Tippmix Női NB I: A 20. forduló válogatottja
01
Mar
2022
Tippmix Női NB I: A 20. forduló válogatottja
2022. március 1.  |  12:00

Főként a magasemberek remekeltek a végéhez közeledő női alapszakasz 20. fordulójában.

 

 

Irányító

Jordin Canada – UNI Győr MÉLY-ÚT (1)

Bár a 24-6-ra elbukott második negyednek köszönhetően vesztesen hagyta el a parkettet a PEAC otthonában a Győr, a Rába-partiak WNBA-s tapasztalattal is rendelkező játékmestere igyekezett az összecsapáson. 12 ponttal (2/5 dupla, 8/9 büntető), 8 gólpasszal, 10 kiharcolt szabálytalansággal, 3 lepattanóval, valamint 1-1 blokkal, szerzett, valamint eladott labdával zárta a derbit, 34 perc alatt 30 VAL-t begyűjtve.

 

Dobóhátvéd

Petra Holesinska – VBW CEKK Cegléd (2)

A Cegléd is alulmaradt a Csata ellen, de itt is ki kell emelnünk egy remek teljesítményt a vesztes féltől: a kék-sárgák cseh hátvédje 25 pontot (4/6 dupla, 3/10 tripla, 8/11 büntető) rámolt be a fővárosiak gyűrűjébe, 11 lepattanójával pedig szép dupla-duplát is szállított. Kilenc alkalommal is csak szabálytalanság árán tudták feltartóztatni, valamint a játékszervezésből is kivette részét 4 gólpasszával. Két szerzett labdája mellett ugyan hat alkalommal is eladta a játékszert, de 36 játékperce alatt így is 33-as teljesítményindexszel zárt.  

 

Kiscsatár

Czukor Dalma – Sopron Basket (1)

Nem jelentett akadályt a címvédőnek a sereghajtó, szabadon rotálhatta együttesét Gáspár Dávid. Éltek is a bizalommal a fiatalok, Varga Alíz például 22 pontos, 11 pattanós dupla-duplát hozott, a 22 esztendős Czukor pedig a játék szinte minden szegmensében maradandót alkotott. 11 ponttal (2/5 dupla, 2/4 tripla, 1/2 büntető), 11 lepattanóval, 5 gólpasszal, 5 szerzett labdával, valamint egy kiharcolt faulttal zárt 32 perc játékot követően, így 27 VAL-jával ő lett a forduló legjobb kiscsatára.   

 

Erőcsatár

Sierra Campisano – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós (4)

Hosszabbítást követően szenvedett hazai pályán vereséget a TFSE ellen a BKG, amerikai magasemberére azonban nem lehetett panasza Gedei Tibor vezetőedzőnek. Campisano 29 pontot (7/9 dupla, 3/4 tripla, 6/9 büntető) szórt magas hatékonysággal, emellett leszedett 8 lepattanót, kiharcolt 7 faultot, kiosztott 2 gólpasszt, valamint volt egy blokkja és egy szerzett labdája is. Négy eladott labdája talán soknak tűnhet, de a teljes 45 percet (!) végigjátszotta – 38 VAL-os teljesítménye megsüvegelendő.  

 

Center

Kiss Virág – NKA Universitas PEAC (3)

A fentebb már említett rangadón, ahonnan győri oldalról Jordin Canadát emeltük ki, Kiss Virág volt a legdominánsabb játékos. Pedig nem volt könnyű dolga a válogatott középjátékosának, hiszen a bajnokság egyik legjobb légiósával, Beatrice Mompremierrel kellett „verekednie” a palánk alatt – a feladatot megoldotta. 20 pontot (7/14 dupla, 0/2 tripla, 6/6 büntető), 12 lepattanót, 8 kiharcolt szabálytalanságot, 4 gólpasszt, 2 blokkot és egy labdaszerzést jegyzett, a játék minden elemében hozzátette a magáét a sikerhez. 34 perc alatt 38 VAL-lal zárt, ami ugyanannyi, mint Sierra Campisano teljesítményindexe, a rangadón elért győzelem miatt azonban ezúttal Kisst láttuk a forduló MVP-jének.

Vármegyei szövetségek