álltak magukért. Köszönöm szépen a kitartásukat! Gratulálok az ellenfelünknek, és további sok sikert kívánok nekik!
 
 
 
 
Fotó: meafc.hu

Vármegyei szövetségek