BL: Nagyon közel volt első győzelméhez a Falco a legjobb 16 között
15
Mar
2022
BL: Nagyon közel volt első győzelméhez a Falco a legjobb 16 között
2022. március 15.  |  18:22
Lansdowne két triplájával indult a találkozó, míg az első szombathelyi kosarat Keller Ákos szerezte. A Falco visszaverte a kezdeti rohamokat, gyorsan rendezte sorait Milos Konakov együttese. 10-8-ra jöttek fel a vasiak, Somogyi nagyon jó ritmusban kezdte a mérkőzést. 13-10, majd 13-12 is volt az eredményjelzőn. A Falco azonban az első negyedben végig futott az eredmény után, nem tudta átvenni a vezetést. Sőt… Curier kosaraival 19-12-re megléptek a hazaiak, három perc volt hátra ekkor az első negyedből. Időkéréssel próbálta rendezni a sorait a magyar csapat. 24-16 lett a negyed vége.
 
Francia kosárral indult a második negyed, ezzel már tízzel vezetett a SIG Strasbourg. Perl Zoltán villant egyet, de Curier egy hármassal gyorsan visszaverte ezt a felzárkózási kísérletet. 29-20, majd Howard tripláját követően 32-20 volt az eredmény. Perl duplája hozta vissza tízre a Falcót. A negyed közepére állandósult a francia csapat fölénye. A hazaiak nagy kedvvel és jól kosaraztak, motiváltabbak voltak, mint a magyar bajnok. A sárga-feketéknél kevés volt jó a egyéni teljesítményből is, a védekezés is “döcögött”. Perl Zoltán játéka javult fel a félidő végére, így nem szálltak el a győzelmi esélyek. 49-38.
 
Mitchell és Golomán kosaraival indult a második félidő, 51-42-re jött fel a magyar csapat. A Strasbourg ezúttal is gyorsan visszaverte a felzárkózási kísérletet, Udanoh és Taylor pontjaival közel 20 pontra nyílt az olló. A nagy különbség ellenére parázs hangulat volt parketten, feszült volt a találkozó. A negyed közepén 67-48 volt a táblán, a Falco időt is kért. Clark büntetőzött jól, Hawkins pedig bedobott egy triplát. Barac csak az egyik büntetőjét dobta be, de így is visszajött a meccsbe a Falco. Perl dobott remek kosarat, tízen belül voltak a szombathelyiek, időt kértek a hazaiak. A negyed vége is jól alakult magyar szempontból, nem dőlt el a találkozó. 70-62.
 
Hazai kosárral indult a második negyed, de Perl triplája jobban tetszett a magyar szemnek. Váradi dupláját követően már csak öt pont volt közte. Clark is pontot dobott, lefagytak a francia “szerverek”. Időt kért Lassi Tuovi. Taylor rontott dobást, Golomán viszont jól büntetőzött. 72-71. Öt perccel a mérkőzés vége előtt ismét Golomán állhatott a vonalra, ekkor már a vezetést is átvették a szombathelyiek. Izgalmas, jó mérkőzés lett a végére. 74-75, majd 76-77 volt a táblán. Így érkeztek az utolsó három perchez a csapatok. A Falco két perccel a találkozó vége előtt kért időt, mert Taylor triplájával ismét a hazaik kerültek nyeregbe. Váradi rontott el egy távolit, Taylor egy duplával háromra növelte csapata előnyét. Golomán büntetőzött jól, majd Clark az egyik, Mitchel a másik oldalon osztott ki egy blokkot. Keller csak az egyik büntetőjét dobta be, ami azt jelentette, hogy hosszabbítás következett. 82-82.
 
Taylor szerzett fontos pontot a hazaiaknak, Maille hármasával pedig már öt volt közte. Kapkodóvá vált a magyar bajnok játéka, amit a Strasbourg könyörtelenül ki is használt. 98-86.
 
SIG Strasbourg – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely h.u. 98-86 (24-16, 25-22, 21-24, 12-20, 16-4)
 
Bajnokok Ligája, L-csoport, 5. forduló
Strasbourg
Kozlovkis, Jacobs, Salins
 
SIG Strasbourg: Maille 16/,12, Taylor 18/3, Mitchell 12/3, Lansdowne 17/9, Udanoh 9. Cserék: Howard 13/9, Curier 9/9, Cavalière 4.
 
Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: Váradi 11/3, Somogyi 6, Clark 6, Golomán 19/3, Keller 7. Cserék: Perl 24/3, Kovács B. -, Barac 10, Hawkins 3/3.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek